Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Στην αρχή ήρθε η τηλεόραση κι η οικογένεια κλείστηκε στο σπίτι ...

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά ήρθαν τα πολλά κανάλια για δυνατότητα επιλογής ....

THLEORASH
Μετά κάθε ένας στην οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να βλέπει τα δικά του και αποκτήσαμε μια ατομική τηλεόραση ο καθένας .Έτσι ο παππούς την δικιά του τηλεόραση στο δωμάτιο του ,η μάνα ,ο πατέρας ,η κόρη ,ο γιος τις δικές τους στο δωμάτιο τους !!! .

KINHTA

Και φτάσαμε αισίως στα κινητά αυτά τα τέρατα τεχνολογίας με διαδίκτυο, παιχνίδια τεράστιες δυνατότητες και παροχές. Μπορείς άνετα να απομονώνεσαι όχι μόνο στο σπίτι πλέον αλλά παντού. Στο δρόμο περπατώντας ,στην παρέα που βγαίνεις για καφέ ,στη διασκέδαση ,.....

KINHTA 1
Και βλέπεις πλέον μια κοινωνία να "παίζει" μαζικά με το κινητό της παντού
Το κινητό έχει γίνει δεύτερη φύση για πολλούς ή για όλους (!)
Απαραίτητο σαν τα χέρια μας κι όχι απλά για "επικοινωνία σε ανάγκη " αλλά πάντα…. 24ώρες το 24ώρο…

Και χάσαμε την επικοινωνία στην παρέα ,στην γειτονιά ,στο εργοστάσιο ,στο γραφείο ...Παντού.

TABERNA
Ακόμα και παρέα όταν βγαίνουμε κάπου σε ένα καφέ, μια ταβέρνα καθένας μας απομονώνεται με το κινητό του ,στον ατομικό του μικρόκοσμο έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πολίτης του κόσμου.
Πάψαμε να συζητάμε ,να ανταλλάσσουμε απόψεις ,να συμφωνούμε σε πράγματα ,ακόμα ακόμα να τσακωνόμαστε ,να βριζόμαστε ,να διαφωνούμε να επικοινωνούμε σαν άνθρωποι ,φίλοι ,συνάδερφοι ....

Ακόμα κι εδώ σε μέσα σαν το facebook το Twitter έχουμε την ψευδαίσθηση της επικοινωνίας με 1000 -2000 ανθρώπους επειδή με κάποιους από αυτούς "τα βρίσκουμε "ε και ;.
Στην ουσία έχουμε γίνει ακίνδυνοι μοναχικοί κι απομονωμένοι από τα κοινωνικά δρώμενα , που τίποτα δεν μπορούμε να οργανώσουμε να αντιδράσουμε.
Ίσως αυτή ήταν και η αρχική επιδίωξη τους ,η υποταγή της κοινωνίας.
Τι κίνημα να φτιάξεις ,πως να ενώσεις τα ατομικά κλουβιά που μας έχουν κλεισμένους;
Σαν τα πρόβατα για σφαγή μας πάνε.
Εκτός αν γυρίσουμε τούμπα την κατάσταση!!!