« »

Σκέφτομαι άρα Υπάρχω - Κλίμα

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019

- Μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;
- Άμεσα και κυριολεκτικά όχι.
Μπορεί , ωστόσο να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοούν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.
Μπορεί να προσφέρει μια «αχτίδα» πληροφόρησης μέσα στην καταχνιά και την ανεπάρκεια των υποταγμένων «Μέσων».
Το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν «ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΛΙΜΑΤΟΣ» φωτίζει ένα θέμα παγκόσμιο, τόσο σοβαρό, τόσο κρίσιμο: την Κλιματική Αλλαγή που για να αντιμετωπιστεί είναι ανάγκη να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να εφαρμοστούν μέτρα ριζικά/«επαναστατικά». Χρειάζεται να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα(!) όπως γράφει η συγγραφέας.

Διαβάστε περισσότερα: Σκέφτομαι άρα Υπάρχω - Κλίμα

Αυτοί “εδώ Πεντάγωνο” – Εμείς “εδώ Πολυτεχνείο”!

Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ! Δεν λερώνεται, δεν βρωμίζεται από εκείνους που για να διαχύσουν το πατσουλί της δικής τους αποφοράς στην κοινωνία πασχίζουν για δεκαετίες να το ξεφτίσουν, επιστρατεύουν μπάτσους και «αναρχικούς», «κλέφτες και αστυνόμους», «αγανακτισμένους πολίτες» και “νοικοκυραίους”, κουκουλοφόρους, χαφιέδες, προβοκάτορες και στήνουν για φόντο του Πολυτεχνείου μια κατασκευασμένη εικόνα «επεισοδίων», δακρυγόνων, ΚΥΠίτικης «αντιεξουσιαστίλας» και αστυνομοκρατίας που άλλοτε έχει για πολιτική ομπρέλα την “αριστερά” του “αγγελικού” Τραμπ κι άλλοτε το “τσεκούρι” του Βορίδη.

Διαβάστε περισσότερα: Αυτοί “εδώ Πεντάγωνο” – Εμείς “εδώ Πολυτεχνείο”!

Υπάρχουν δυο κόσμοι…….

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019

Μεταξάς

Κυκλοφορεί ένα ερώτημα στην ατμόσφαιρα του στυλ που κρυβόταν τόσοι ρατσιστές και φασίστες ρε παιδιά;

Διαβάστε περισσότερα: Υπάρχουν δυο κόσμοι…….

Γλυκά το λέω..!Τσεκουράτα...!

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019

Βοριδης

Ο υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων, κύριος Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης,

Διαβάστε περισσότερα: Γλυκά το λέω..!Τσεκουράτα...!

Πότε νοιάστηκε ο αφέντης για τον δούλο;

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019

Καινούργιο αφήγημα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων έρχεται να προσθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς ότι «θα βρούμε την ισορροπία που χρειάζεται ώστε και αυτός που θέλει να διαδηλώσει και να εκφράσει το αίτημά του να μπορεί να το κάνει και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται».

Ως άλλος εργατοπατέρας, εμφάνισε την απαγόρευση των διαδηλώσεων ως μέτρο υπέρ των εργαζομένων, δηλώνοντας: «Δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον ούτε αυτών που διαδηλώνουν τελικά να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας».

Διαβάστε περισσότερα: Πότε νοιάστηκε ο αφέντης για τον δούλο;