Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Χαμός γιατί ο Ερντογάν προσπαθεί να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί επειδή ίσως θέλει να μπει ο ίδιος μέσα σαν ιμάμης και να λειτουργήσει.
Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο, η Αγιά Σοφιά, σαν τζαμί, αναρωτιούνται μερικοί.
Μα λειτουργούσε σαν τζαμί, όπως λειτουργούσε άλλοτε σαν ορθόδοξη εκκλησία και άλλοτε σαν τζαμί ο αρχαιοελληνικός ναός της Ροτόντα, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να λειτουργήσει σαν τζαμί.

 

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Η Αγιά Σοφιά είναι ορθόδοξος ναός αλλά με το στανιό διάφοροι τύποι σαν τον Ερντογάν θέλουν να την μετατρέψουν σε τζαμί προσπαθώντας να δείξουν την ισχύ τους έναντι της Ορθοδοξίας, όπως διάφοροι άλλοι τύποι θέλουν να μετατρέψουν

ΑΡΟΤΟΝΤΑ

τη Ροτόντα σε ορθόδοξο ναό θέλοντας να δείξουν την ισχύ τους έναντι του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι όλα τα παραπάνω. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ και οι πέτρες έχουν ξεσηκωθεί στην Ελλάδα γιατί ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ελάχιστοι έχουν ξεσηκωθεί και αντιδρούν γιατί η Εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί τη μισή έκταση του Ασκληπιείου της Βούλας επειδή της την είχε χαρίσει η μητέρα του Σουλτάνου τον 17ο αιώνα και το Ελληνικό κράτος την απαλλοτρίωσε χωρίς να την αποζημιώσει τη δεκαετία του 1930!
ΕΚΛΛΗΣΙΑ
Η Εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί νοσοκομείο, διεκδικεί δηλαδή ένα από τα κάστρα των ηρώων της μάχης κατά του κορωνοϊού, διεκδικεί ένα από τα κάστρα που δόθηκε η μάχη για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός και όχι μόνο έχουν αντιδράσει ελάχιστοι αλλά τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει την είδηση από ελάχιστα έως καθόλου.

ΑΣΚΛΗΠΙΟΙΟ
Η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα στην καραντίνα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού άπλωσε το χέρι της στο Ασκληπιείο της Βούλας με προσφυγή στα δικαστήρια και τα Μέσα Ενημέρωσης σπρώχνουν την είδηση κάτω από το χαλί την ώρα που έχουν ξεσηκώσει χαλασμό γιατί ο Ερντογάν προσπαθεί να απλώσει την χερούκλα του στην Αγία Σοφία.

Αφού όμως η Εκκλησία της Ελλάδας άπλωσε το χέρι της στο Ασκληπιείο της Βούλας και δεν τρέχει τίποτα, γιατί ο Ερντογάν να μην απλώσει τη χερούκλα του στην Αγιά Σοφιά;!
Αφού η Εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί τη μισή έκταση του Ασκληπιείου της Βούλας επειδή της την είχε χαρίσει η μητέρα κάποιου Σουλτάνου, γιατί ο Ερντογάν να μην διεκδικεί να ξαναμετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί μιας και κάποτε κάποιος Σουλτάνος την είχε πρωτομετατρέψει σε τζαμί;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σουλτανική η δωρεά, Σουλτανική και η απόφαση!
Ίδια μέτρα, ίδια σταθμά!!
                                                                                                                          aπό agkidapress