« »

Πασχαλιάτικο "καρναβάλι" !!!

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018
Πραγματικά πρωτοπόρα η ενορία Δολιανών. Ενώ η Εκκλησία δεν έχει ξεκάθαρη θέση εδώ και αιώνες για το ζήτημα του καρναβαλιού, στα Δολιανά επέκτειναν το Καρναβάλι πέρα από την Καθαρή Δευτέρα, μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Έτσι λοιπόν, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου, είδαν έκπληκτοι να κρατάνε τον Επιτάφιο κάτι τύποι μασκαρεμένοι σε στρατιώτες, με φαιοπράσινες στολές, σήματα στα μανίκια, αστέρια στις επωμίδες και τέτοια. Συνηθισμένοι να βλέπουν τους νέους του χωριού μια ζωή να περιφέρουν τον Επιτάφιο, τώρα έτριβαν τα μάτια τους. Δεν είναι βέβαιο αν του χρόνου θα γιορταστεί το Καρναβάλι μέχρι την Πεντηκοστή, αλλά θα πρέπει να γίνει μια καλή διαφήμιση από την Ενορία και να κόβουν και εισιτήρια ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών και να κονομήσουμε και ΄κανα φράγκο συγχρόνως.

Διαβάστε περισσότερα: Πασχαλιάτικο "καρναβάλι" !!!

Κοπή πίτας

Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017

Silloggos2017

Διαβάστε περισσότερα: Κοπή πίτας

Στο ίδιο έργο θεατές...

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016

Για μια ακόμη φορά το κέρδος του ιδιώτη υπερισχύει του κοινωνικού συμφέροντος. Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στο facebook, το ΚΤΕΛ κόβει τα δρομολόγια και οι κάτοικοι του χωριού μας (αλλά και άλλων που εξυπηρετούνταν με το ίδιο δρομολόγιο) θα μπορούν να επικοινωνούν με τα Γιάννενα ΜΟΝΟ δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: Στο ίδιο έργο θεατές...

Ενημέρωση από Αδελφότητα

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016

Από Αθήνα μάθαμε δύο νέα. Ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο. 

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 14/1/2016 αποφάσισε:

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση από Αδελφότητα

Ρακοκάζανα (video)

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015

Στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου. Εντυπωσιακή για ακόμη μία φορά η συμμετοχή και η προσφορά των νέων στην προετοιμασία. Υπάρχει ζήτηση και ανάγκη για περισσότερους. Μέχρι να μη λείψει κανένας. Συγχαρητήρια σε όλους !!!! 

Απολαύστε τα στιγμιότυπα από το γλέντι.

Διαβάστε περισσότερα: Ρακοκάζανα (video)