Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Και μη χειρότερα! Ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, τις επιταγές της «τρόικας» και της ΕΕ και στο Δήμο Πωγωνίου οι αιρετοί μας «μαλώνουν» για ένα ψήφισμα!!

Όχι ότι δε χρειάζονται τα ψηφίσματα αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία, που σημαντικά προβλήματα ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής μας, οι ευαισθησίες των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου θα έπρεπε να επικεντρωθούν σ’ άλλους στόχους.

Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (18-02-2013) η παράταξη του κ. Ντόντη μάς ενημερώνει για τις διαδικασίες που οδήγησαν…να μη δημοσιευθεί το ψήφισμα που είχε προτείνει. Κατηγορεί τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου για «αδράνεια ή εσκεμμένες ενέργειες» και τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης επειδή «ζήτησε περαιτέρω επεξηγήσεις και συμπλήρωση του κειμένου». Καλά, με τον πρώτο έχει πολλά προηγούμενα (μέχρι και η παραίτηση του μέλους της παράταξης έγινε από το Προεδρείο για τη στάση του), αλλά με το δεύτερο, ποιο είναι το πρόβλημα της παράταξης του κ. Ντόντη;

Αλήθεια, εκτός από το συντάκτη του ψηφίσματος τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του κ.Ντόντη ήταν σε θέση να ψηφίσουν αυτό το σοβαρό ψήφισμα διαβάζοντάς το ή ακούγοντάς το μια φορά; Η στάση και οι θέσεις τους στο Δημ. Συμβούλιο δε μου έχουν αφήσει, για όλους, αυτή την εντύπωση.

Ίσως, να μην είναι όλοι σαΐνια σαν αυτούς και κάποιοι θέλουν να επεξεργαστούν περισσότερο και πιο υπεύθυνα ένα κείμενο. Εκείνο πάντως που έχει σημασία είναι ότι ο κ.Μεντής έστειλε έγκαιρα τις όποιες παρατηρήσεις του για το ψήφισμα στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, όπως είχε δεσμευτεί.

Για μια ακόμη φορά η παράταξη του κ. Ντόντη πιάστηκε ανενημέρωτη και προσπάθησε να συκοφαντήσει με το συγκεκριμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Επειδή αναγράφεται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και η λαϊκή ρήση «όποιος δε θέλει να ζυμώσει κάθε μέρα κοσκινίζει» ας μου επιτραπεί να ενθυμίσω και μια άλλη ρήση που αναφέρεται στη συνέχεια του κοσκινίσματος και του ζυμώματος, στο ψήσιμο του ψωμιού. «Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται»!! Αν η παράταξη του κ.Ντόντη δεν αλλάξει τακτική κινδυνεύει μόνο στα…όνειρα να γίνει πλειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο του Δ.Πωγωνίου!!

Οι Πωγωνήσιοι, οι Ηπειρώτες, οι Έλληνες υποφέρουν. Ο εθνικός πλούτος της περιοχής και της Ελλάδας κινδυνεύει να ξεπουληθεί. Οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων της κυβέρνησης, που ψηφίστηκαν (μη γίνεστε κοψοχέρηδες) και από μέλη του Δημοτ. Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση. Πρέπει ο λαός να οργανωθεί, να αντισταθεί, να διεκδικήσει, να …Αλλιώς θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.