« »

Ο Θανάσης Παφίλης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019

Ο παραλογισμός των αριθμών ...

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019
 
 Ο "εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο

Όλο το πρόβλημα με την αναφορά του όρου Μακεδονία στο όνομα της Π.Γ.Δ.Μακεδονίας, οφείλεται στην 5η Ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. Το 1943 ανακηρύχθηκε η Δημοκρατική Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία από τους Γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους. Από τότε μέχρι και σήμερα το Κ.Κ.Ε. δεν είχε ποτέ την δύναμη να επιβάλλει την άποψή του. Γιατί λοιπόν από το 1943 μέχρι το 1990 επετράπη αυτό; Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση στο πολύ κατατοπιστικό άρθο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Εκρηκτική κατάσταση στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2018

Η μεταφορά των κλινικών στο Δ’ κτήριο ολοκληρώθηκε, παρά τις διαφωνίες γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Έτσι αποφάσισε η Διοίκηση. Με γνώμονα το καλύτερο για την υγεία του λαού. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανακοίνωση, στις 5 Δεκεμβρίου 2018, ενημέρωσαν τον κόσμο για το τι έγινε και τι θα συμβεί παραπέρα.

Διαβάστε περισσότερα: Εκρηκτική κατάσταση στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων

«Δεν τελειώνει η λιτότητα αντιθέτως αυτή γίνεται διαρκείας»

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2018

«Δεν τελειώνει η λιτότητα αντιθέτως αυτή γίνεται διαρκείας» , υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο topontiki.gr. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων αλλά και τα «ματωμένα πλεονάσματα» συνεχίζουν να υφίστανται , ενώ χαρακτηρίζει τα μέτρα κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης, προεκλογικού χαρακτήρα παροχολογία μεν αλλά ταυτόχρονα «ψίχουλα» καθώς «σου δίνει ένα κι από την άλλη τσέπη σου παίρνει δέκα». «Δεν έχουμε αντίρρηση να δοθούν και τα ψίχουλα» εξηγεί «αλλά δε μπορούμε να μην αποκαλύπτουμε την αλήθεια».

κλίκ στην εικόνα

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη… “Μεγάλη Ελλάδα”… και τις… “Αλύτρωτες Πατρίδες”…

Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2018

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗ … “ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ” … ΚΑΙ ΤΙΣ … “ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” … 

Φίλε, εσύ που θες να λέγεσαι «Εθνικιστής», «Εθνικόφρονας», «Μεγαλοιδεάτης», «Αγωνιστής των σκλαβωμένων πατρίδων». Εσύ που έχεις μπει στη λογική «Εθνικισμός = κερδάμε» και «Όχι εθνικισμός = χάνουμε». Κι ότι έχουμε κάποιο λόγο να «κερδίσουμε» σε βάρος γειτονικών λαών. Εσύ που θεωρείς ιδιοκτησία σου τη σημαία και κριτήριο πατριωτισμού το μέγεθός της. Που μετράς τον πατριωτισμό των λόγων.

Έλα να σου πω κάτι που μάλλον δεν το ξέρεις:

ΌΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ … ΜΙΚΡΥΝΕ…
Ναι. Η «Μεγάλη Ελλάδα», η «Μεγάλη ιδέα» κι οι οπαδοί της, έκαναν πάντα την Ελλάδα μικρότερη. Όσο και να σου φαίνεται περίεργο και … πρωτάκουστο. Κι όχι επειδή “το λένε οι κομμουνιστές”. Μπορείς να το δεις και να το κρίνεις ακόμα κι εσύ.

Διαβάστε περισσότερα: Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη… “Μεγάλη Ελλάδα”… και τις… “Αλύτρωτες Πατρίδες”…