Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Η Υπουργός Παιδείας, δίχως ίχνος ντροπής και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, φωτογραφίζεται με τα παγουρίνο του Ιδρύματος Λασκαρίδη παρουσιάζοντας τα ως υπερόπλο απέναντι στον κορονοϊό.

pagourino kerameos

Προκαλεί η ανάρτηση της στο twitter στην οποία αναφέρει ακριβώς τα εξής:
«Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη είναι ήδη καθ οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων) της χώρας.

Μέτρο που προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση».

Να θυμίσουμε στην υπουργό ότι ως τώρα τα παιδιά μας δεν έπιναν νερό κάθε φορά που έβρεχε από νερόλακκους στην αυλή του σχολείου και όσο για την περιβαλλοντική τους συνείδηση φροντίσαμε να την καλλιεργήσουμε τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς τους.

Η κυρία Κεραμέως φυσικά είναι η μοναδική υπουργός παιδείας στον κόσμο που φωτογραφίζεται και διαφημίζει παγούρια ως μέτρο πρόληψης, τζογάροντας την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών μας.

kerameos
Ο «υπερβάλλων ζήλος» μιας επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής που εκφράζεται με αλουμινένια τενεκεδάκια, προσφορά εθνικών ευεργετών, μόνο κλαυσίγελο θα μπορούσε να προκαλέσει, γεγονός για το οποίο πραγματικά θα άξιζε να της στήσουμε άγαλμα γελοιότητας.
Επιτέλους μετά από έξι μήνες αναμονής και λευκός καπνός βγήκε από τις καμινάδες του Υπουργείου παιδείας και ήρθε η ώρα που αντί για Habemus papam, μπορούμε να αναφωνήσουμε: habemus δυο πάνινες μάσκες κι ένα παγουρίνο!

Κι αν όλα αυτά δεν ήταν άκρως επικίνδυνα θα μπορούσαμε να γελάμε για μέρες χλευάζοντας την αναλγησία τους.
Η υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για τα αιτήματα του κινήματος.

1 kerameos 2

Κρατάει κλειστά τ’ αυτιά της στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων για καμία τάξη πάνω από 15 μαθητές, για νέες σχολικές αίθουσες, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Αδιαφορεί για τις συστάσεις των επιστημόνων και τελικά εγκληματεί σε βάρος της υγείας των μαθητών, τον γονέων τους και των εκπαιδευτικών .
Από τα 70 δισ € που δίνουν στις επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο
δεν περισσεύει τίποτα για τη μόρφωση και την υγεία του λαού και η υπουργός παιδείας το δηλώνει με θράσος.
Καθώς σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν απροετοίμαστα απέναντι στην πανδημία, επιβάλλεται εδώ να προσθέσουμε ότι μια άλλη πανδημία, εκείνη της νέας οικονομικής κρίσης κάνει την εμφάνιση της και η λίστα με τα υλικά που πρέπει να αγοράσει ο κάθε γονιός για το παιδί του γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτη.

Τα λόγια του Μπρεχτ πιο επίκαιρα από ποτέ :
«Κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη σαν ανοίγουν τα σχολεία,
Στις συνοικίες οι γυναίκες μπαίνουν στα χαρτοπωλεία.
Και αγοράζουν σχολικά βιβλία και τετράδια για τα παιδιά τους.
Απελπισμένες ψάχνουν στα τριμμένα τσαντάκια τους
και την τελευταία δεκάρα,
όλο παράπονο
που η γνώση είναι τόσο ακριβή.
Κι όμως μήτε που υποπτεύονται
Πόσο κακή είναι η γνώση
Που προορίζεται για τα παιδιά τους».
                                                                                                             Ρούλα Καραγιάννη