« »

Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που αναμασάνε την καραμέλα. " Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Είναι όλα ψέματα ". Οι εφημερίδες της εποχής όμως άλλα έγραφαν. Και ότι έγραφαν έπρεπε να έχει την έγκριση της Χούντας.

Διαβάστε περισσότερα: Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019

Δύο οι έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα :

  1. Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη βουλή (αναμενόμενο).
  2. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ το δημοκρατικό κόμμα που κυβερνάει τη χώρα (αναμενόμενο;)

Διαβάστε περισσότερα: Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2019

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο «αντικομμουνισμός» είναι εκείνη η πολιτική ιδεολογία που αποτελεί το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019

Σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου του 1864 γεννήθηκε ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος, που διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός κι ήταν ένας από τους βασικούς στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

Την ίδια ημέρα 57 χρόνια αργότερα το 1921, όταν ο Βενιζέλος γινόταν 57 ετών, ξεκινούσε και η μάχη του Σαγγάριου, που κατέληξε σε ήττα του ελληνικού στρατού,κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας που ήταν η πρακτική εφαρμογή του ελληνικού «Μεγαλοιδεατισμού».

Διαβάστε περισσότερα: Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»

Ταγματασφαλίτες

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019

18/06/1943

 
 Ο Ράλλης (δεξιά) και ο Τσολάκογλου (με την σημαία) ορκίζουν ταγματασφαλίτες

Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας. Σκοπός τους ήταν η βίαιη καταστολή του ένοπλου λαϊκού κινήματος, που φούντωνε μέσα στη φωτιά του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Εμπνευστές και πρωταγωνιστές στη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν οι στρατηγοί Θ. Πάγκαλος και Στ. Γονατάς, ο επιχειρηματίας εκπρόσωπος της Ζήμενς στην Ελλάδα και υπεύθυνος της γερμανικής ραδιοφωνίας στην Αθήνα Ι. Βουλπιώτης, κ.ά. Τα Τάγματα Ασφαλείας στελεχώθηκαν από κάθε είδους αντικομμουνιστές, βασιλόφρονες, ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά και με αξιωματικούς από το βενιζελικό χώρο και τον ΕΔΕΣ Αθήνας. Ταυτόχρονα, την ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας επικρότησαν και ηγετικά στελέχη αστικών κομμάτων, όπως ο Θεμ. Σοφούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Ταγματασφαλίτες