Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

«Δύναμη Ενότητας                                                 Δολιανά, 27/01/2013                                   

                   και 

Ευθύνης για το Πωγώνι»

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                             

         Υπαίτια η Δημοτική Αρχή Δήμου Πωγωνίου για την     

            παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της ΕΟΖ

Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, η αποτελεσματική διαβούλευση  και γενικότερα η αναβάθμιση της Δημοκρατικής λειτουργίας έχει ως ελάχιστο προαπαιτούμενο την πλήρη  και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών.

Η παραπληροφόρηση και η σύγχυση, βρίσκει πολύ περισσότερο πρόσφορο έδαφος, όταν υπάρχει άγνοια. Άρα, βασικό μέλημα, υποχρέωση και καθήκον των αρχόντων πρέπει να είναι η έγκαιρη δημοσίευση ξεκάθαρων θέσεων και ειλημμένων αποφάσεων.

Σχετικά με τα ανωτέρω θέλουμε να ενημερώσουμε και να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της  27/12/2012 η Παράταξή μας έθεσε ως έκτακτο προς συζήτηση το θέμα:  «Συζήτηση και προτάσεις για τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ στο Δήμο Πωγωνίου», για το οποίο και ελήφθη η ΑΠΟΦΑΣΗ  383 του Δ.Σ.

2. Στην ίδια Συνεδρίαση, συζητήθηκε ως τακτικό το θέμα 7 : «Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πωγωνίου – Περιφέρειας Ηπείρου και ΠΕΔ Ηπείρου, για τη  διερεύνηση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή»,  για το οποίο και ελήφθη η  ΑΠΟΦΑΣΗ   378 του Δ.Σ.

Σήμερα, μετά από την παρέλευση ενός (1) μηνός από την παραπάνω Συνεδρίαση,  όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τις δύο (2) παραπάνω Αποφάσεις  να είναι δημοσιευμένες.

Όσο κι αν προσπαθεί, λοιπόν, ο Δήμαρχος με δικά του δημοσιεύματα  να αντικρούσει την ενδεχόμενη παραπληροφόρηση, εμείς θεωρούμε ότι είναι συμμέτοχος  και μάλιστα βασικός υπαίτιος για την διαμορφωμένη κατάσταση.

Πιστεύουμε δε ότι, κατά προτεραιότητα, έπρεπε να δημοσιευτούν οι σχετικές αποφάσεις, μιας και αφορούν ένα σημαντικότατο ζήτημα για το Δήμο Πωγωνίου.

Μάλιστα, εφόσον για  άλλα θέματα ήσσονος σημασίας που έπονται χρονολογικά έχουν δημοσιευτεί οι αντίστοιχες αποφάσεις, το θέμα της μη δημοσίευσης των Αποφάσεων για την ΕΟΖ αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις  και ελέγχεται ο Δήμαρχος τόσο για αμέλεια και ολιγωρία  των Υπηρεσιών, όσο και για μειωμένη κριτική δυνατότητα να δώσει προτεραιότητα στα σοβαρά θέματα του Δήμου. Γίνεται φανερό ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τον απασχολεί  είναι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στο βωμό αυτό τα θυσιάζει όλα. 

Η συνεχιζόμενη τακτική του να ακροβατεί στα όρια της Νομιμότητας είναι επικίνδυνη για το Δήμο Πωγωνίου  και απαιτείται εγρήγορση από όλους μας.

                                                              Ο επικεφαλής της Παράταξης  

                                                  και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης           

                                                                     κ. Γιάννης Ντόντης