Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

"Ε, ναι"

Κάνε την υπέρβασή σου 

Γιατί δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ !
*"Είναι κολλημένοι οι άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν παρά μόνον τα δικά τους, θέλουν να σε πείσουν ότι αυτοί έχουν το αλάθητο.

Νομίζουν ότι είναι οι έξυπνοι, ότι όλοι οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι"."Ε, όχι"! 

*Δεν την μπορώ την Παπαρήγα βρε αδερφέ, σε λίγο θα την πηγαίνουν με καροτσάκι να βγάζει λόγους στις εξέδρες και τις πλατείες".

"Ε, όχι"!

*"Αυτοί παιδί μου είναι στην περασμένη εκατονταετία.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές.

Έκανε μια επανάσταση ο Λένιν πριν από 100 τόσα χρόνια,αλλά ο κόσμος έχει προχωρήσει, δεν μπορεί εμείς να μένουμε σε εκείνα τα δεδομένα".

"Ε,όχι"!

*"Δεν θέλουνε ούτε την εξουσία, ούτε να κυβερνήσουν.

Αυτοί θέλουν μόνον να βρίσκονται στην αντιπολίτευση ,να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να κάνουν εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση'.

"Ε,όχι"!

*Να τους ψηφίσω, γιατί να τους ψηφίσω;

Αν ήθελαν και πονούσαν όπως λένε για τον λαό και τα προβλήματά του, ας συνεργαζόντουσαν με τον Σύριζα και τις άλλες δυνάμεις, για να είναι σε μια κυβέρνηση και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις".

"Ε,όχι"!

*"Μα δεν συμφωνώ με το ΚΚΕ,εγώ σήμερα είμαι αντιμέτωπος με μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Το ΚΚΕ θέλει Κομμουνισμό και μέχρι να έρθει εγώ θα έχω πεθάνει.

Μπορεί να μας πει τι κάνουμε τώρα, τώρα.

Άκου να ψηφίσω ΚΚΕ".

"Ε, όχι"!

*Έλα μωρέ σας είδαμε και σας, είδαμε τι κάνατε στις χώρες του πρώην Σοσιαλισμού.

Άπαπα, δεν ψηφίζω ΚΚΕ.

"Ε, όχι"! 

Έχει και άλλους πολλούς λόγους που μπορεί να επικαλεστεί κανείς γιατί "Ε, όχι!"δεν ψηφίζει ΚΚΕ.

Προχωρώντας μια κουβέντα είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθεί στα γκούλαγκ. 

Κάποια πράγματα όμως είναι καθαρά. 

Θα επικαλεστεί ίσως και μερικά πράγματα τακτικής του ΚΚΕ που μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αδυναμίες λάθη,κενά και ασάφειες,εμμονές και φοβίες, συμπεριφορές και αντιφάσεις, για να αιτιολογήσει το γιατί δεν ψηφίζει ΚΚΕ. 

Αυτά, τα συναντάς καθημερινά στις συζητήσεις, στις κουβέντες που κάνεις στο δρόμο στους χώρους δουλειάς,στα σχολειά στις γειτονιές. 

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σίγουρο, που ποιο σίγουρο δεν γίνεται.

Η ζοφερή καθημερινότητα το αβέβαιο,αβέβαιο;

Το εφιαλτικό αύριο του σπιτιού, της οικογένειας, του παιδιού................ 

Τα παραπάνω επιχειρήματα όχι όλα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι επιχειρήματα καλλιεργημένα από τους μηχανισμούς αυτών που επιβάλλουν την βαρβαρότητα στην καθημερινότητα μας και το ζοφερό μας μέλλον.

Είναι καλλιεργημένα από τα ΜΜΕ, είναι καλλιεργημένα από την παιδεία, από την παραχάραξη της ιστορίας, είναι καλλιεργημένα με την σκόπιμη άγνοια, τα ψεύτικα διλήμματα, είναι καλλιεργημένα από εκείνους που έχουν συμφέρον και φοβούνται την μόνη αλήθεια, την μόνη ανάγκη και διέξοδο που προβάλλει μπροστά μας και αυτήν την προτείνει το ΚΚΕ με όλα τα "Ε,όχι" που μπορείς να πεις αλλά και σε πιθανές υπάρχουσες αδυναμίες.

Είμαι "εδώ" με εποικοδομητική και αυστηρή κριτική, είμαι εδώ κυρίως κάτω από την μοναδική ανάγκη να απεγκλωβιστούμε από τον εφιάλτη μας με την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ (και για πολλούς άλλους λόγους). 

Για όλους εκείνους του "Ε,όχι" που θα έπρεπε να τους "έχω" ήδη εξηγήσει, θα έπρεπε ήδη να τους έχω μιλήσει σαν συλλογικό όργανο, σαν πολιτικός φορέας, σαν πρωτοπορία της εργατικής τάξης, σε όλους εκείνους που είχα ευθύνη να μιλήσω και να πείσω και δεν μπόρεσα, πρέπει να πω ένα πράγμα.

Μπορεί να μην σας αρέσει το ΚΚΕ, μπορεί να είχατε περισσότερες απαιτήσεις από αυτό,εκείνο όμως που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί είναι ότι το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των διεκδικήσεων των εργαζομένων, είναι το κόμμα που υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις τα λαϊκά συμφέροντα, είναι το κόμμα που βρέθηκε πάντα στις πρώτες γραμμές των διεκδικήσεων, το κυριότερο όμως και μέσα στις σημερινές συνθήκες είναι ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που έχει εκτιμήσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες που επαληθεύονται καθημερινά, είναι το κόμμα με την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την σημερινή κατάσταση. 

Ο καπιταλισμός τώρα πια, δεν έχει στην διάθεσή του και δεν μπορεί να δώσει, ούτε ένα ξεροκόμματο για να εξαγοράσει την λαϊκή συνείδηση.

Έτσι χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς προπαγάνδας, διαστρεύλωσης και αποπροσανατολισμού, προκειμένου να βάλει στην άκρη αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα, την Λαϊκή οργανωμένη πάλη
και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. 

Σήμερα που το Καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του, δεν μπορεί παρά να επιβάλει αυτά και άλλα χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία για όσο περισσότερο χρόνο. 

Είμαστε όμως εμείς που δεν έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας, εμείς οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές μάζες που κάτω από αυτές τις συνθήκες, με την δική μας ανοχή, με τις αυταπάτες μας, συναινούμε στην δική μας εξόντωση, μια εξόντωση με την μέθοδο της σταγόνας. 

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση και διέξοδος από αυτήν δεν υπάρχει με συμβιβασμούς και με παραπλανητικά διλήμματα μέσα στο δικό τους σύστημα. 

Σήμερα πια, δεν μπορεί να συνυπάρχει ο καπιταλιστής με τον εργάτη, παρά μόνον αν υποκύψουμε στις επιδιώξεις τους και ζώντας σε συνθήκες γαλερας και ενός μεταμοντέρνου μεσαίωνα. 

Μας ζητούν να συναινέσουμε υποθηκεύοντας την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. 

Η ανάγκη για λύσεις εδώ και τώρα, οδηγούν πολλούς να συμβιβαστούν με αδιέξοδες προτάσεις και λύσεις, που δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να δώσουν χρόνο στους εκμεταλλευτές μας, στους δικούς μας δήμιους. .

Το κεφάλαιο, ο εργοδότης, ο βιομήχανος, ο πλουτοκράτης, το κέρδος του το βγάζει από τον εργαζόμενο, από την απλήρωτη εργασία.

Όσο περισσότερους εργαζόμενους έχει στην δούλεψή του, τόσο περισσότερα κέρδη αποκομίζει.
Και όμως, σήμερα και κάτω από την αδιέξοδη κρίση του κεφαλαίου, είναι υποχρεωμένος να καταστρέψει την μηχανή που του παράγει τον πλούτο.

Τον εργαζόμενο! 

Υπάρχει ο δρόμος διεξόδου και αυτός είναι ο δρόμος της μονομερούς άρνησης του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής όλων των κλάδων στρατηγικής σημασίας, που θα αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες αλλά και με εργατικό έλεγχο.

Με λαϊκή εξουσία.  

Αυτή είναι η μοναδική και ρεαλιστική λύση που προϋποθέτει την ανατροπή του σάπιου συστήματος, και το λαό πρωταγωνιστή στις αποφάσεις,πράγμα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και παρέα με τους πλουτοκράτες.  

Μην πείτε όχι στην μοναδική ελπίδα απεγκλωβισμού, μην πείτε όχι στην προοπτική ανατροπής και διεξόδου.  

Πείτε: "Ε,όχι, δεν θα σας περάσει". 

Πείτε: "Ε,όχι, δεν θα το επιτρέψω". 

Πείτε "Ε, όχι" στα σχέδιά τους, μέρος των οποίων γίνονται κόμματα της Αριστεράς με συμβιβασμούς που δεν μπορούν όχι μόνον να δώσουν διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση της λαϊκής οργάνωσης, σε ηττοπάθεια και απογοήτευση και θα ενισχύσουν το κεφάλαιο για να επιβάλλει τα δικά του προγράμματα. 

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν με το ΚΚΕ, πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στις επιδιώξεις τους να αποδυναμώσουν την παρουσία του ΚΚΕ μέσα στο κοινοβούλιο, γιατί η φωνή του είναι η φωνή των εργαζόμενων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. 

Πείτε ΝΑΙ όχι για το κόμμα, αλλά για μας, για τα παιδιά, για την ζωή. 

Γιατί η ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ μέσα στην βουλή, δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν ανεμπόδιστοι τα σχέδιά τους και, γιατί η παρουσία του μέσα στην βουλή είναι η φωνή η δική μας, ενάντια στους συμβιβασμούς τους, ενάντια στις επιδιώξεις τους, ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους.  

Γιατί με το ΚΚΕ ενισχυμένο μέσα στη βουλή, σε συνδιασμό με ένα ανεπτυγμένο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα, διατηρούμε την ελπίδα και την προοπτική για μια πορεία διεξόδου και δεν γυρίζουμε την πλάτη στα δικά μας συμφέροντα, δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.