Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Αρχή σοφίας
"Φρόνιμα και  ταχτικά
πάω με κείνον που νικά".
.......................
Ο άλλος
Αν θέλεις να χαρείς
τη λεφτεριά, νωρὶς
γίνε προδότης, γίνε!
Τιμή, ντροπή δεν είναι.
 
Θα ῾ναι μαζί σου οι νόμοι
κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
Πέτα την ανθρωπιά σου
κι απ’  τον αφέντη πιάσου!
 
Κι άμα σε φτύνει αφτός,
να κάθεσαι σκυφτός
και θα ῾χεις τα πρωτεία
στη σάπια πολιτεία.
Κώστας Βάρναλης
Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε την στάση των «ιθαγενών», σχετικά με τα γυαλιστερά καθρεφτάκια και τις φανταχτερές κορδέλες. Κάποιοι  βλέπουν πίσω από το τυρί τη φάκα και αντιδρούν. Όμως η στάση αυτή ενοχλεί. Κάποιοι θέλουν,  ντε και καλά, να γίνουν όλοι «ραγιάδες». Και όποιος δεν συμμορφώνεται, καλά να πάθει. Είναι όργανο κομματικών και άλλων επιδιώξεων. Φερέφωνο, εντολοδόχος, παραφυάδα και ότι άλλο αρνητικό μπορεί κάποιος να σκεφτεί.
Άρχισαν τα όργανα…
Όχι από το ευαγές ίδρυμα. Δεν θα γινόταν εξάλλου πιστευτό. Πρέπει να σε καταγγείλει κάποιος όμοιός σου. Και τι ποιο αποδεκτό από «συνάδελφο». Όχι από έναν, δυο. Όχι. Από το ίδιο σου το σωματείο. Τον συνδικαλιστικό σου φορέα. Που είναι για να σε στηρίζει και να σε προστατεύει.
Λοιδορείς και απαξιώνεις τον ευεργέτη σου; ΑΜΑΡΤΗΜΑ. Μεγάλη αμαρτία. Πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθείς. Να συκοφαντηθείς, να κατηγορηθείς, να γίνεις αναξιόπιστος.
Πρέπει, λοιπόν να βγει ανακοίνωση. Να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Και βγαίνει.
.Θεωρούμε απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι η δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” έχει στόχο τη χειραγώγηση των υγειονομικών και την καλλιέργεια συνείδησης ότι ο ιδιώτης κάνει κουμάντο θέτοντας τους όρους του στο Ε.Σ.Υ….
Στη συνέχεια, η ανακοίνωση,  τραβάει ένα γλείψιμο στον «ευεργέτη». Το ίδρυμα Νιάρχος, ντε. Το δελτίο τύπου και η διαφήμιση της εταιρίας, υστερούν μπροστά στην ανακοίνωση του ΣΥΛΟΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.
Καταγγέλλει στη συνέχεια το μέλος του σωματείου γιατί η ανοιχτή επιστολή της δεν δημοσιεύτηκε πρώτα στον τοπικό τύπο, λες και είναι δική της ευθύνη.
Είναι τόσο προκλητική η ανακοίνωση, που και μερίδα του τοπικού τύπου δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και έμμεσα την κριτικάρει. Είναι αντίθετη και πέρα από κάθε λογική.
Αλλά όπως λέει και ο λαός: όταν η λογική δεν συμφωνεί μαζί μας, πρόβλημα της λογικής.
Η ανακοίνωση εδώ. Άλλη άποψη, εδώ