Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου!

Κύριε Δήμαρχε!

Αγαπητοί συνδημότες και συγχωριανοί!
Πήρα την απόφαση να επικοινωνήσω- πρώτη φορά- μαζί σας, για ένα θέμα που αφορά τα Δολιανά ( τόπο γεννησής μου) αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Πωγωνίου.
Ζω χρόνια μακριά από τον τόπο καταγωγής μου. Εργάζομαι ως φιλόλογος στην περιοχή της Λάρισας. Παραμένω, όμως, δημότης του Δήμου και ψηφοφόρος του.
Έρχομαι αμέσως στο θέμα, που στάθηκε η αιτία να επικοινωνήσω μαζί σας. Πρόκειται για το Κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού μας, απέναντι από την Εκκλησία. Το ΔΣ του Δήμου αποφάσισε να επενδύσει στον χώρο αυτό. (όπως και στο Δημοτικό σχολείο).
Κύριε δήμαρχε- φίλε Κώστα-. Κύριε πρόεδρε!
Έχουμε μία ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.Θα είμαστε ασυγχώρητοι,αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Το κτίριο αυτό, έχω τη γνώμη, μπορεί να αποτελέσει την αρχή και να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα βρίσκουν περίθαλψη, φροντίδα οι ηλικιωμένοι κάτοικοι. Να δημιουργηθεί εκεί ένα (ας το ονομάσουμε) «Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων”, όπου θα παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες, περίθαλψη φαγητό. Αυτή είναι η πρότασή μου. Αυτή είναι η πρόκληση του καιρού μας!
Να επισημάνω, εδώ, πως τα Δολιανά δεν χρειάζονται άλλον ένα χώρο εκδηλώσεων ή ένα αναγνωστήριο (όπως προτείνεται από άτομα και φορείς του χωριού μας) γιατί.. ήδη, διαθέτει.
Άλλωστε, Πολιτισμός δεν είναι μόνο ένα μουσείο, μία βιβλιοθήκη, οι χοροί...
Πολιτισμός είναι επίσης να φροντίζουμε να έχουν οι απόμαχοι της εργασίας και της ζωής μια αξιοπρεπή διαβίωση, οι δυστυχείς μια ανθρώπινη φροντίδα.
Να δείχνουμε ότι είμαστε κοινωνία με αξίες, τις οποίες πιστεύουμε και, βέβαια, υπηρετούμε.
Η πρόταση ίσως, εμπεριέχει δυσκολίες. Αξίζει, όμως, να τολμήσετε! Αξίζει να το επιχειρήσουμε.!
Να μη φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών, που έχουν οι άνθρωποι του τόπου μας.
Τοπικισμοί, γραφειοκρατικές δυσκολίες, δογματισμοί κάθε είδους ας μη γίνουν λόγοι να απορριφθεί το έργο αυτό. Όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται όταν οι άνθρωποι έχουν “πιστη"
και όραμα για την κοινωνία που υπηρετούν.
Ευχαριστώ για τον χρόνο, που αφιερώσατε να διαβάσετε την επιστολή αυτή και για την προσοχή σας.
Σιέρρας Απόστολος
 

*Η επιστολή στάλθηκε στο Δήμο Πωγωνίου. Διατυπώνεται μια άλλη πρόταση, μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (την οποία και συνυπογράφουμε).

*Οι επισημάνσεις της σύνταξης.