Τώρα ας πάνε να ζητήσουν συγνώμη από τον Σιώρα που τον έλεγαν γραφικό…
Τώρα που φτάσαμε στο lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη με τον κίνδυνο να ζήσουμε τις σκηνές που έζησε η Ιταλία τον Μάρτιο, ας πάνε να ζητήσουν συγνώμη από τον Ηλία τον Σιώρα και όλους εκείνους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δημοσιογράφοι τύπου Πορτοσάλτε και πολιτικοί τύπου Άδωνι Γεωργιάδη τους έλεγαν γραφικούς.

ΣΙΩΡΑΣ
Ας πάει τώρα ο Πορτοσάλτε και η Βούλτεψη και ας ζητήσουν συγνώμη από τον Σιώρα και τους υγειονομικούς που τους «έλουζαν» με χαρακτηρισμούς γιατί οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί ζητούσαν να στελεχωθεί και να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας.

Ας πάνε να ζητήσουν συγνώμη όσοι ζητούσαν να συλληφθεί ο Σιώρας και οι άλλοι «γραφικοί» σαν τον Σιώρα γιατί δήθεν έσπαγαν την καραντίνα επειδή στα διαλλείματά τους από τη μάχη με τον κορωνοϊό, αντί να πίνουν καφέ, κινητοποιούνταν και ζητούσαν άμεσους διορισμούς Υγειονομικών.

Ο κ. Γ. Αμυράς, λένε τα ΜΜΕ, προώθησε στο Υπουργείο Παιδείας, την επιστολή του Δήμου Πωγωνίου για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής. Από όλα τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, του νομού στον οποίο εκλέγεται, επέλεξε να στηρίξει και να προωθήσει το αίτημα μιας ΜΚΟ. Παρ’ όλο που ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων είχε διαφορετική άποψη και έστειλε αρνητική απάντηση. Επιλογή του.

Ακόμα και σήμερα κάποιοι προσπαθούν να γράψουν την ιστορία κατά το πώς τους βολεύει.
...Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας γνώρισε την καταπίεση, τον διωγμό, τη βίαιη και αλλαγή της πολιτιστικής της ταυτότητας στα πλαίσια της σκληρότητας του αθεϊστικού, δικτατορικού καθεστώτος που κυβέρνησε την Αλβανία επί πέντε δεκαετίες...
...Δεν αρκέστηκαν με αυτά. Τα σχέδια των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων ήταν πιο βαθιά, πιο μελετημένα, πιο στοχευμένα. Ήταν η αλλοίωση και η αφομοίωση του μειονοτικού ελληνικού στοιχείου. Με την γλώσσα, την θρησκεία, την δημογραφική αλλοίωση, δημιουργία «γκέτου» ή μειονοτικών ζωνών, τις συνεδριάσεις, τις ομιλίες, τα έγγραφα στην αλβανική…
 
Είναι οι ίδιοι που χτύπαγαν τις καμπάνες λυπητερά το 1987 στο Πωγώνι και στην Κόνιτσα, επειδή ο τότε ΥΠΕΞ, Κάρολος Παπούλιας, ανήγγειλε την μονομερή άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την γειτονική Αλβανία.
Είναι οι ίδιοι που όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, έκαναν "μούγκα" όταν η ΧΟΥΝΤΑ  άρχισε τις εμπορικές σχέσεις. με την γειτονική Αλβανία.
Είναι οι ίδιοι που το '80 ΄90 επισκέφτονταν, παρέα με τον διεκδικητή του θρόνου της Αλβανίας Λέκα, τα χωριά του Πωγωνίου, τραμπουκίζοντας όποιον είχε διαφορετική άποψη.
Ο πατέρας του Λέκα,ο Ζογ Α΄, βασιλέας των Αλβανών, είναι αυτός που εξέδωσε εγκύκλιο μέσω της οποίας διέταξε την αλλαγή των επωνύμων των αλβανών πολιτών που παραπέμπουν σε ξένη υπηκοότητα. 

*** Για τις καταλήψεις στα σχολεία, τι γνώμη έχετε;
*** Δεν φαντάζομαι να υποστηρίζετε τα καλόπαιδα, ε;
*** Κυρανάκης: "Είναι σωστό να διεκδικούν οι μαθητές, είναι λάθος όμως να το κάνουν με καταλήψεις."
*** Και πώς πρέπει να το κάνουν, Κωστάκη μου;
*** Με αναρτήσεις στο ΦουΜπου;

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

Το 84% των φυλακισμένων στα νησιά του Αιγαίου (το 52% γυναικόπαιδα) προέρχονται από 5 εμπόλεμες ζώνες – Επίσημα στοιχεία

Μετά τα γεγονότα στη Μόρια, ένας εθνικιστικός εσμός, επιδοτούμενος από πολιτικά και μιντιακά κέντρα, επιδίδεται στη συνήθη σκατοψυχιά με «όπλο» το ψέμα, την παραχάραξη, τον δικολαβισμό, την πρόκληση καταγμάτων στο αυτονόητο, στο οφθαλμοφανές, στην αλήθεια.

Από τα πιο αγαπημένα «επιχειρήματα» αυτού του συρφετού, όσον αφορά τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, είναι και τούτο: «Και που τους είδατε τους πρόσφυγες; Και γιατί είναι πρόσφυγες; Είδατε κανένα πόλεμο στις χώρες τους;»…