« »

Κατάθλιψη !

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020

Συμπτώματα κατάθλιψης και όχι κορωνοϊού εμφάνισαν εκατοντάδες κάτοικοι της γειτονιάς μου, μετά από απόφαση άνδρα να παίξει τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου από το μπαλκόνι του.

Διαβάστε περισσότερα: Κατάθλιψη !

Γράμμα στο μέτωπο!

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020


Φίλε και συνάδελφε Νικήτα,
Έλαβα τη γραφή σου και χαίρομαι που είσαι καλά. Ξέρω ότι τώρα είσαι στη μάχη, δεν είναι ώρα για καλλιγραφίες. Το είπε και ο Κυριακούλης, ο πρώτος του γκουβέρνου: “Είμαστε σε πόλεμο μ’ έναν αόρατο εχθρό”… Όλο επαίνους σας κάνει τώρα, μαζί με τον Αλέκο, που το ‘βαλαν αμέτι μουχαμέτι με τους ψαλιδοχέρηδες Κατρούγκαλο και Βρούτση να σας κόψουν τα βαρέα και να δείτε σύνταξη στα 67.
Προψές, μάλιστα, βγήκαν στα μπαλκόνια και χτυπούσαν παλαμάκια για τα παιδιά στα μπροστινά ορύγματα -τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του συντάγματος ΕΣΥ ντε!
Τα μάτια σας δεκατέσσερα! Να καλύπτετε τα νώτα των προκεχωρημένων γιατί η αμυντική τοποθεσία τους μπάζει από παντού, σαν το Κέντρο Υγείας και το σχολειό στο χωριό όταν βρέχει…
Κοίτα να φοράς αυτά που σου έδωσαν και να τα βάζεις όλα σαν είναι η σειρά σου. Και γάντια και μάσκα και φόρμα και γυαλιά… Από την υγεία σου κρεμόμαστε και εμείς εδώ πίσω, οι καλαμαράδες καταπώς λες καμιά φορά, αλλά και οι οικογένειές μας.

Διαβάστε περισσότερα: Γράμμα στο μέτωπο!

Πανδημίας "απόνερα"

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020

Επεκτείνοντας τη γνωστή φράση «Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ» του Ν. Ζαχαριάδη, βγάζουμε και συμπεράσματα.

Λέει, μεταξύ άλλων, στην Τρίτη αναφορά  το Παρατηρητήριο του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία (εφημερίδα Αυγή-27/3/2020), καταγγέλοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης:

Διαβάστε περισσότερα: Πανδημίας "απόνερα"

«Μένουμε δυνατοί»!

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020

Όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και οι λαοί σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας. Με την πανδημία του κορωνοϊού αναδεικνύονται οι εγκληματικές ελλείψεις στα συστήματα υγείας, οι προτεραιότητες του κάθε κράτους και η αξία που έχει η ανθρώπινη ζωή.
Η «ατομική ευθύνη», έρχεται να αντικαταστήσει την κρατική και κυβερνητική ευθύνη.

Γιατροί και νοσηλευτές απροστάτευτοι με κίνδυνο τη ζωή τους κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ζωές με λιγοστά μέσα…

Διαβάστε περισσότερα: «Μένουμε δυνατοί»!

Εξ αποστάσεως!.

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

*** Μπορώ να ρωτήσω την γνώμη σας για την τηλε-εκπαίδευση;
*** Υποθέτω ότι όλοι οι νοήμονες άνθρωποι είμαστε υπέρ.

Διαβάστε περισσότερα: Εξ αποστάσεως!.