Το βιβλίο διαχρονικά είναι ένας πιστός φίλος, ακούραστος σύντροφος, δάσκαλος....
Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμφανίστηκε το ηλεκτρονικό βιβλίο. Οι αναγνώστες είναι μοιρασμένοι σχετικά με την επιλογή μεταξύ του έντυπου και του ηλεκτρονικού. Με την βοήθεια της τεχνολογίας θα προσπαθήσουμε να σταθούμε κάπου στη μέση.
Στα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ υπάρχουν τίτλοι βιβλίων τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για να διαβάσετε ή να μελετήσετε χωρίς να χρειάζεστε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για να μπορέσετε να τα διαβάστε δείτε τις οδηγίες.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ |
ΟΔΗΓΙΕΣ |
Ο μύθος για τους "Μεγάλους" της ιστορίας, από τις βδελυρότερες απάτες, έχει εδραιωθεί διαμέσου των αιώνων σε όλα τα έθνη. Η αμφισβήτηση τους θεωρείται ιεροσυλία, μ΄όλο που αποτελούν πρόσωπα άξια μόνο στιγματισμού εξαιτίας των κακουργιών και της απανθρωπιάς τους. Η χαλκευμένη υστεροφημία δεν τους ηρωοποιεί μόνο, τους εξαϋλώνει και τους εξαγιάζει. Η εγκληματική και φρικαλέα δράση τους μεταμορφώθηκε σε εποποιία, από την αρχαιότητα ως την εποχή μας, διαμέσου της ιστοριογραφίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η προσωνυμία "Μέγας" δεν οφείλεται στην αρετή, στο ήθος και την προσφορά τους αλλά στους πολεμικούς θριάμβους κατά τη διάρκεια κατακτητικών εκστρατειών που στοίχισαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και προκάλεσαν ανήκουστες συμφορές στους λαούς. Και το πιο τραγικό: Η φήμη τους παραμένει ζωντανή και διαιωνίζεται, ακόμα και μετά την πτώση τους, ακόμα και μετά τα ολοκαυτώματα και τα τρομακτικά δεινά που άφησαν πίσω τους. Την καλλιεργούν και την ωραιοποιούν οι κατοπινές απολυταρχικές και εξαχρειωμένες εξουσίες.
Περισσότερα: Κυριάκος Σιμόπουλος: Ο Μύθος των Μεγάλων της ιστορίας
Αυτοβιογραφικό έργο της Έλλης Λαμπρίδη, αφιερωμένο στην τραγική ιστορία της κόρης της σε συνεχή παραλληλισμό με την σύγχρονη ελληνική ιστορία.
...θυμούμαι,θυμούμαι...σαν όταν,ήσουν κάπου πέντε ή έξη χρονών,κατάλαβες για πρώτη φορά τη σκληρή φύση του καιρού και τι θα πει γεράματα,και πως έρχονται σε όλους...και μου`πες,καθώς περπατούσαμε στο Φάληρο:"μαμά,είναι αλήθεια γρια η γιαγιά;" ..και είπα ναι,και στάθηκες λίγο και ύστερα ξανά πες:"και συ θα γεράσεις,μαμά;"...κι απάντησα ,προκαλώντας τους φυσικούς νόμους:"βέβαια,θα γεράσω,μα εγώ,και γρια,πάλι θα τρέχω και θα κολυμπώ στη θάλασσα,και θ`ανεβαίνω βουνά..."...κι ευχαριστήθηκες,και με κοίταξες με τα σοβαρά βαθιά σου μάτια με τις ανάριες μπρμπιλωτές σπιθίτσες τους κι έβγαλες ένα μικρο ανακουφισμένο στεναγμό κ`είπες τέλος. "Α, καλά..."
Έχει θάλασσες εκεί που είσαι,αγάπη μου,έχει βουνά;
ΝΙΚΗ |
O Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ (Ernest Miller Hemingway, 21 Ιουλίου 1899 – 2 Ιουλίου 1961) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, γνωστός ακόμα και για το δημοσιογραφικό του έργο, με ζωή περιπετειώδη και πολυτάραχη όσο αποτυπώνεται στα βιβλία του. Αποτέλεσε μέλος της αποκαλούμενης «Χαμένης Γενιάς» (Lost Generation) των Αμερικανών λογοτεχνών στο Παρίσι, στις δεκαετίες του 1920 και του 1930.
Η Πηνελόπη Δέλτα (Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 1874 - Αθήνα, 2 Μαΐου 1941) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, γνωστή κυρίως από τα ιστορικά της μυθιστορήματα για παιδιά.
Γεννήθηκε από τον επιχειρηματία και εθνικό ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη και την Βιργινία Χωρέμη, μέλος της ισχυρής τότε εμπορικής οικογένειας Χωρέμη της Αλεξάνδρειας. Η Πηνελόπη ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας.
Η Έλλη Αλεξίου (Ηράκλειο Κρήτης, 22 Μαΐου 1894 - Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 1988) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, δημοσιογράφος, και παιδαγωγός.
Σπούδασε στο Διδασκαλείο Ηρακλείου και για έξι χρόνια υπηρέτησε ως δασκάλα στο Γ' Χριστιανικό Παρθεναγωγείο και στη "Στέγη Μικρών Αδελφών". Το 1920 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά το γάμο της με το Βασίλη Δασκαλάκη. Ακολούθησε σπουδές Παιδαγωγικών και Φιλολογίας, όπου και διορίστηκε καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης διδάσκοντας επί 19 χρόνια. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από το ΕΑΜ Λογοτεχνών.