Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Ο Κώστας Πελετίδης είχε κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την ταμπέλα του «εξαρτημένου» και του «κομματικοποιημένου», την οποία όχι μόνο δεν έκρυψε αλλά την διατυμπάνισε!
Επιπλέον οι πολιτικοί του αντίπαλοι του προσέδωσαν και τις ταμπέλες του «σταλινικού», του «μονολιθικού» και του «γραφικού» που χρησιμοποιεί «ξύλινη» γλώσσα…
Αλλά αυτός, κύριος! Τις αποδέχτηκε όλες!
Στηριζόμενος ανοικτά και ΜΟΝΟ από το ΚΚΕ, όπως κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους δήμους της χώρας… εκλέχτηκε δήμαρχος αφήνοντας άπαντες με ανοιχτό το στόμα!
Οι Πατρινοί έκλεισαν τα αυτιά τους στις προειδοποιήσεις των «ανεξάρτητων» και πήραν απόφαση μετά από πολλά χρόνια να πάνε κόντρα στο ρεύμα, ψηφίζοντας έναν κομμουνιστή…
Κι όμως όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω «την πάτησαν»!

Γιατί ο Πελετίδης δεν έχασε χρόνο… Αμέσως μετά την εκλογή του με στοχευμένες κινήσεις μετέτρεψε την Πάτρα σε… Λένιγκραντ.
Μέσα σε 4 μόλις χρόνια η Δημοτική Αρχή της Πάτρας:
Με μειώσεις 50% στα τιμολόγια του νερού,
Απαλλαγή χιλιάδων δημοτών από φόρους και δημοτικά τέλη,
ενώ πρόσφατα διέγραψε όλες τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούσαν να τις εξοφλήσουν, για να σταματήσει τη διαδικασία κατάσχεσης,
Ταυτόχρονα έδωσε δωρεάν πρόσβαση στους δημότες στις παραλίες της Πάτρας, στις παιδικές κατασκηνώσες, οργάνωσε χιλιάδες δωρεάν σχολικά γεύματα, δωρεάν λαϊκά φροντιστήρια και λαϊκά εστιατόρια.
Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Πάτρας λειτουργούσαν με δωρεάν τροφεία, φτιάχνονται κι ανακαινίζονται 40+ παιδικές χαρές, αναβάθμισε το Παραλιακό Μέτωπο που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές κι η κυβέρνηση το είχαν πλήρως εγκαταλείψει με σκοπό να το παραδώσουν σε ιδιώτες.
Οργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις και λαϊκά γλέντια με δωρεάν φαγητό και ποτό γιατί και οι άνεργοι έχουν δικαίωμα στον πολιτισμό και στην διασκέδαση… και πολλά ακόμη τέτοια «σοβιετικά» που απολαμβάνει πρώτη φορά ο «ξεχασμένος» λαός της Πάτρας!
Κι όλα αυτά, με ελάχιστο κόστος και με τα συνεργεία και τους εργαζομένους του Δήμου να παίρνουν, κυριολεκτικά, φωτιά…
Έτσι είναι κατανοητές και απόλυτα δικαιολογημένες οι οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλοεργολάβων της περιοχής, που είδαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, αφού οι εποχές που έκαναν «χρυσές μπίζνες» με τον δήμο Πατρέων, είχαν περάσει ανεπιστρεπτί!
Ο Πελετίδης απέδειξε πόσο «μονολιθικός» είναι όταν οργάνωσε τον αγώνα για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, και την πορεία των 220 χιλιομέτρων με τα πόδια Πάτρα – Αθήνα για το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας.
Από την αρχή και μετά την εκλογή του πάντα στεκόταν στο πλευρό των εργαζομένων και των απολυμένων συμβασιούχων του δήμου.
Κι αυτή του η στήριξη δεν έμεινε μόνο στα λόγια αφού οι ενέργειές του ανάγκασαν την κυβέρνηση να τον κατηγορήσει για «παράβαση καθήκοντος», επειδή αρνούθηκε να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές επιταγές της κεντρικής διοίκησης, σε αντίθεση δηλαδή με το πως έπραξαν οι «ανεξάρτητοι» Δήμαρχοι άλλων περιοχών.
Χαρακτηριστικό είναι πως αρνήθηκε να παραδώσει τα αποθεματικά του Δήμου Πάτρας στην Τράπεζα της Ελλάδος δίνονταςτο «κακό παράδειγμα» της ανυπακοής στους δημότες όλης της χώρας, «χαλώντας την πιάτσα».
Οι Πατρινοί βλέπετε αποδείχτηκαν μεγάλα χαϊβάνια, γιατί, εντάξει, πριν ψηφίσουν δεν ήξεραν αλλά δεν ρώτησαν κιόλας. Δεν ζήτησαν ούτε μια γνώμη, βρε αδερφέ!
Δεν πήγαν να ρωτήσουν αυτούς που εδώ και χρόνια στις τοπικές εκλογές ψηφίζουν μόνο με το «αλάνθαστο» απολιτίκ κριτήριο, όπως:

«ψηφίζουμε πρόσωπα κι όχι κόμματα»,
«ανεξάρτητους»,
«ανένταχτους»,
«αχρωμάτιστους» και
«που αγαπάνε τον τόπο τους».

 

Τι στο διάολο, όλοι οι υπόλοιποι που εκλέγουν δημάρχους με κριτήρια μόδας ή γκλαμουριάς όπως π.χ. έκαναν οι δημότες του Μαραθώνα ή του Αμαρουσίου, τόσο βλάκες ήταν;
Και μην κοιτάτε μόνο εκεί που πνίγονται ή καίγονται! Αυτό είναι… λαϊκισμός κι αυτοί που τα αναδεικνύουν έχουν στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση…
Άσε που εδώ συζητάμε για πολιτική κι όχι για… θεολογικά θέματα που εξαρτώνται από τις διαθέσεις και τα κεφάκια του θεού.
Στα σοβαρά ζητήματα να εστιάζετε… όπως Εάν διαθέτει καλό γούστο, τι ρούχα φοράει, εάν είναι όμορφος, ή τουλάχιστον η γυναίκα του… εάν έχει φωτογένεια όταν βγαίνει ατσαλάκωτος στα κανάλια… Αυτά είναι τα σοβαρά!
Έτσι που λέτε: Μεγάλα «χαϊβάνια» αποδείχτηκαν οι Πατρινοί!
Όπως «χαϊβάνια» αποδείχτηκαν και οι Πετροπουλιώτες, οι Χαιδαριώτες, οι Καισαιριανιώτες κι οι Ικαριώτες που εξέλεξαν κομμουνιστές δημάρχους, που τους καταπιέζουν.
Ποτέ δεν είναι αργά όμως..
Το 2019 έχουμε ξανά εκλογές και την ευκαιρία να «διορθώσουν» το «λάθος» τους θα την έχουν οι πατρινοί, όχι μία αλλά 4 φορές, αφού είναι προγραμματισμένες ο Α’ κι ο Β’ γύρος των Δημοτικών-Περιφεριακών εκλογών, οι Ευρωεκλογές και τον Σεπτέμβρη – αν δεν έρθουν νωρίτερα – οι βουλευτικές.
Δύο βίντεο που αποδεικνύουν τα παραπάνω
Υ/Γ. Κάντε ένα κόπο να τα ακούσετε όλα μέχρι τέλους… Ειδικά εκείνοι που έχουν ενστάσεις για το άρθρο…