Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Των Εκπαιδευτικών – Γονέων – Μαθητών

Των «ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές των «Μαθημάτων Αλληλεγγύης» που οργανώνουν τα σωματεία: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,  ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,  ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ, χαιρετίζουμε τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, η οποία έχει δώσει ανάσα σε δεκάδες λαϊκές οικογένειες της πόλης.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς περισσότεροι από 70 μαθητές δέχονται ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική βοήθεια από τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Εκπαιδευτική βοήθεια, που δεν θα ήταν απαραίτητη για κανένα παιδί, αν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις στον τόπο μας, σε αγαστή συνεργασία με τους κατά τόπους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, δεν υποχρηματοδοτούσαν, υποβάθμιζαν και εξαθλίωναν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,  σπρώχνοντας χιλιάδες μαθητές στα νύχια των μεγαλοφροντιστηριαρχών.

Οι γονείς και οι μαθητές θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εκπαιδευτικούς των «Μαθημάτων Αλληλεγγύης» γιατί στις σημερινές δύσκολες για τις οικογένειές μας συνθήκες, αντέδρασαν ως πραγματικοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια κι επειδή γνωρίζουν το εκπαιδευτικό πρόβλημα από πρώτο χέρι  μέσα από τις τάξεις τους.

Ως Εκπαιδευτικοί θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα σωματεία, που μας έδωσαν την ευκαιρία να εκφράσουμε την ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σ’ αυτή τη δύσκολη για το λαό μας περίοδο. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να «αμοιβόμαστε» καθημερινά από τη φρεσκάδα και το χαμόγελο των παιδιών που υποστηρίζουμε. Να νιώσουμε   το σεβασμό του εργάτη στον εκπαιδευτικό και το έργο του, σε αντίθεση με την απαξίωση και την αποστροφή προς αυτό από την επίσημη πολιτεία.

Ως Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, θέλουμε να στιγματίσουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής της πόλης, ο οποία από το Σεπτέμβρη έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να εμποδίσει την πρωτοβουλία των «Μαθημάτων Αλληλεγγύης». Την ίδια στιγμή που παραχωρεί τα σχολεία - με μια απλή αίτηση - σε συλλόγους, αθλητικά σωματεία, ΜΚΟ και κάθε λογής φορέα για επ’ αμοιβή υπηρεσίες, για τα εργατικά σωματεία δεν υπάρχει ούτε… αποθήκη. Λειτουργώντας με τη λογική της «αγοράς» και των «πανηγυριών  των χορηγών», κάθε δωρεάν δραστηριότητα, μάλλον … «χαλάει την πιάτσα». Όσο για τις κατηγορίες «περί πολιτικού προσηλυτισμού», για «στήριξη της διάλυσης της παιδείας και στήριξη της παραπαιδείας», θα θέλαμε να πούμε σ’ αυτούς που τις εκτόξευσαν, να είναι πιο προσεκτικοί καθώς «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν ποτέ για σχοινί…» Οι συνεχείς εγγραφές μαθητών τις τελευταίες βδομάδες και η λειτουργία του τμήματος των Μαθημάτων Αλληλεγγύης στα Καρδαμίτσια στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου (το Δ.Σ. του οποίου ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου) επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η λάσπη και η πολεμική που εκτοξεύτηκε … «επιστρέφεται στους αποστολείς».

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Εργατικό Κέντρο, γραφείο ΛΑΣ Αβέρωφ)),  στο ΠΕΡΑΜΑ (ΚΑΠΗ), στα ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ (Πολιτιστικός Σύλλογος).

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποστηρίζουν μαθητές στα εξής μαθήματα: ΓΛΩΣΣΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Δημοτικό), ΕΚΘΕΣΗ, ΑΡΧΑΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ (Γυμνάσιο), ΕΚΘΕΣΗ, ΑΡΧΑΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Λύκειο).

Παράλληλα καλούμε δασκάλους, καθηγητές, γονείς, μαθητές, εργάτες να δυναμώσουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση μιας πραγματικά Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, για αξιοπρεπείς υποδομές στα σχολεία, για την κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς, για περιεχόμενο μόρφωσης που θ’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και του λαού ώστε κανένα παιδί να μην πετιέται έξω από την εκπαίδευση και  κανένας εκπαιδευτικός να μην είναι στην ανεργία.

ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6909970505. ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.