« »

Στο χώρο αυτό θα δημοσιεύονται άρθρα με θέμα τον Καλλικράτη. Μπορεί να δημοσιεύει ο καθένας ελεύθερα χωρίς λογοκρισία την άποψή του αρκεί να είναι ενυπόγραφη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί μέλος και να ζητήσει δικαιώματα αρθρογράφου από τον διαχειριστή στέλνοντας email.

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής!

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018
Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

κλίκ στην εικόνα

Ο δήμαρχος η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής 01

"Βίοι παράλληλοι"

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017
Αναρτήθηκε από τον/την Δημήτριος Φασούλας

 

 Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Αγαπητοί συνδημότες,
Με την έλευση της νέας χρονιάς, στέλνω σε όλους σας τις πιο θερμές μου ευχές για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.
Ο χρόνος που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει, μας αφήνει μία πικρή γεύση λόγων των δυσβάσταχτων επιπτώσεων από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με κάθε σεβασμό τους δημότες μας, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις της εποχής μας.
Βασικός μας στόχος θα παραμείνει και το 2018 η αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων αυτής της ιδιαίτερης και συνάμα όμορφης περιοχής και η περαιτέρω ανάπτυξή της, ώστε να πάρει τη θέση που της αξίζει.
Εύχομαι το νέο έτος να είναι παραγωγικό και δημιουργικό για όλους μας και να επιστρέψει στις καρδιές μας η ελπίδα και η αισιοδοξία.
Το 2018 ας φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη, ειρήνη και προκοπή. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Αγαπητοί Συνδημότες, Αγαπητές Συνδημότισσες, σας εύχομαι χρόνια πολλά!
Εύχομαι από καρδιάς υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας.
Οι πιο θερμές ευχές μας στον Πατραϊκό λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους,
που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Αυτές τις ημέρες, η σκέψη μας βρίσκεται στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Στους χιλιάδες συνδημότες μας που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια.
Στις οικογένειες που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα.
Στους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου και στα παιδιά που έχουν ανάγκη του δεκατιανού για να μην λιποθυμούν στα σχολεία.
Στις λαϊκές οικογένειες, που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς.
Η σκέψη μας βρίσκεται στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας.
Πιστεύουμε ότι με τη νέα χρονιά θα ενισχυθεί η αντίσταση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα.
Μοναδική ελπίδα είναι η οργάνωση και η ανασύνταξη του Κινήματος, η ενίσχυση της Συμμαχίας όλων των αδικημένων, με σημαία την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, με τον λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.
Καλή Χρονιά!
Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης

* Οι υπογραμμίσεις δικές μας

Τρομοκρατική η δράση του Πελετίδη!

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017
Αναρτήθηκε από τον/την Δημήτριος Φασούλας

ΠελετίδηςΔεν φτάνει που θα δώσει 13ο και 14ο μισθό σε εργαζόμενους, δεν φτάνει που αρνείται να παραχωρήσει αίθουσες σε νόμιμους φορείς προκειμένου αυτοί να οργανώσουν την φιλανθρωπική εγκληματική τους δράση, δεν φτάνει που κάνει πορείες κατά της ανεργίας, αλλά από πάνω προσθέτει σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών σε λαϊκές οικογένειες!

Διαβάστε περισσότερα: Τρομοκρατική η δράση του Πελετίδη!

«Όμορφη πόλη είναι αυτή χωρίς ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση»

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017
Αναρτήθηκε από τον/την Ηλίας Μπέζας

         Συνέδριο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιάννενα 30 Νοέμβρη –2 Δεκέμβρη 2017

«Το συνέδριό μας γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός μας συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα του μαρτυρίου του, η ανεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τρώει την ψυχή της νεολαίας, των εργαζομένων. Οι αριθμοί κατά την κυβέρνηση δείχνουν μείωση, ξεχνώντας όμως να μετρήσουν τις χιλιάδες που έχουν πλημμυρίσει τα ξένα. Η φτώχεια αυξάνεται. Με τους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι, με τα 4ωρα, με την περιοδική εργασία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες.

 Το συνέδριό μας έπρεπε να έχει στο κέντρο της προσοχής του τη ζωή του δημιουργού, του πρωταγωνιστή της κοινωνικής ζωής, του εργαζόμενου, του αγρότη που ξεκληρίζεται, του επαγγελματία που καταστρέφεται», σημείωσε μεταξύ άλλων από το βήμα του ετήσιου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων

δείτε (VIDEO) με τις ομιλίες που δεν προβλήθηκαν σε κανένα κανάλι της διαπλοκής

Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων

Ηλίας Σταμέλος Δήμαρχος Καισαριανής

Μιχάλης Σελέκος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Πρόσφυγες στα Δολιανά

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Αναρτήθηκε από τον/την Δημήτριος Φασούλας

Με αφορμή την κάλυψη της σύσκεψης στα Δολιανά από τα κανάλια, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις και παρατηρήσεις. Είναι σίγουρο ότι η τοποθέτηση και του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων δεν είχαν την απόλυτη αποδοχή των παρευρισκομένων. Ο καθένας είχε πιθανόν ενστάσεις, διαφορετική εξήγηση ως προς τις αιτίες, άλλες προτάσεις για την επίλυση επιμέρους ζητημάτων. Υπήρξε όμως ταύτιση και στους τρεις, ως προς την υποδοχή των προσφύγων, κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε η διαβίωση αυτών των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Αυτό τόνισαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόσφυγες στα Δολιανά