Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

“Σκέφτομαι το νέο παιδί στο Περιστέρι, που είναι 20 χρονών και θέλει να βρει μια δουλειά ως ψυκτικός ή να επισκευάζει ανελκυστήρες… Αυτή η συζήτηση αφορά και τα νέα παιδιά που δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο”. Κυριάκος Μητσοτάκης

το “παιδί ” από το Περιστέρι, που προορίζεται για ψυκτικός ή επισκευαστής ανελκυστήρων, ωσάν να ήταν κάτι υποτιμητικό ή λες και δε σπουδάζει επειδή “δεν παίρνει τα γράμματα”.

Τα νέα παιδιά που δεν πάνε στο πανεπιστήμιο δεν είναι από επιλογή. Αλλά γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ταξικό σχολείο που το έχετε μετατρέψει σε εξεταστικό κέντρο και γίνεται ακόμα χειρότερο με την ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.Δεν ξέρουμε αν στους κύκλους των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών που συναγελάζεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας, είναι ντροπή να είσαι ψυκτικός και επισκευαστής ανελκυστήρων.

Εμάς είναι τιμή μας και καμάρι μας γιατί με την δουλειά και τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο όλης της χώρας! Τα όνειρα των νέων ανθρώπων για ζωή χωρίς ανεργία, για δουλειά με δικαιώματα σε ό,τι και αν διαλέξουν να κάνουν, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και φτώχεια, για μια ζωή με ελεύθερο χρόνο να απολαμβάνουν τους κόπους της εργασίας τους, δεν χωράνε στα στενά όρια της πολιτικής της “δίκαιης” ή βιώσιμης ανάπτυξης, της προοπτικής, του ευρωμονόδρομου.
Να δώσει απάντηση η νεολαία με αντισυστημική, αγωνιστική, αντιφασιστική ψήφος.

 Να στηρίξει το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση!

Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!».

 EKALH

      και λίγο γέλιο απ το Βατράχι

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ : ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΨΥΚΤΙΚΟΣ !!!

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει την περιοχή της Εκάλης μετά από είδηση ότι 18χρονος νεαρός κάτοικος του προαστίου ανακοίνωσε στους γονείς του την πρόθεση του να γίνει ψυκτικός!!
Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Εκάλης και των ευρύτερων βορείων προαστίων από την είδηση ότι νεαρός κάτοικος της περιοχής ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να ‘σπουδάσει ψυκτικός’, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η είδηση, που έκανε το γύρο των iPhone 10 των βορείων προαστίων μέσα σε λίγα λεπτά, προκάλεσε προκάλεσε πανικό στους ευκατάστατους κατοίκους της Εκάλης, με πολλούς να τους πέφτει το αλάτι Ιμαλαΐων από τα χέρια μέσα στο Βασιλόπουλο και τα ντελικατέσεν της περιοχής .
Τραγική φιγούρα η μητέρα του 18χρονου, η οποία μιλώντας με δυσκολία στις κάμερες λόγω πρόσφατου μπότοξ, έκανε δηλώσεις έξω από γνωστό κέντρο ευεξίας και wellness της περιοχής.
«Τρώγαμε τα πανκεικς μας χωρίς γλουτένη με γκότζι μπέρι όπως κάθε πρωί, όταν ξαφνικά ο γιος μας Ισίδωρος μας είπε ‘μητέρα, πατέρα, έχω κάτι να σας ανακοινώσω’.» «Mon Dieu, είπα, θα μας πει ότι είναι γκέι ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικώς ήταν κάτι πολύ πολύ χειρότερο.»
«Τότε μας είπε ότι αποφάσισε να ‘σπουδάσει ψυκτικός’. Να σπουδάσει, φανταστείτε. Του συζύγου μου τού έπεσαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς από τα χέρια ενώ εγώ χρειάστηκε να πάρω δύο χούφτες ζάναξ για να βρω τη δύναμη να αντέξω αυτό που άκουσα» είπε η μητέρα του νεαρού.
Φίλοι της οικογένειας που βγήκαν από τις επαύλεις τους για να μιλήσουν στις κάμερες περιέγραψαν έναν νεαρό όπως όλους τους άλλους που ζουν στην περιοχή. «Και τα Ραλφ Λόρεν του φορούσε και το λαδάκι τρούφας του το είχε και κάμπριο των 250.000 ευρώ τού είχαν πάρει. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Είμαστε πραγματικά shοκαρισμένοι.»
Μία κυρία μάλιστα δεν γνώριζε καν τη λέξη ‘ψυκτικός’, μέχρι που κάποιος της εξήγησε ότι πρόκειται για αυτούς που επισκευάζουν και συντηρούν κλιματιστικά συστήματα.
«Ω Θέε μου, έχουμε έναν τέτοιον που έρχεται στο σπίτι μας από μια περιοχή που λέγεται Περιστέρι. Μια φορά είχαμε στρίψει κατά λάθος με το Range Rover γυρίζοντας από το ΙΚΕΑ και είχαμε βρεθεί εκεί. Τα παιδιά μου, ο Αύγουστος-Μιχαήλ και η Ελισάβετ-Νεφέλη χρειάστηκαν μήνες ψυχανάλυσης για να το ξεπεράσουν.»