Μικροαστός: Κωμικοτραγική φιγούρα!!!

Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

Aρκετοί είναι αυτοί που ρωτούν ή κι εγκαλούν τους κομμουνιστές για κάποια θέση τους, αλλά έχουν “αλλεργία” στο “Ριζοσπάστη”, πόσω μάλλον να τον ξεφυλλίσουν και να διαβάσουν τι διάολο λέει κι αυτό το ΚΚΕ για τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Βλέπετε προτιμούν να “μαθαίνουν” τις θέσεις του ΚΚΕ είτε μέσω κουτσομπολιών είτε μέσω των συνηθισμένων αντίΚΚΕ ιστοσελίδων που υποστηρίζουν ανοιχτά Λεβέντη, Λαφαζάνη, Ραχήλ ή ακόμα και τη Ζωίτσα!

Διαβάστε περισσότερα: Μικροαστός: Κωμικοτραγική φιγούρα!!!

"Περί νομιμότητας"

Αναρτήθηκε από τον/την Δημήτριος Φασούλας

Με ανακοίνωση και συνεντεύξεις, ο δήμαρχος Πωγωνίου απαντά στην καταγγελία του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τόπο που στήθηκε το μνημείο σε μνήμη των αγωνιστών φαντάρων – μελών της ΟΚΝΕ.

 Ας δούμε τους λόγους που επικαλείται ο δήμαρχος.

Πρώτα πρώτα την νομιμότητα και τις διαδικασίες που έπρεπε να τηρηθούν.

1. Η προ ημερήσιας συζήτηση είχε σαν θέμα την ανέγερση μνημείου και όχι πλακέτες, πινακίδες κλπ.

2. Υπήρξε συμφωνία για το χώρο.

3. Ο συγκεκριμένος χώρος, για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή, διαμορφώθηκε από το δασαρχείο με

συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. (ελπίζουμε να υπάρχουν οι νόμιμες άδειες, περιβαλλοντικές μελέτες, έγκριση της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων κλπ.)

4. Στο χώρο αυτό φτιάχτηκε μια καλαίσθητη βρύση από κάποιον ντόπιο στην μνήμη του παιδιού του που χάθηκε πρόωρα. (θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπέβαλλαν τον άνθρωπο στην ταλαιπωρία έκδοσης αδειών, έγκρισης της επιτροπής για το κείμενο που αναγράφεται επάνω)

5. Δίπλα από τη βρύση υπάρχει ένα εκκλησάκι. Υπήρχε από παλιά. Οι παλαιότεροι το θυμόμαστε. Σήμερα βέβαια, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο. (δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν σχετικές άδειες και εγκρίσεις γιατί δεν δένει αισθητικά με την υπόλοιπη διαμόρφωση).

6. Στην έδρα του δήμου: Το Super Market λειτουργούσε (μέχρι που έκλεισε) με προσωρινή άδεια, το εργοστάσιο ΒΙΚΟΣ, κάμποσα χρόνια, (μέχρι πριν κάτι μέρες) χωρίς άδεια λειτουργίας. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία από πλευράς Δημ. Αρχής.

Ας δούμε όμως και το βαθύτερο σκεπτικό αυτών των ενεργειών.

Στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου» δεν βασανίστηκαν μόνο μέλη της ΟΚΝΕ. Σωστό. Όμως φτιάχτηκε για αυτόν τον λόγο. Σημειώνει λοιπόν ο δήμαρχος "…Ως εκ τούτου η Τ.Ο. θα έπρεπε να αναφέρει όλη την ιστορική αλήθεια, χωρίς να την περιορίζει στα στενά κομματικά της όρια".

Ποια είναι η μέχρι στάση του δημάρχου σχετικά με την ιστορική αλήθεια

Α. Πριν μερικά χρόνια σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας σχεδιάστηκε από το Δήμο μια μελέτη για ενοποίηση των ιστορικών χώρων από το Μουσείο μέχρι το Μαχητή. Υπάρχει σε αυτή τη μελέτη πρόβλεψη για μνημείο που να αφορά τον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου»; Θεωρούμε πως όχι.

Β. Απέναντι από το Μουσείο έχουν στηθεί, από παλιά, τρεις ανδριάντες. Εκφράζουν την πλήρη ιστορική αλήθεια; Είναι πλέον γνωστό ότι η ηγεσία της χώρας , τον Οκτώβριο του 1940, διέταζαν τον Κατσιμήτρο να υποχωρήσει από το Καλπάκι (Ελαία τότε) και να αμυνθεί στον Άραχθο.

Γ. Γιατί επί τόσες θητείες ο δήμαρχος δεν διορθώνει την ιστορική ανακρίβεια; Και επειδή μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτή είναι μια κομματική άποψη, ας δούμε τι γράφει η τοπική εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ», την οποία δεν πιστεύουμε να θεωρήσει κανείς φιλικά προσκείμενη στο ΚΚΕ.

Τελικά τι έκανε η ΚΝΕ. Έστησε ένα μνημείο προς τιμή των αγωνιστών της ΟΚΝΕ. Προς τιμή των συντρόφων που βασανίστηκαν για την ιδεολογία τους. Ποιός εμποδίζει την δημοτική αρχή να προβεί στην ανέγερση ενός Μνημείου σε πιο σωστή θέση; Που θα καλύπτει την πλήρη ιστορική αλήθεια; Τα περί διαδικασιών, νομιμότητας και επιτροπών είναι προφάσεις. Το λιγότερο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, είναι η εμπάθεια που τις χαρακτηρίζει. Περίεργη όμως είναι και η στάση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι στιγμής κρατά "σιγή ιχθύος". Καμία ανακοίνωση. Να θεωρήσουμε ότι συμφωνεί με την πρακτική της πλειοψηφίας;

Το μνημείο που στήθηκε είναι και νόμιμο και καλαίσθητο και ιστορικά ακριβές.

 

   

 

 

«Να κόψετε το σβέρκο σας»!

Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

           APORRIMATOFORO ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ Η ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

Ο αγώνας που δίνουν οι συμβασιούχοι είναι αγώνας όλων μας.
Ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σκουπίδι. Που ρίχνει τα εργασιακά δικαιώματά του στα σκουπίδια. Αυτή η πολιτική είναι που έχει γεμίσει με σκουπίδια τους δρόμους.
Η πολιτική που κόβει μισθούς, που κόβει συντάξεις, που έχει θρυμματίσει την ελπίδα, που έχει κόψει το γέλιο, είναι η ίδια πολιτική που τώρα θέλει να μας κόψει και την ανάσα από τη μπόχα των σκουπιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: «Να κόψετε το σβέρκο σας»!

Ως εδώ ;

Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

APERGIAΚάποτε σε μια στιγμή της ιστορίας σε κοίταξαν στα μάτια και σου είπαν ότι αν δουλέψεις σκληρά θα δεις κάποτε άσπρη μέρα. Σου έκρυψαν ότι έπρεπε να δουλέψεις σκληρά γι’ αυτούς τους ίδιους.
Σου είπαν πως θα σου δώσουν δουλειά για να έχεις επιτέλους κι εσύ ένα κομμάτι ψωμί. Σου έκρυψαν ότι εκείνοι θα είχαν κοφίνια ολόκληρα γεμάτα καρβέλια με ψωμιά.

Διαβάστε περισσότερα: Ως εδώ ;

Κοντά στο "ΝOOR 1"και η γνώση...

Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

ΝOOR 1Ερώτηση: Σχετίζεται ο κύριος Μαρινάκης με την υπόθεση του «Noor 1»; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.
Ερώτηση: Στήνει σκευωρία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά του κυρίου Μαρινάκη, επειδή τον θεωρεί φίλο της ΝΔ και λόγω της εισόδου του στα ΜΜΕ; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.
Ερώτηση: Η ΝΔ καλύπτει και «εκτελεί συμβόλαιο» καθ’ υπαγόρευση του κυρίου Μαρινάκη; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Διαβάστε περισσότερα: Κοντά στο "ΝOOR 1"και η γνώση...