« »

Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Μάιος 2018

 Η 9η του Μάη είναι μια σημαδιακή μέρα. Παραπέμπει τη συλλογική μνήμη στην ημέρα εκείνη του 1945 που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο καρφώθηκε στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ.

Είναι η μέρα που οι ΝΑΖΙ παραδόθηκαν άνευ όρων. Η μέρα αυτή ήρθε μετά από τη σαρωτική επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Βέβαια στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν και οι αντιπρόσωποι των "συμμάχων".

Διαβάστε περισσότερα: Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Θολές αφηγήσεις

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018

Η βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη τουρκική ακτή. Απέχει 3 περίπου χιλιόμετρα από την απέναντι ακτή των Φούρνων, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά της Σάμου και απέχει 35 χιλιόμετρα από τις δυτικές ακτές του Αγαθονησιού. Σε κάθε περίπτωση περικλείεται από νησιά της ελληνικής επικράτειας στα οποία η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής. Στην περίπτωση που υπήρξε επιδρομή από τουρκικές δυνάμεις ή υπηρεσίες για την υποστολή της ελληνικής σημαίας, η επιδρομή αυτή θα παραβίαζε κραυγαλέα τα ελληνικά χωρικά ύδατα (6 ναυτικά μίλια ή 11 περίπου χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτογραμμή) και θα οδηγούσε το τουρκικό απόσπασμα βαθιά πίσω από την πρώτη γραμμή των ελληνικών φυλακίων (της Σάμου, των Φούρνων ή του Αγαθονησιού). Θα επρόκειτο δηλαδή για μια ξεκάθαρα εχθρική καταδρομική ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα: Θολές αφηγήσεις

Εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.!

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018

ΨΗΣΤΑΡΙΑΣτο εμπόριο ασύρματη ψησταριά που ανεβάζει αυτόματα φωτογραφίες στο Instagram
Δεν έχει τέλος το ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο. Μετά τον χαρταετό που πετάει μόνος του και τον φραπέ που παράγει ρεύμα, μια νέα εφεύρεση έρχεται να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο που σουβλίζουμε.
Ο λόγος για μια νέα ψησταριά που διατίθεται από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και 4G, ενώ με την κάμερα που διαθέτει μπορεί να στέλνει εικόνες σε κινητό και τάμπλετ ή να τις ανεβάζει αυτόματα στον λογαριασμό του χρήστη στο Instagram.
Επίσης, μέσω ειδικής εφαρμογής, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την διαδικασία ψησίματος χωρίς κόπο από το γιορτινό τραπέζι.
Η ψησταριά είναι δημιούργημα ενός Έλληνα επιχειρηματία, του Κώστα Ποιμενίδη, ο οποίος θέλησε να εκσυγχρονίσει τον παραδοσιακό τρόπο που ψήνεται ο οβελίας το Πάσχα. Όπως λέει, με την βοήθεια ενός Γάλλου μηχανικού, του Αρνί Σεφινί, κατάφερε να υλοποιήσει την ιδέα.

Διαβάστε περισσότερα: Εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.!

Γιατί πρόδωσα τον Ιησού !

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018

ΑΡΓΥΡΙΑ

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναμένεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για τον έκπτωτο απόστολο Ιούδα έφερε πριν από μερικές μέρες στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή των Ιεροσολύμων ανακάλυψε πριν από λίγες μέρες έναν πάπυρο ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, φέρεται να είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Ιούδα Ισκαριώτη, όπου εξηγεί τον πραγματικό λόγο της προδοσίας του.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί πρόδωσα τον Ιησού !

«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018

«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα: «Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα»