Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια που το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δεν ανεβαίνει στην Κεντρική πλατεία των Δολιανών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να βλέπει κανείς το πρωί γεροντάκια φορτωμένα με τσάντες, καμιά φορά και βαλίτσες να κατεβαίνουν στην είσοδο του χωριού για να πάρουν το λεωφορείο. Τους βλέπει κανείς χειμώνα καιρό με κρύο και βροχή να λαχανιάζουν στον κατήφορο για να προλάβουν. Το μεσημέρι δεν έχουν το άγχος της ώρας, αλλά … για ανέβα φορτωμένος τον ανήφορο...

Υπήρξαν αντιδράσεις;

Πολλές. Τι αντιδράσεις όμως; Πολλοί πήγαν και ζήτησαν εξηγήσεις από το ΚΤΕΛ. Επώνυμοι και ανώνυμοι. Γι’ αυτούς όμως που ταλαιπωρούνται το πρόβλημα δε λύθηκε.

Μετά από πολλές παρεμβάσεις η Νομαρχία ζήτησε από το ΚΤΕΛ να πραγματοποιεί το δρομολόγιο μέχρι την κεντρική πλατεία. Το ΚΤΕΛ ( με το Φ35/1480/603 31-8-2004 και με το Φ 35/1152/628 4-8-2005 ) δήλωσε αδυναμία, γιατί το εμποδίζουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Νομαρχία απευθύνθηκε στο Δήμο Καλπακίου με το 2785/30-8-2005 και ζήτησε τη συμβολή του για εξεύρεση λύσης.

Τι θα περίμενε κανείς από το Δήμο;

Η απλή λογική λέει ότι ο Δήμος θα έλυνε το πρόβλημα. Κι όμως ο Δήμος Καλπακίου αντί να κάνει τη δουλειά του, με το 382/2-3-2006 έγγραφό του:

v δικαιολογεί το ΚΤΕΛ και δέχεται σαν πρόβλημα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δηλαδή, αν συνεχίσουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα π.χ. στο Καλπάκι και ειδικά το καλοκαίρι που είναι μεγαλύτερη η κίνηση, θα αποκοπούν τα χωριά του Πωγωνίου , του Ζαγορίου , της Κόνιτσας, η Κακαβιά , η Κοζάνη… ;

v δικαιολογεί την κατάργηση της στάσης και για να τη σιγουρέψει, «βασιλικότερος του βασιλέως», ανακαλύπτει και μια ακόμα αιτία. Επικαλείται τη στενότητα του δρόμου, που δεν την αναφέρει ούτε το ΚΤΕΛ! Βάζει μια ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία, αν και γνωρίζει ότι στην κεντρική πλατεία ανεβαίνουν τα τουριστικά λεωφορεία, ανέβηκε η νταλίκα που μετέφερε υλικά για το κτίριο της αδελφότητας, ανέβηκαν οι πρέσες που έριξαν τα μπετά στην πισίνα.

 Επειδή η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη για Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Καταγγέλλουμε

το Δήμο Καλπακίου, ( συμπολίτευση και αντιπολίτευση ) καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών ( συμπολίτευση και αντιπολίτευση ) στο ζήτημα της μεταφοράς της στάσης του Κ.Τ.Ε.Λ. από την κεντρική πλατεία στην είσοδο του χωριού.

Τους καταγγέλλουμε γιατί έδειξαν συνειδητή αδιαφορία και αδράνεια στο πρόβλημα.

Τους καταγγέλλουμε γιατί με τις μεθοδεύσεις τους, στο ζήτημα του Κ.Τ.Ε.Λ., σε βάρος των κατοίκων του χωριού προσπαθούν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ιδιωτών.

Τους καταγγέλλουμε γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν τα συμφέροντα ιδιωτών, όπως έγινε και με άλλους « επενδυτές» ,π.χ. εταιρία εμφιάλωσης νερού στις Νεγράδες, όπου ξεπούλησαν τη δημόσια γη και το μέλλον των επόμενων γενιών.Τους καταγγέλλουμε γιατί αν και εκλέχτηκαν να δώσουν λύση στα προβλήματα, και ήταν τόσο απλό να το κάνουν, αδιαφόρησαν. Αυτοί που συνεχίζουν να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Δολιανά Απρίλης 2006

ktel