Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Στο γραφικό δάσος του Σέργουντ όπου κρύβονται τα δέντρα για να μην τα βλέπουν να πέφτουν, έζησε και έδρασε ο περίφημος ρομπέν των πασόκων, ο ήρωας με το κολλάν, ο Αλέξιος ο Τσίπρας με την πράσινη κουκούλα, που έκλεβε με την συμμορία του την ελπίδα και την αξιοπρέπεια από τους πλούσιους ευγενείς για να τη μοιράσει στους φτωχοί.


Οι φτωχοί που δεν ήξεραν τίποτα από όλα αυτά, έπαιρναν αυτά τα εικονικά αγαθά και τα έφτιαχναν σούπα,πίτες ή κοπανιστή, συνταγή που είναι πικάντικη και ευχάριστη για τις αιμμορροίδες και στα βόρεια του Σέργουντ την ονομάζουν χτυπητή,αν και μερικοί τα κατέβαζαν αμάσητα.

Ήταν τόσο μπόλικα που έδιναν και στα γελάδια.

Οι δε πλούσιοι ευγενείς αναγκάστηκαν να δανειστούν από τους φτωχοί μερικά αγύριστα εκατομμύρια με εγγύηση φρέσκο αέρα από το δάσος για να καλύψουν τις ανάγκες τους αυτά δηλαδή που ο Τσίπρας με την Πράσινη κουκούλα τους είχε πάρει.


Το αποτέλεσμα ήταν οι φτωχοί να μείνουν με την ελπίδα στο χέρι και να μην έχουν που να την ακουμπήσουν αφού η αξιοπρέπεια δεν έφτανε για τον ΕΝΦΙΑ και την εφορία και το δάνειο κι είχαν όλοι ξεσπιτωθεί.
Τελικά το δάσος αξιοποιήθηκε και δόθηκε στην ευγενή ιδιωτική πρωτοβουλία που το έκανε καζίνα,ξενοδοχεία και καυσόξυλα για τα νέα μεγάλα τζάκια που δημιουργήθηκαν και τώρα πια είναι πιο εύκολο να βρείς συμμορίες παρά δέντρα, πόσο μάλλον δάση.
                                                                                                                                                             απο Στρυχνίνη