Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

κλίκ στην εικόνα

Μπογδάνο

 

«Σεσημασμένος ακροδεξιός», λέει το ΑΚΕΛ

Μέχρι την… Κύπρο έφτασε η «χάρη» του Μπογδάνου 

«Άστραψε και βρόντηξε» το ΑΚΕΛ για δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ

Εκτός του μετώπου με το ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος άνοιξε ένα ακόμη, αυτή τη φορά με κόμμα της Κύπρου και συγκεκριμένα με το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε την Κύπρο για το συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο του οποίου έκανε δηλώσεις σε κυπριακά ΜΜΕ. Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν την «έκρηξη» του ΑΚΕΛ, καθώς ο Κωσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε στις τοποθετήσεις του ότι το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σαν να έχει αλλεργία σε κάθε τι το ελληνικό. «Αδικαιολόγητο το ΑΚΕΛ σε μια σειρά από εθνικά ζητήματα», είπε μεταξύ άλλων, ενώ σε συνέντευξή του σημείωσε ότι «η Ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής» και ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό».

Και φυσικά το ΑΚΕΛ δεν άφησε αναπάντητες της δηλώσεις Μπογδάνου, καθώς εξέδωσε μια πύρινη ανακοίνωση, με την οποία τον χαρακτηρίζει ως «σεσημασμένο ακροδεξιό» και τονίζει ότι «είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο», και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας».

 AKEL

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Η σημασία μιας τοποθέτησης συναρτάται από τον ποιόν αυτού που την εκφράζει. Το ότι λοιπόν μία περίπτωση όπως αυτή του Έλληνα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνου βρίζει το ΑΚΕΛ και δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι η «η Ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής» και ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό», έχει τη βαρύτητα που μπορεί να έχει μια περίπτωση όπως του συγκεκριμένου. Καμία!

Είναι ωστόσο εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταυτότητα του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Κόμματος επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το Μεταναστευτικό. Ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και Υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθεια του στο δολοφόνο. Είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο», και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας, όπως άλλωστε διαδίδουν οι χουντοπραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ προειδοποιούσε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτήριο της ΕΡΤ. Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Άτομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των επαφών του. Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς. Διαθέτει αρκετούς ο ίδιος.
Με ποια Ελλάδα συνδέεται το ΑΚΕΛ, είναι γνωστό. Όχι με την Ελλάδα που εκφράζουν και ονειρεύονται οι Μπογδάνοι. Αλλά με την Ελλάδα της δημοκρατίας, των γνήσιων εθνικών και λαϊκών αγώνων, του αντιφασισμού και με όλα όσα παθαίνουν αναφυλαξία οι ομοϊδεάτες του Μπογδάνου».