« »

Στο χώρο αυτό θα δημοσιεύονται άρθρα με θέμα τον Καλλικράτη. Μπορεί να δημοσιεύει ο καθένας ελεύθερα χωρίς λογοκρισία την άποψή του αρκεί να είναι ενυπόγραφη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί μέλος και να ζητήσει δικαιώματα αρθρογράφου από τον διαχειριστή στέλνοντας email.

Νόμοι για την αυτοδιοίκηση και η σημειολογία τους.

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018
 Καποδίστριας  Καλλικράτης  Κλεισθένης

1997. Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη. Η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση ψηφίζει τον νόμο 2539/97, γνωστότερο ως νόμο Καποδίστρια. Δίνει στον νόμο το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Είναι κοινός τόπος η μεγάλη προσφορά του Καποδίστρια στο Ελληνικό, νεοσύστατο, Κράτος. Η ανιδιοτέλειά του, η απλότητα και πολλά άλλα σπουδαία στοιχεία του χαρακτήρα του. Στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν ενστερνίστηκε καμιά κυβερνητική, και όχι μόνο, εξουσία. Για ποιον λόγο λοιπόν επελέγη αυτό το όνομα; Ο Καποδίστριας είχε και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Δεν πίστευε στην δημοκρατική διακυβέρνηση. Ήταν συγκεντρωτικός. Σε αυτό το στοιχείο παρέπεμπε λοιπόν η ονοματοδοσία του νόμου. Πράγμα το οποίο και διαπιστώθηκε με την εφαρμογή του.

Διαβάστε περισσότερα: Νόμοι για την αυτοδιοίκηση και η σημειολογία τους.

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής!

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018

κλίκ στην εικόνα

Ο δήμαρχος η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής 01

«Όμορφη πόλη είναι αυτή χωρίς ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση»

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017

         Συνέδριο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιάννενα 30 Νοέμβρη –2 Δεκέμβρη 2017

«Το συνέδριό μας γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός μας συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα του μαρτυρίου του, η ανεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τρώει την ψυχή της νεολαίας, των εργαζομένων. Οι αριθμοί κατά την κυβέρνηση δείχνουν μείωση, ξεχνώντας όμως να μετρήσουν τις χιλιάδες που έχουν πλημμυρίσει τα ξένα. Η φτώχεια αυξάνεται. Με τους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι, με τα 4ωρα, με την περιοδική εργασία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες.

 Το συνέδριό μας έπρεπε να έχει στο κέντρο της προσοχής του τη ζωή του δημιουργού, του πρωταγωνιστή της κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα: «Όμορφη πόλη είναι αυτή χωρίς ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση»

"Βίοι παράλληλοι"

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

 

 Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Αγαπητοί συνδημότες,
Με την έλευση της νέας χρονιάς, στέλνω σε όλους σας τις πιο θερμές μου ευχές για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.
Ο χρόνος που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει, μας αφήνει μία πικρή γεύση λόγων των δυσβάσταχτων επιπτώσεων από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα: "Βίοι παράλληλοι"

Τρομοκρατική η δράση του Πελετίδη!

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017

ΠελετίδηςΔεν φτάνει που θα δώσει 13ο και 14ο μισθό σε εργαζόμενους, δεν φτάνει που αρνείται να παραχωρήσει αίθουσες σε νόμιμους φορείς προκειμένου αυτοί να οργανώσουν την φιλανθρωπική εγκληματική τους δράση, δεν φτάνει που κάνει πορείες κατά της ανεργίας, αλλά από πάνω προσθέτει σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών σε λαϊκές οικογένειες!

Διαβάστε περισσότερα: Τρομοκρατική η δράση του Πελετίδη!