Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  Με έκπληξη την Κυριακή 30/11/14 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΛΦΑ και ώρα 8:30 πμ. παρακολουθήσαμε την προσωπική διαμάχη του Προέδρου του ΕΚΑΒ, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, να εξελίσσεται σε υποβάθμιση της υπηρεσίας μας και το έργο των εργαζομένων της.

  Ακούσαμε ανακρίβειες και αιχμές προς τους εργαζόμενους - διασώστες των παραρτημάτων μας  (Ιωάννινα – Δολιανά).

  Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρουμε ότι τα παραρτήματα μας  μετακινούν ανελλιπώς, από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα υπαλλήλους για κάλυψη αναγκών, τόσο στην Περιφέρειά μας  (Κέρκυρα –Πρέβεζα), όσο και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος που έχουν έλλειψη, (Νάξο, Ρόδο, Σύρο κ.λπ.) μάλιστα μερικές φορές με περισσότερο προσωπικό από το ζητούμενο.

  Τα άτομα που επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη δεν ήταν άλλοι εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, όπου του θέσαμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αλλά και τη νέα τάξη πραγμάτων, εκείνος προς τιμήν του γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, αλλά και της δουλειάς μας, ήταν ο μόνος που αντέδρασε, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι ο μόνος ενεργός συμπαραστάτης μας στις παράλογες και αυστηρές απαιτήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας.

  Για αυτήν  την ενέργειά μας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, εγγράφως μας κάλεσε σε προφορική απολογία, η οποία δεν έγινε ποτέ μιας και στην τελευταία επίσκεψή του στο παράρτημά μας ( 24 Αυγούστου), λόγω πίεσης χρόνου (ανειλημμένες προσωπικές υποχρεώσεις), μας έδωσε “άφεση αμαρτιών” όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

  Μετά από ανταλλαγές εγγράφων, κληθήκαμε σε συνάντηση στο γραφείο του στην Αθήνα την 18/11/14, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για χιλιομετρικές αποστάσεις, στατιστική, δύναμη και γενικά για τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειάς, μας έδωσε τα συγχαρητήρια του, τόνισε επίσης ότι είμαστε το καλύτερο παράρτημα πρότυπο για όλη τη χώρα, ζητώντας μάλιστα συγνώμη για όλη την αναστάτωση που προκλήθηκε.

  Για να σταματήσει λοιπόν αυτή η διγλωσσία, θα θέλαμε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ να μας απαντήσει άμεσα για να γνωρίζουν όλοι:

  1. 1.Αν ένα παράρτημα με ικανοποιητικό αριθμό διασωστών, υπόδειγμα για το ΕΚΑΒ, είναι συγχρόνως και υπεράριθμο κατά το 1/3.
  2. 2.Αν οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι απλά κάποιοι αριθμοί, που εξυπηρετούν ενίοτε κάποιες καταστάσεις (στατιστική).
  3. 3.Αν η ανθρώπινη ζωή μετράτε με στατιστικά στοιχεία ( μη ρεαλιστικά λόγω ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής).
  4. 4.Αν θέλει μία υπηρεσία να εξυπηρετεί τον Πολίτη στις δύσκολες αυτές εποχές και να απολαμβάνει τις ευχαριστίες η μια υπηρεσία που να ταλαιπωρεί και να δέχεται καταγγελίες.

  Τέλος  διαπιστώνουμε ότι να λειτουργεί μία υπηρεσία με τόσα προβλήματα υποδειγματικά, μάλλον μερικοί δεν μπορούν να το αντέξουν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ