Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Καλημερούδια σε όλους
Καλή μας μέρα
Μέραααααααααααα μάγκες

Ναι μου την έδωσε, ναι εδώ είμαι αφού ...
αγνάντεψα τη θάλασσα, έφαγα -σαν που....(φτου Κύριε, φυλακί εν τω στοματί μου και συγγνώμη για την μη πολιτικώς ορθή έκφραση)- πασαλίδικα,ήθελα να πω, χάζεψα το απόλυτο μεγαλείο του καφέ και του τσιγάρου και του τσαχπίνικου κι άψογου σέρβις, και επέστρεψα!

Αγαπημένη μου νενέ, σήμερα δεν θ΄ασχοληθώ με τα παλιά και τ΄όμορφα γιατί τα ΄χω πάρει με τα καινούργια και τα διάφορα που με περί και τριγυρίζουν. Αναρωτιέμαι βέβαια αν αξίζει τον κόπο ν΄ασχοληθώ μ΄όλα αυτά! Αν το καλοεξετάσω, η αλήθεια είναι ότι τα ΄χω κάνει κουλουβάχατα!
Δεν έχω ιδέα πια τι αξίζει και τι δεν αξίζει τον κόπο. Μετά τα τόσα πολιτικώς ορθά (του ορθού) έχω χάσει τον μπούσουλα. Αλλά κι αφού καμία κι ουδεμία εκτίμηση τρέφω για τους ψυχολόγους και τις ψυχαναλύσεις, δεν με βλέπω ν΄απευθύνομαι σ΄αυτούς!
Τρέφω και μια εκτίμηση για τις φιληνάδες μου οπότε δεν θα απευθυνθώ σ΄αυτές γιατί να τις ζαλίσω με τα δικά μου τ΄ανάποδα; Τις φτάνουν τα δικά τους.
Συμπέρασμα: Πάμε για ξαράχνιασμα, εγώ με τον εαυτό μου, με την Ελένη και την αφεντιά μου. Φτάνουμε τόσες!
΄Αντε βρε ξαράχνιασε και γράψε ότι θες μου ψιθυρίζει μια φωνίτσα ενώ μια άλλη μου φωνάζει...βρε μπας και τα ΄χεις παίξει;
Ψιθυρίζουν, φωνάζουν, καρφί δεν μου καίγεται. "-Μωρ΄ άει να κουρεύεστε!"
Παλιά κι αγαπημένη έκφραση!
΄Εκφραση σμυρνέικη, μα στη βάση της βυζαντινή. Προέκυψε τότε απ΄το γεγονός του ότι οι βυζαντινοί τους κλέφτες, τους μοιχούς, τους απατεώνες, τους επαναστάτες -κρίμα, εξαιρούσαν -νομίζω- τους "πολιτικούς"- τούς διαπόμπευαν αφού τους κούρευαν! Ντροπή μεγάλη ήταν το κούρεμα!                                    (σήμερις λέμε γράφτον, να πάει να......., κλπ)
Εγώ πάλι απ΄τη μια θέλω να τους πω να πάνε όλοι να κουρεύονται και να μην ασχοληθώ με κανένα και τίποτα, αυτό το να κουρεύονται το βρίσκω πολύ σύντομο και πολλοί δεν τα το καταλάβουν κι όλας.
Απ΄την άλλη θέλω να τα πω όπως τα σκέφτομαι κι όπως μου τη δίνουν αλλιώς θα σκάσω.
Πριν το πολιτικώς ορθόν του ορθού τί υπήρχε ρε γαμώ το;
Νομίζω πως κι αν δεν με απατά η μνήμη μου, πριν το πολιτικώς του ορθού, υπήρχε η σωστή χρήση της γλώσσας και πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην έκφραση κι ας το παίζουμε σήμερα πιο δημοκράτες από ποτέ!
Πριν το κινητό υπήρχε τί; Χμμμ, αν θυμάμαι καλά, υπήρχε κατ΄αρχήν ως μεγάλη έννοια το "ακίνητον"! Κατά δεύτερον, υπήρχε επίσης το ακίνητο που παρότι ακίνητο όλα δούλευαν μια χαρά και κατά τρίτη υπήρχε το αυτοκίνητον!
Κι όλα αυτά και τούμπαλιν ήταν τότε σημαντικά.
Σήμερα το κινητό είναι θέμα ζωής και θανάτου και πρώτο και καλύτερον, το αυτοκίνητον έρχεται δεύτερο και το ακίνητο κι ακίνητον τρίτα!!!

Και τώρα έχομεν και τον Ιστόν! Αλήθεια, πριν τον Ιστό βρε παιδιά τί υπήρχε; Είχαμε κάτι ή πριν τον Ιστό, το χάος; Κι όμως όχι.
Πριν τον Ιστό υπήρχε ο ιστός της οικογένειας, των βιβλίων, των κολλητών, της παρέας, της καφετέριας και της ντίσκο!
΄Ισως, με την αναφορά μου στη ντίσκο, να δηλώνω την ηλικία μου αλλά ποσώς μ΄ενδιαφέρει. Λίγα τα βιβλία πια, αντικαταστάθηκαν οι κολλητοί απ΄το μέιλ κι οι φίλοι απ΄το φέις-μπουκ, εκμοντερνίστηκε η καφετέρια με τους φρέντο, έσβησε η ντίσκο κι άλλαξε από πάνω ως κάτω η οικογένεια.                         Θυμάμαι κάτι Καθαρές Δευτέρες,κάτι Λαμπρές Ανάστασες, γεμάτες φίλους, εκδρομές, χωριό, βόλτες, οικογένεια, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Ασπροκόκκινοι μάρτες στο χέρι, στρωματσάδα στο χωριό κι από κλεμμένα λουλούδια μαγιάτικα στεφάνια!
Τώρα πια τσουρέκια κι άπειρα μεταλλαγμένα τσουρέκια παντού και πάντα! Ακόμη και κόλλυβα για επιδόρπιο προσφέρουν μερικοί-μερικοί επαγγελματίες!!!
Χάθηκαν οι χαλβάδες κι μπακλαβάδες και το γιαούρτι με το μέλι!

Και τώρα; Τώρα υπάρχει το τώρα! ΄Ενα τώρα που τρέχει με 3G, 4G, 5G!!! Και που αν δεν τρέχεις με G δεν κάνεις φράγκο!
Εγώ πάντως προτιμώ να τρέχω άνευ G αλλά ποτέ χωρίς τον Μήτσ΄μ΄!

Εγώ πάντως βαρέθηκα. Μου τη δίνει ν΄ακούω μόνο κρίσεις, επικρίσεις, κατακρίσεις και διακρίσεις! Κρίσεις για την κρίση και τις κρίσεις, επικρίσεις για τις διακρίσεις και κατακρίσεις για όλα.
Οι φτωχοί είχαν πάντα κρίση.
Οι Κροίσοι ούτε είχαν ούτε θα΄χουν ποτέ κρίση.
Διακρίσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Επικρίσεις σηκώνουν όλα τα λάθος.
΄Ολα τα υπόλοιπα απαγορεύονται. Επιτρέπονται μόνο οι προσωπικές κρίσεις, οι νευρικές κρίσεις, οι κρίσεις συνείδησης και οι σχολικές ερωτήσεις κρίσεως.
Μου τη δίνει ν΄ακούω τις κυβερνήσεις και μόνο για κυβερνήσεις.
Αυτές τις που -με το έτσι θέλω- θέλουν να με πείσουν ότι θα με σώσουν.
Για τις που -θέλουν το καλό μου- όπως υποστηρίζουν μόνο οι κολλητοί τους κι οι οπαδοί τους.
Μου τη δίνει ν΄ακούω τους ειδικούς και τους ειδήμονες κι όλους αυτούς που τα ξέρουν όλα. Κυρίως μου τη δίνουν οι ειδικοί κι οι ειδήμονες της κρίσης που υποστηρίζουν ότι έχουν τη λύση στην κρίση και σε κάθε κρίση.
Μου τη δίνει ν΄ακούω ιδέες που θα καταργήσουν την ανεργία και που θα φέρουν στα ύψη την ανάπτυξη και την οικονομία,                                                        π.χ. Ολάντ, Μέρκελ, Τρόικα, ΔΝΤ, Σύριζα και σία.

Μου τη δίνει ν΄ακούω "κάτσε να δω στο Γκούγκλ". Ξεχάσαμε κι αυτά που ξέραμε, ρεεεεεεεεεεε....

Μου τη δίνει να βλέπω εφοπλιστές κι εκατομμυριούχους να περνάνε κρίση γιατί δεν τους φτάνουν τα εκατομμύρια αλλά να θέλουν δισεκατομμύρια.
Μου τη δίνουν τα τράστ και τα σούπερ-τραστ και τα σούπερ-μάρκετ. ΄Εχουν και πληρώνουν για διαφημίσεις κι όλο κι όλα "τζάμπα" τα πουλάνε.
Βαρέθηκα την κρίση, τα φυλλάδια προσφορών και τα μηχανάκια του ντιλίβερυ που δεν σταματάνε όλη τη νύχτα!
Βαρέθηκα σε κάθε γωνία να βλέπω Μικέλ και φούρνους, 2 έως 5 κεμπαμπτζίδικα τουλάχιστον σε κάθε τετράγωνο κι όλα αυτά στη θέση των μαγαζιών που έκλεισαν λόγω κρίσης!
Μου τη δίνουν αυτοί που έχουν τα καλύτερα πιο φτηνά από τους άλλους και τους άλλους να έχουν τα φτηνά φτηνότερα και τους πρώτους κι αυτούς που έχουν ακριβότερα τα φτηνά.
Μου τη δίνει να βλέπω τις Τράπεζες να μην έχουν λεφτά!
Καλά που τις ανακεφαλαίωσαν βρε παιδιά οι σωτήρες κι ευτυχώς που τώρα πια με το e-banking κάνω εγώ τον υπάλληλο και δεν μου δίνουν μία!
Μου τη δίνει να βλέπω τις ασφαλιστικές να "μας" ασφαλίζουν, εξασφαλίζουν και διασφαλίζουν! Με τα λεφτά μας!
Βαρέθηκα να βλέπω τις φαρμακευτικές εταιρίες να τα ΄κονομάνε και τα καλύτερα φάρμακα να είναι ακόμα η ασπιρίνη, η κορτιζόνη και η πενικιλίνη!        Και τα βότανα! Αν κι αυτά, κάποτε ήταν της προκοπής. Τώρα μόνο αν ζεις σε κάνα συνοριοφυλάκιο μπορείς να πεις ότι μπορείς να πιεις ακόμη χαμομήλι και τσάι του βουνού.
Α, ναι. Βαρέθηκα και τα 3.200 είδη τσάγια, τα 4.200 είδη πατάτες, τα 5.200 είδη εδώδιμα κι αποικιακά, τα 6.200 είδη... Επίσης μου τη δίνουν οι αριθμοί τηλεφώνου στυλ... πατήστε 1 για ... 2 για... 3 για... κλπ.
Κι όλους τους αριθμούς μαζί να πατήσεις, να τους προσθέσεις, πολλαπλασιάσεις, αφαιρέσεις και διαιρέσεις πάλι δουλειά δεν θα κάνεις.
Μου τη δίνει το "οι συνομιλίες καταγράφονται για την ασφάλεια σας" και που οι, την, καταγράφοντες, σε γράφουν!!!
Μου τη δίνει να κάθομαι να κλείνω προσφορές εισιτήρια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα και να είμαι κι ευχαριστημένη!
Και πως να μην είμαι αφού, λέει, είμαι κερδισμένη! Το ότι πέφτω συνέχεια πάνω σε φτηνά, φτηνότερα, εκπτώσεις, προσφορές, στοκ, ξεστόκ και φτηνά έως φτηνιάρικα, είναι το μόνο που δεν βλέπω!
Κούνια που με κούναγε! Χάθηκαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Χάθηκαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες! Χάθηκαν οι μπακάληδες κι οι μανάβηδες!                        Χάθηκαν τόσοι κι άλλοι τόσοι εργάτες που αντικαταστάθηκαν από ρομπότ. Σε λίγο θα χαθούν κι οι ταμίες στα σούπερ-μάρκετ.
Κι εμείς; Εμείς απλά αναρωτιόμαστε γιατί άραγε τόση ανεργία!
Αυτούς τους "επαγγελματίες" πρόσφυγες τους σκέφτηκε κανένας άραγε;
Ευτυχώς σε λίγο θα χαθούν και τα σούπερ μάρκετ μιας και θα παραγγέλνουμε αγγούρια, κολοκύθια, μαραθόριζα, σολομό και αβοκάντο μέσω ΄Ιντερνετ, μέχρι να χαθούν κι αυτά!
Επ΄ευκαιρία, μου τη δίνουν τα ανοιχτά σούπερ-μάρκετ ακόμα και την Κυριακή! Μου τη δίνει κυρίως που γεμίζουν γιατί αν δεν γέμιζαν δεν θα άνοιγαν!
Τί έκανες βρε όλη τη βδομάδα; Μην μου πεις πως δούλευες και δεν προλάβαινες γιατί -με τόση ανεργία- δεν θα το πιστέψω! Κι αν δεν ανεργία, το σκέφτηκες; Εσύ Κυριακή δουλεύεις; Αυτοί στα σούπερ-μάρκετ γιατί να δουλεύουν; Εσύ έχεις, αυτοί οικογένεια δεν έχουν;
Μου τη δίνει να βλέπω πως ο φίλος δεν έχει φίλο, τα φύλα να μην έχουν φύλο, τα φύλλα να μην έχουν εποχές και τα φύλα να μην έχουν ούτε ιστορία ούτε πολιτισμό! Βαρέθηκα να παίζω με τις λέξεις, με τα πολιτικώς ορθά του ορθού την ίδια ώρα που το φέις μπουκ πλουτίζει από μαλ..... και το γκούγκλ να τα ξέρει όλα και όλους!
Βαρέθηκα να...
βλέπω το ΙΚΕΑ να βασιλεύει, το Πράκτικερ να πλουτίζει και τους μαραγκούς, τους μουσικούς, τους βιβλιοπώλες τους κουζινάδες και τα ταβερνάκια -ναι εκεί να πηγαίνετε να τρώτε, στο ΙΚΕΑ- να μαραίνονται!
Βλέπω όλα αυτά τα διάφορα που καθημερινά θεωρητικά μας διευκολύνουν κι αναρωτιέμαι, πως έγινε κι επιζήσαμε μέχρι σήμερα χωρίς αυτά!
Κάποιοι -αν υπάρχνουν κάποιοι- προφανώς στο τέλος της ανάρτησης θα σκεφτούν, μακριά που είναι νυχτωμένη η δικιά σου! Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι τα ΄χω παίξει, κάποιοι άλλοι ότι δεν συμβιβάζομαι με την εποχή μου και κάποιοι δεν θα φτάσουν ούτε στα μισά της ανάρτησης και μαγκιά τους!
Οι υπόλοιποι θα δραστηριοποιούνται στο φέις-μπουκ όπου ο τάδε πίνει καφέ στο μπαλκόνι του, ο δείνα πίνει ούζο στο δικό του, η τάδε είναι στο Θησείο        και η δείνα με τους δείνα είναι στο χωριό!!! Ουάάάάάου!

                   Τι επιτευγματα σπουδαία κι εντυπωσιακά όλα ε;
                                                                                              Απόσπασμα απο ΠΑΛΙΑ και ΔΙΑΦΟΡΑ
Με λένε Ελένη... αισιόδοξη, ευάερος, ευήλιος και εύχαρις...
μα... κατ΄όπως λένε, τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι...