Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ λειτουργούν και φέτος κανονικά, έστω κι αν τα μαθήματα γίνονται σε γραφεία, στο υπόγειο του Εργατικού Κέντρου, σε καταστήματα σε ….

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια λειτουργούν και φέτος κανονικά.

Κόντρα σε όλους αυτούς που στηρίζουν τον ταξικό διαχωρισμό των μαθητών, κόντρα σε όλους αυτούς που προωθούν τις ΜΚΟ και τους σπόνσορες στο χώρο της παιδείας, κόντρα σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μετατρέψουν την αλληλεγγύη σε φιλανθρωπία. Η συμμετοχή των μαθητών διαρκώς αυξάνεται. 

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για παραχώρηση σχολικών αιθουσών η απάντηση είναι αρνητική. Όλοι όμως γνωρίζουμε και πολύ περισσότερο η εκπαιδευτική κοινότητα ότι δεκάδες σχολεία παραχωρούν χώρους σε συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους για την διδασκαλία μουσικής, χορού κ.λ.π. Ακόμα και με οικονομική συνδρομή των συμμετεχόντων. Τα Λαϊκά Φροντιστήρια όμως ενοχλούν. Ενοχλούν γιατί προωθούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Ενοχλούν γιατί τα διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Δεν μπορούν όμως να τα σταματήσουν. Γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν την ανάγκη να στηριχτούν οι αδύναμοι. Γιατί πάντα θα υπάρχουν ΔΑΣΚΑΛΟΙ που βλέποντας την αδικία και τον αποκλεισμό μαθητών θα βάλουν πλάτη χωρίς να υπολογίσουν τον κόπο και το χρόνο τους. Αυτή τη στιγμή προσφέρουν μαθήματα και εκπαιδευτικοί που δε στρατεύονται με το ΠΑΜΕ. Προς τιμή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κι άλλοι.

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο».

Τάσος Λειβαδίτης

Υ.Γ Ξαναθυμίζω την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα. Ντροπή και ευτελισμός στις δηλώσεις αυτών που θέλουν να κάνουν τα Γιάννενα Πολιτιστική πρωτεύουσα.