Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

«Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια»... Γιόζεφ Γκέμπελς
* * *
Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε μια περίεργη και ακατανόητη (στην αρχή) κατηγορία για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ.) και δημοτικό σύμβουλο Πάνο Καραγιάννη. Υπήρξε μια ανάρτηση στο Facebook (ΦΜ) στις 31 Μαΐου όπου μέσα σε ένα κείμενο για την … πολύχρωμη νομενκλατούρα του Πωγωνίου... (!) με την μορφή υστερόγραφου καταγγελλόταν ο Π. Καραγιάννης γιατί δεν είπε ΟΧΙ στην διαγραφή των προστίμων της «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε. - ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» . Μάλιστα υπήρχαν και υπονοούμενα για συνδιαλλαγή. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν τρολάρισμα και απάντησα ανάλογα.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με ανάλογο ύφος. Όσοι χρησιμοποιούν το ΦΜ μπορούν να καταλάβουν. Όμως η κατηγορία πέρα από ψευδής και ανήθικη ήταν πολύ σοβαρή.
Οι εκλογές είχαν τελειώσει. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τώρα; Σκέφτηκα ότι ήταν άγνοια, παρ’ όλο που στην ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ που κυκλοφόρησε προεκλογικά και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της παράταξης, αναφέρεται κατηγορηματικά η στάση μας. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να δώσω το αποδεικτικό στοιχείο, το αντίγραφο του πρακτικού της συνεδρίασης, που είναι αναρτημένο στη διαύγεια. Οπότε περίμενα ότι θα υπάρξει μια συγνώμη. Αποτέλεσμα αυτής μου της απάντησης ήταν να διαγραφούν τα σχόλια για τον Πάνο Καραγιάννη, συγνώμη όμως καμιά. Ούτε καν διόρθωση ή αναφορά της αλήθειας. Το αντίθετο. Συνεχίζει η κατηγορία με την ψευδή και πάλι αναφορά στην μη παρουσία του Πάνου Καραγιάννη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που συζήτησε το πιο πάνω θέμα. Όμως όλοι όσοι ασχολούνται με το Δήμο γνωρίζουν ότι η ΛΑ.ΣΥ. δεν έχει εκπρόσωπο στην Οικονομική Επιτροπή. Ούτε έπρεπε αλλά ούτε και θα μπορούσε να συμμετέχει. Η επιτροπή γνωμοδότησε αλλά την απόφαση θα την έπαιρνε το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάνει και ένα ωραίο « γλείψιμο» στους δύο εκπροσώπους της μείζονος αντιπολίτευσης:
 … Εδώ πρέπει να συγχαρώ τους δύο προαναφερθέντες συμβούλους που με θάρρος στηλίτευσαν τον κ. Καψάλη για την επί πολλά χρόνια απέναντι στην εταιρεία ύποπτη ανοχή του…
οι οποίοι όπως μπορεί κανείς να δει στο πρακτικό ψήφισαν ΛΕΥΚΟ. Στο ίδιο σχόλιο επιχαίρεται ο Πάνος Καραγιάννης για το ΟΧΙ, αλλά κατηγορείται πάλι και αυτός και η ΛΑ.ΣΥ.

… Μόνο που αυτό το ΟΧΙ ήταν τόσο σιγανό ..που δεν ακούστηκε έξω από το κτήριο να το ακούσει όλο το Πωγώνι. Δεν το άκουσε κανείς άλλος,
Και εγώ προσωπικά αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι της παράταξής μας
ούτε εσύ αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα σου, δεν το άκουσαν ούτε οι υποψήφιοι του συνδυασμού σας ...

Κατηγορείται επίσης ο Πάνος Καραγιάννης γιατί;

...ο Καραγιάννης τόσο στο ντιμπέιτ όσο και σε προηγούμενες συνεντεύξεις ξέχασε να αναφερθεί στην παραγραφή του προστίμου. Ξέχασε να αναφερθεί επίσης και στη συμπεριφορά του Καψάλη στην υπόθεση του μνημείου για τον ουλαμό Καλπακίου. Ο Καψάλης το απολάμβανε ...

Επισημαίνω ότι αυτά γράφτηκαν ΜΕΤΑ τις εκλογές. Ποιος είναι ο στόχος; Έψαξα να βρω ποιος είναι ο καταγγέλλων μιας και οι αναρτήσεις γίνονται με το ψευδώνυμο Πωγώνι για όλους. Κατέληξα ότι είναι μάλλον υποψήφιος με την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ, πιθανόν στην Δ.Ε. Δελβινακίου. Τώρα κάπως ξεκαθάρισε το τοπίο. Η συγκεκριμένη παράταξη σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής της στον τηλεοπτικό σταθμό ITV είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο κόμμα είναι εξπέρ στην διαστρέβλωση της ιστορίας και ειδικά του κομμουνιστικού κινήματος.

Ανήμερα της 9ης Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η ΕΕ εξέδωσε διακήρυξη. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, η ΕΕ διατυπώνει όλο το αντικομμουνιστικό της «αφήγημα» πανηγυρίζοντας διότι:
«Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»!
Αυτή η μνημειώδους αντικομμουνιστικής φρασελογίας («Σιδηρούν Παραπέτασμα») διακήρυξη της ΕΕ, αυτές οι δυο εμβληματικές λεξούλες («Σιδηρούν Παραπέτασμα») που αποτελούν σύμβολο του αντικομμουνισμού και επιμύθιο της ακροδεξιάς παντού στον κόσμο, φέρει την υπογραφή του Τσίπρα. Μαζί με τις υπογραφές του Ορμπαν, του Σαλβίνι, του Κουρτς. ( από Ημεροδρόμος)

Στον Καραγιάννη και στη ΛΑ.ΣΥ. θα κολλήσουμε; Τι και αν την ίδια στάση κράτησε και στον Δήμο Ιωαννιτών η ΛΑ.ΣΥ. ΟΧΙ στην διαγραφή των προστίμων.
Κουβέντα για τις εξορύξεις, για τα αιολικά πάρκα. Ρωτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ τι θέση έχει για τις εξορύξεις και αφού έβαλε το δίλλημα αν θέλουμε να γίνουμε εμιράτα ή όχι στη συνέχεια απάντησε ότι θα κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις και αν χρειαστεί δημοψήφισμα. Σαν αυτό του 2015. Δεκάδες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έγιναν στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στις εξορύξεις. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ θα κάνει συνελεύσεις. Ειδική σύσκεψη για την ενέργεια έκανε το Εργατικό Κέντρο Κέντρο. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ θα κάνει Δημοψήφισμα.
Η λασπολογία ενάντια στη ΛΑ.ΣΥ. έχει να κάνει με το ΚΚΕ που είναι η ψυχή και η δύναμη της παράταξης. Τους έπιασε ο πόνος για τη στάση του Καψάλη σχετικά με τον Ουλαμό Καλπακίου. Πού ήταν όταν κρατιόταν για 9 ώρες στο Αυτόφωρο οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Αυτοί που περίμεναν την καταδίκη στο Δικαστήριο. Γι’ αυτό και δεν παραβρέθηκε κανένας τους για συμπαράσταση. Δεν τους έκατσε όμως.
Οι εκλογές λοιπόν έγιναν στις 26 του Μάη. Δεν τελείωσαν όμως. Έχουμε και τις βουλευτικές. Πρέπει να συκοφαντήσουν, να λασπολογήσουν, να διαφθείρουν συνειδήσεις. Τους θρέφει το αντιΚΚΕ μένος τους.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την παρακάτω ανάρτηση:
… «Κάτι μου λέει ότι εσύ δεν τον ψήφισες. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Άσε να υπερασπιστεί κανένας άλλος αυτήν την υπόθεση»…
Δεν ψήφισα την ΛΑ.ΣΥ. παρ’ όλο που ήμουν υποψήφιος. Παρ’ όλο που ήμουν υποψήφιος με τη ΛΑ.ΣΥ.και στις εκλογές του 2014 στο Δήμο Πωγωνίου. Παρ’ όλο που ήμουν υποψήφιος με τη ΛΑ.ΣΥ. στην Περιφέρεια Ηπείρου το 2010. Παρ’ όλο που ήμουν μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.
Δεν ψήφισα τη ΛΑ. ΣΥ. ούτε κι εγώ.
Οπότε γιατί να ψηφίσουν το ΚΚΕ οι άλλοι;

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Οι αναρτήσεις στο Facebook
 ΠΩΓΩΝΙ 1  ΠΩΓΩΝΙ 2  ΠΩΓΩΝΙ 3  ΠΩΓΩΝΙ 4  ΠΩΓΩΝΙ 5
Δημήτρης Φασούλας