Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΔΗΜΟΣ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ

(Οι …«πονηρές» αντιθέσεις)

Όχι! Αυτή τη φορά δε θα αναφερθώ στη διαδικασία της συζήτησης των 42 θεμάτων (συν 8 εκτάκτων=50 θεμάτων) της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου την 1η του Νοέμβρη ’14, ούτε για το δίκαιο της παράταξης του Γιάννη Ντότη, που αποχώρησε από το Δ.Σ. καταγγέλλοντας τον τρόπο σύνταξης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου (ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει στη συζήτηση των άλλων θεμάτων), ούτε για την έλλειψη πολλών εισηγήσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Αυτή τη φορά θα αναφερθώ, με όσο χιούμορ μου έχει απομείνει, στους παραλογισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων του Δ.Σ. και τις «πονηρές» αποφάσεις του.

Αναφέρθηκε αρκετές φορές ο Δήμαρχος ότι η περικοπή της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει οδηγήσει την οικονομική κατάσταση του Δήμου σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν να γίνουν ή να συνεχιστούν τα έργα στην περιοχή του Πωγωνίου. Δεν υπάρχουν λεφτά για τα λειτουργικά έξοδα ούτε για …λάμπες, ακούστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεως!!

Έτσι έχει η κατάσταση αλλά να ποιο είναι το τρελό.

Όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα για τη φορολόγηση της επιχείρησης εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ του Σεπετά μέχρι 3‰ του τσίρου της, η εισήγηση από το Δήμαρχο και φυσικά την ψήφισαν οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, ήταν το ποσοστό φορολόγησης να μειωθεί στο 2,7 ‰ και αυτό αποφασίστηκε!!

Δεν είμαι ειδικός να ξέρω πόσα ευρώ χαρίστηκαν στον παραπάνω επιχειρηματία. Αλλά, όταν το κράτος σου δίνει έστω αυτή τη μικρή ευκαιρία να πάρεις χρήματα γιατί τα χαρίζεις; Δεν μπορεί από τη μια μεριά να γκρινιάζεις ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ίσως και για να δικαιολογήσεις όποια αδράνεια ή αδιαφορία σου και από την άλλη να χαρίζεις λεφτά πού (;) στο Σεπετά - ΒΙΚΟ!!!

Δε θέλω να πιστέψω όλα αυτά που ακούστηκαν όπως:

  • ότι το χάρισμα έγινε για να μη χαλάσουν οι καλές σχέσεις του Δήμου με τον επιχειρηματία.
  • ότι, αν ο Δήμος διεκδικούσε αυτά που του δίνει  τη δυνατότητα ο νέος νόμος, ο Σεπετάς θα έκλεινε!!
  • ότι ο επιχειρηματίας θα σταματούσε να «δωρίζει» σε φορείς του Δήμου νερά και αναψυκτικά για τις διάφορες εκδηλώσεις τους.
  • ότι θα αρνιόταν ο Σεπετάς να προσλαμβάνει προεκλογικά άνεργα παιδιά της περιοχής μας, μετά από προτάσεις των υποψηφίων αιρετών, για να εργαστούν για 4 ή 5 μήνες!!

Κάτι άλλο γίνεται!!

Πάντως όποιος το βρει απαλλάσσεται από το νέο «χαράτσι», που επέβαλε η δημοτική αρχή στους δημότες, αυξάνοντας τα τέλη ύδρευσης (αύξησε το πάγιο). Ή, μάλλον, θα γίνει προσπάθεια να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ, όπως άλλωστε ΔΙΚΑΙΑ (αν εφαρμόζει το καταστατικό του να διαθέτει τα όποια έσοδά του στα Δολιανά) ζητεί να απαλλαγεί ο ΣΜΕΚ Δολιανών, ζητώντας τη βοήθεια βουλευτών, της Ν.Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, της περιοχής μας και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (ΠΣΕ).

Μια που αναφέρθηκα στην ΠΣΕ πρέπει να πω ότι η παρέμβασή της, όσο αφορά γενικά τον ΕΝΦΙΑ, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκεί, όμως, που γέλασε και το «παρδαλό κατσίκι» ήταν η εκτίμησή της ότι αν δε χαριστεί ο ΕΝΦΙΑ στο ΣΜΕΚ «δε θα μπορέσει ο παραπάνω συνεταιρισμός (ΣΜΕΚ) να καλλιεργήσει τα 7.000 στρ.»!!!

Μα δε γνωρίζουν οι ειδήμονες Αθηναίοι (εκτός αν τους κορόιδεψαν κάποιοι δίνοντάς τους ψεύτικα στοιχεία!! ) ότι ο ΣΜΕΚ δεν καλλιεργεί σήμερα ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο και ότι την παραπάνω έκταση την έχει νοικιάσει στον ΝΙΤΣΙΑΚΟ  να βάλει κότες και αν θέλει να την οργώνει;; Ποιος, άλλωστε, να την καλλιεργήσει αφού στο ΣΜΕΚ δεν ανήκει κανένας γεωργός!!

Συμφωνώ απόλυτα με την ΠΣΕ, που ονομάζει το ΣΜΕΚ «ιδιότυπο συνεταιρισμό» αν και παλαιότερα έφερνε και πιο βαρύγδουπη προσωνυμία και τον ονόμαζαν άλλοι… Αγροτικό συνεταιρισμό και άλλοι…τσιφλίκι.

Δολιανά 11/12/2014