« »

Είναι ο εμπαιγμός, ηλίθιε

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018

Υπάρχουν ψέματα και ψέματα. Υπάρχει προπαγάνδα και προπαγάνδα. Υπάρχουν «δράκοι» και «δράκοι». Ενίοτε, όμως, εμφανίζεται και εκείνη η κατηγορία του ολότελα, του απύθμενα, του απροσμέτρητα ψεύτικου… ψεύδους. Μιλάμε για εκείνο το ψεύδος που είναι τόσο καταφανές ώστε η όποια ενασχόληση μαζί του να ενέχει τον κίνδυνο – και μόνο εκ του γεγονότος ότι ασχολείσαι μαζί του – να του δόσεις υπόσταση. Τέτοια είναι η περίπτωση του ψεύδους που τιτλοφορείται «έξοδος από το Μνημόνιο».

Εν γνώσει του παραπάνω κινδύνου, ας δούμε, κατ΄ αρχάς τα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι ο εμπαιγμός, ηλίθιε

Ο άσπονδος φίλος μου

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2018

Μπαίνοντας γρήγορα στο σπίτι, βρεγμένος ως το κόκαλο, πήγα κατευθείαν στο μπαλκόνι.

Εκεί με περίμενε, όπως κάθε φορά μετά από κάποια διαδήλωση, ο άσπονδος φίλος μου.

Είχε πάρει εκείνο το ειρωνικό του ύφος, όπως συνήθως, και μου χαμογελούσε κουνώντας το κεφάλι.

– Σου τα έλεγα εγώ αλλά δεν με άκουγες. Τι κατάλαβες που ξαναπήγες στη διαδήλωση; Βγήκε τίποτα;

– Σαν τι περίμενες να βγει;

– Εγώ; Τίποτα! Εσύ περίμενες ότι θα έρθουν τα πάνω, κάτω.

– Δε με παρατάς λέω εγώ μες στα νεύρα μου; Άντε μην τα μαζέψεις όλα εσύ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο άσπονδος φίλος μου

Όταν η κότα θεωρεί ότι δεν είναι κότα…

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018

Γιώργος Μαργαρίτης


Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».
Τα παραπάνω πολύ σπουδαία τα εκστόμισε ο υπουργός εξωτερικών της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης, ανάμεσα σε πολλά και εξίσου σπουδαία άλλα, σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο. Και με το γνωστό υπεροπτικό ύφος που τον χαρακτηρίζει εξήγησε ότι ο Σεργκέϊ Λαβρόφ –με τον οποίο «διατηρεί φιλικές σχέσεις»– του ζήτησε (ταπεινά) να τον προσκαλέσει στην Αθήνα. Καθώς η διαδικασία αυτή ακολουθείται στον διπλωματικό χώρο από κυβερνητικούς παράγοντες μικρών χωρών όταν θέλουν να επισκεφθούν την πρωτεύουσα μιας ισχυρής χώρας, ο απληροφόρητος τηλεθεατής της συνέντευξης εύκολα θα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φτωχή και ασήμαντη Ρωσία εκλιπαρεί την ισχυρή Αθήνα να της δώσει κάποια σημασία.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν η κότα θεωρεί ότι δεν είναι κότα…

«Μια χούντα μας χρειάζεται»…

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Ιούλιος 2018

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.
Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.
Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, της ιστορικής παραχάραξης και της μαζικού τύπου πολιτικής λοβοτομής, αναπτύσσονται οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»…

Διαβάστε περισσότερα: «Μια χούντα μας χρειάζεται»…

Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Μάιος 2018

 Η 9η του Μάη είναι μια σημαδιακή μέρα. Παραπέμπει τη συλλογική μνήμη στην ημέρα εκείνη του 1945 που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο καρφώθηκε στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ.

Είναι η μέρα που οι ΝΑΖΙ παραδόθηκαν άνευ όρων. Η μέρα αυτή ήρθε μετά από τη σαρωτική επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Βέβαια στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν και οι αντιπρόσωποι των "συμμάχων".

Διαβάστε περισσότερα: Αντιφασιστική Νίκη των Λαών