Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Επί τέλους, η κακιά γκαστριά πήρε τέλος. Να μας ζήσει, λοιπόν, το νεογέννητο. Ποιό νεογέννητο; Η δόση, καλέ! Αυτή η π……. η δόση (η "υπερδόση", σύμφωνα με τα κανάλια), που μας έβγαλε την σπλήνα μέχρι να την πάρουμε. Σήμερα έρχεται...αύριο έρχεται...στο τέλος τού μήνα...αρχές τού αλλουνού... Τέτοια αγωνία …

Τέλος πάντων, περασμένα-ξεχασμένα και τέλος καλό όλα καλά.
Άρχισε η ανάπτυξη!


Τώρα που πήραμε τα φράγκα, ποιος μας πιάνει! Έπιασε τόπο το "άλλο μείγμα" για το οποίο μίλαγε τόσον καιρό ο πρωθυπουργός μας. Κυρίως, όμως, έπιασαν τόπο οι θυσίες μας, βρε αδερφέ. Δώσαμε από τον μισθό μας, δώσαμε από τις συντάξεις μας, δώσαμε από τις αποταμιεύσεις μας, δώσαμε από τα φάρμακά μας, δώσαμε από τις σπουδές των παιδιών μας, δώσαμε από την ψυχική μας ισορροπία, δώσαμε από τα πάντα...αλλά χαλάλι αφού έτσι μπήκαμε στον σωστό δρόμο! Κι είναι σίγουρο πως μπήκαμε στον σωστό δρόμο, αφού δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε συχαρίκια από παντού: από την Κομμισσιόν, από το Γιούρογκρουπ, από τον Ρεν, από την Μέρκελ, από τον ΣΕΒ... Μερσί μπόλικο και πάντοτε στην διάθεσή σας, παιδιά!
Άρχισε η ανάπτυξη!
Ήρθε η ώρα να το βουλώσουν πια οι κακές γλώσσες. Πριν καλά-καλά φτάσουν τα λεφτά στην χώρα μας, ο πρωθυπουργός μας συναντήθηκε με το μέλλον τού τόπου. Κι όταν λέμε "μέλλον τού τόπου", το εννοούμε κυριολεκτικά, έτσι; Διότι όντως ο πρωθυπουργός μας κανόνισε συναντήσεις με αυτούς που θα βάλουν πλάτη για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Δείτε ονόματα να πάθετε πλάκα: Ελαΐς (πρώην ελληνική εταιρεία και νυν ανήκουσα στον υπερκολοσσό Unilever), Πέπσικο (κολοσσός με τον οποίο μοιράζεται τον πλανήτη η CocaCola), Σπεσιφάρ (ντόπια φαρμακοβιομηχανία που αναμένεται να κονομήσει τρελλά τώρα που τα ταμεία καλύπτουν μόνο αντίγραφα φάρμακα), Νεστλέ (δεν χρειάζονται συστάσεις), Μπικ ("ξυρίζει-ανάβει-γράφει...κι απλουστεύει την ζωή"), ΑΓΕΤ Ηρακλής (η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας, η οποία ξεπουλήθηκε   στην ιταλική Καλτσεστρούτσι για πενταροδεκάρες), Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Άμστελ, Χάινεκεν, Άλφα, Φίσερ κλπ, δηλαδή το 90% της μπύρας που καταναλώνεται στην Ελλάδα συν το νερό Ιόλη), Κόσκο (ναι, ναι, οι κινέζοι από την δική μας δόση περιμένουν κι αυτοί να φάνε ψωμάκι), Βόνταφον (εμ πώς; άλλωστε είναι πάντοτε εδώ όταν μας χρειάζεται), Παπαστράτος (άλλη μια πάλαι ποτέ ελληνική βιομηχανία, τώρα πια θυγατρική τής πολιτειακής Philip Morris, γνωστής από τα τσιγάρα Μάρλμπορο αλλά καλό είναι να ξέρουμε ότι μόνο σε καφέδες Μάξγουελ κάνει παγκοσμίως τζίρο ίσο με το δεκαπλάσιο του ελληνικού ΑΕΠ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (αυτό έλειπε, να πάει η Γιουνιλέβερ στο ραντεβού και να μείνουν στην απόξω τα "Πάμπερς" της "φιλάνθρωπης" Πι-εντ-Τζι, η οποία απασχολεί παγκοσμίως κάπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους), Νοβάρτις (εν τάξει, να φάει ο Βασιλόπουλος με την Σπεσιφάρ αλλά να μη μείνουν παραπονεμένες και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες, αν και μου κάνει εντύπωση πώς δεν πήγε και η γερμανική Μπέριγκερ, για την οποία τόσα καλά λόγια έχει πει ο Σόιμπλε), Βασιλόπουλος (ο πρώην ελληνικός "αλφαβήτας" και νυν θυγατρική του βελγικού κολοσσού Del Haz). Και γ … τα ονόματα, ε; Αφού, λοιπόν, όλοι αυτοί πήρανε εργολαβία την ανάπτυξη της χώρας μας, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι πλέον. Και δόξα τω θεώ!
Άρχισε η ανάπτυξη!
Πέρα από τους παραπάνω "στυλοβάτες", στο φουαγιέ περιμένουν και όλοι οι εργολάβοι-νταραβεριτζήδες τού δημοσίου (σ.σ.: του ποιού;), που έχουν μεν αναλάβει τα περίφημα "μεγάλα έργα" αλλά περιμένουν από εμάς να βάλουμε τα λεφτά (σ.σ.: αμ έτσι κάνω κι εγώ τον εργολάβο, ρε λεβέντες!). Και, φυσικά, από δίπλα είναι κι οι τραπεζίτες, οι οποίοι θα τσεπώσουν το 75τόσο% της δόσης για να "ανακεφαλαιοποιηθούν" και για να διοχετεύσουν ζεστό χρήμα στην "πραγματική οικονομία" (που λέει κι ο Αντώνης).
Άρχισε η ανάπτυξη!
Όλα καλά, λοιπόν. Βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσον καιρό κινδύνευαν οι μισθοί και οι συντάξεις, αφού όλα τα λεφτά τής υπερδόσης θα τα μοιραστούν αυτοι. Μήπως (λέω, μήπως) πρέπει ο πάνσοφος υπουργός οικονομικών να βάλει τίποτε ψιλά στην άκρη, για να μην αρχίσει από Γενάρη να μας σπάει πάλι τ' α …., ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα για να πάρουμε την επόμενη δόση γιατί αλλιώς δεν θά 'χουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις; Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι αυτοί που χύμηξαν στο ψητό περίμεναν την δική μας δόση για να...αναπτυχθούν. Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο, ρε μάγκες; Αφού εκείνη η Κόσκο, λόγου χάριν, είναι και πολύ γ ….η εταιρεία (όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός), γιατί την πιάνει κόψιμο μ' αυτή την π…… την δόση; Ας είναι, όμως. Αν πρόκειται μ' αυτόν τον τρόπο να βγούμε από την ύφεση, κομμάτια να γίνει κι ας πάει και το παλιάμπελο...

Άρχισε η ανάπτυξη!

(σ.σ.: το λέω και το ξαναλέω μπας και τελικά το πιστέψω αλλά δεν…….)