Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Η ΕΡΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού Γερουλάνου αποδείχνεται περισσότερο αντικομμουνιστική, βρώμικη και από τον ΣΚΑΪ και από άλλα ιδιωτικά μέσα, χειρότερη και από το ραδιόφωνο της δεκαετίας του 1950, των Γεωργαλά και Παπακωνσταντίνου, πάντως ισάξια των κατασκευασμάτων του πληρωμένου αντικομμουνισμού, που σκαρώνουν στα υπόγεια της CIA, του BBC και των κάθε είδους άντρων της παραπληροφόρησης, της κατασκευής «γεγονότων» και άλλων κατορθωμάτων του γκαιμπελισμού.

Κυριακή βράδυ (προχθές) η ΕΤ1 παρουσίασε έργο, παραγωγής ΕΡΤ, όπως είπε, στο οποίο οι ατυχείς τηλεθεατές έμαθαν ότι:

  • Ο κομμουνισμός και ο φασισμός έχουν κοινή ιδεολογική βάση και αυτή είναι η δουλειά στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Ως αψευδή ... μάρτυρα γι' αυτό η ΕΤ1 επικαλέστηκε τον Τσώρτσιλ!
  • Η ρίζα των ... εγκλημάτων του «σταλινισμού» βρίσκεται στη θεωρία των Μαρξ και Ενγκελς.
  • Οι μαρξιστές επέκριναν τον Χίτλερ ότι διαστρέβλωσε το σοσιαλισμό. Ως απόδειξη γι' αυτό έφερναν το γεγονός ότι έριχνε στους φούρνους ανθρώπους με βάση φυλετικά κριτήρια και όχι ταξικά.
  • Από τα εκατομμύρια παιδιά, που κατά την ΕΤ1, ζητιάνευαν στη Σοβιετική Ένωση, ο Στάλιν είχε διατάξει να δολοφονούνται όσα συμπλήρωναν τα 12 χρόνια της ηλικίας τους.
  • Ο Στάλιν αρνήθηκε την αντιχιτλερική συμμαχία που ζητούσαν η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Το φασισμό νίκησαν οι Τσώρτσιλ - Ρούσβελτ.
  • Η χιτλερική Γκεστάπο εκπαιδεύτηκε από τη Σοβιετική αστυνομία. Μέχρι και το ναζιστικό χαιρετισμό είχαν υιοθετήσει Σοβιετικοί αξιωματικοί.
  • Σε όλη τη Σοβιετική Ένωση τάφοι, παντού ομαδικοί τάφοι εκατομμυρίων αθώων, που η ΕΤ1 υπολόγισε σε 20 εκατομμύρια.

Ετσι γράφει την Ιστορία η ΕΡΤ. Τους πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ενωσης, στον πόλεμο κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, όχι μόνο τους αποσιώπησε, αλλά και τους μετέτρεψε αντιστοίχως σε θύματα του «σταλινικού καθεστώτος»!

Ολα αυτά συνοδεύονταν από εικόνες. Από πού ήταν παρμένες αυτές οι εικόνες, ποιοι συρράψανε άγνωστες στον κόσμο κινηματογραφικές σκηνές και τις παρουσίασαν ως σχετικές με την αφήγηση, που δήθεν αποτύπωναν την αντιστοιχία λόγου και εικόνας; Αγνωστο; Μάλλον όχι. Οι παραγωγοί αυτού του εμετικού ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι έχουν μάθει καλά τη δουλειά από τα πρακτορεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στο παραπάνω ανοσιούργημα πρόσθεσαν και αφηγήσεις «ειδικών» (διάβαζε πρακτόρων) που αναλαμβάνουν εργολαβικά να... ανακαλύπτουν γεγονότα και να τα «επιβεβαιώνουν» ως... ειδήμονες που είναι!

Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που η ΕΡΤ... θαυματουργεί. Συχνά η ΕΤ3, η ΝΕΤ, βεβαίως η ΕΤ1, αναμασούν τα ίδια και τα ίδια αντικομμουνιστικά. Αλλά αυτό το προχτεσινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εκτός ίσως από ένα προηγούμενο της ΝΕΤ, που εμφάνιζε τον Στάλιν ως δημιουργό πιθηκανθρώπων σε ειδικά εργαστήρια!

Δεν είναι μόνο οι εκλογές ο λόγος που ο κυβερνητικός αντικομμουνισμός δίνει ρέστα. Είναι και τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου της ΕΕ, που έδωσαν νέο αυξανόμενο ρυθμό στον αντικομμουνιστικό οίστρο και που η κυβέρνηση των βιομηχάνων - εφοπλιστών - τραπεζιτών υλοποιεί. Ο αντικομμουνισμός τους θα είναι τόσο πιο βρώμικος, όσο πιο βάρβαρα είναι τα αντιλαϊκά μέτρα. Ας γίνει και αυτό κριτήριο των εκλογών στις 7 και 14 του Νοέμβρη.

ΚΚΕ

Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη

Σε σχόλιο για τη συνέχεια του αντικομμουνισμού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

Δεν πρόλαβε να εκδοθεί η απολογητική τοποθέτηση της ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ της Κυριακής και η ΕΤ1 συνέχιζε τα ίδια, αποδεικνύοντας την υποκρισία και τον κυνισμό της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ. Δευτέρα βράδυ και νέο έργο, πάλι στο γνωστό αντικομμουνιστικό μοτίβο, όπου ο κομμουνισμός και ο φασισμός εξισώνονται! Πάντως, ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η αντικομμουνιστική φρενίτιδα να απαντηθεί στην κάλπη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με ένα κατάπτυστο ντοκιμαντέρ παραγωγής της, αντάξιο των γκαιμπελίσκων που τη διευθύνουν, η ΕΤ1, δίχως να πρωτοτυπεί, εμφάνισε το βράδυ της Κυριακής την ιστορία με το κεφάλι κάτω. Αγαπητό θέμα της - ποιος άλλος; - ο Στάλιν, τον οποίο η ΕΤ1 εμφάνισε ως συνεργάτη του Χίτλερ στην εκπαίδευση της Γκεστάπο, στην παράδοση χιλιάδων Εβραίων στο γερμανικό κράτος για να αποσταλούν στα κρεματόρια, στην άρνηση του Στάλιν - άκουσον, άκουσον - να αποδεχθεί την αντιχιτλερική συμμαχία, στην υιοθέτηση από Σοβιετικούς αξιωματικούς του ναζιστικού χαιρετισμού και άλλα. Ακόμα, τα εκατομμύρια παιδιά - ζητιάνους που η Σοβιετική αστυνομία δολοφονούσε μόλις συμπλήρωναν τα δώδεκα χρόνια τους.

Για την αντικομμουνιστική φρενίτιδα της κρατικής τηλεόρασης, το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό. Κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι μπροστά στις εκλογές θα αλιεύσουν ψήφους με τέτοιες χυδαιότητες, κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι με τον αντικομμουνισμό θα συγκαλύψουν τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν υπέρ της πλουτοκρατίας.

Ο αντικομμουνισμός πρέπει να γίνει ένα ακόμα κριτήριο για καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αναχωμάτων τους. Κριτήριο, για να βγει το ΚΚΕ αποφασιστικά ενισχυμένο από τις κάλπες».

Το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» στην ΕΤ 1

Ταινία, που δημιουργήθηκε κατά παραγγελία της λετονικής κυβέρνησης (η οποία υπενθυμίζουμε ότι πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό, απαγορεύει τη δράση του ΚΚ, αναγορεύει σε ήρωες τα λετονικά Ες-Ες) και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων στα πλαίσια της ΕΕ, ήταν η ταινία που πρόβαλε την Κυριακή η ΕΤ1.

Πρόκειται για την ταινία «Σοβιετική Ιστορία» που γυρίστηκε το 2008, με σπόνσορα την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου «Ενωση της Ευρώπης των Εθνών», στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιά κόμματα όπως: το Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα, τα κόμματα Εθνική Συμμαχία, Λίγκα του Βορρά και Δεξιά από Ιταλία, η Πατρίδα και Ελευθερία από Λετονία, η Λιθουανική Αγροτική Ενωση κ.ά. Σήμερα, ένα μέρος αυτής της ομάδας συγχωνεύτηκε μαζί με άλλες ομάδες στην ομάδα «Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», στην οποία συμμετέχουν επίσης ο ΛΑ.Ο.Σ. από την Ελλάδα και άλλα ακροδεξιά κόμματα από Αυστρία, Ολλανδία κ.α. ενώ ένα άλλο μέρος συγκρότησε άλλες ομάδες.

Η δημιουργία της ταινίας έγινε με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Ινέσε Βάιντερε (Λετονία) τότε συμμετέχουσα στην «Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών» (Πατρίδα και Ελευθερία) σήμερα στο «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» και Γκερτς Βάλντις Κριστοβίσκις από το ίδιο κόμμα. Με την υποστήριξη του λετονικού στρατιωτικού περιοδικού «Tevijas Sarg» που το ίδρυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Λετονίας και του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίγας.

Σημειώνουμε ότι η προβολή της ταινίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την ίδια τη ρωσική κυβέρνηση.

Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η σοσιαλδημοκρατία πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και μάλιστα στον πιο ακραίο φασιστικής έμπνευσης. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες φορές στην ιστορία που έχει παίξει σε κρίσιμες στιγμές ταυτόχρονα και το ρόλο της ενσωμάτωσης εργαζομένων και του τσακίσματος του εργατικού κινήματος, χτυπώντας την πρωτοπορία, τους κομμουνιστές (π.χ. Νοέμβρης 1919 στη Γερμανία και αργότερα). Ούτε, άλλωστε, είναι άγνωστος ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην ενίσχυση ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων (π.χ. η στήριξη Λεπέν από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα). Αλλωστε, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., το προηγούμενο διάστημα, συμμετείχαν σε προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να αλλάξουν οι διάφοροι Δημαράδες και Μητρόπουλοι και με τη βοήθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Διαστρέβλωση της Ιστορίας

Στα ψέματα που περιείχε το κατασκεύασμα της ΕΡΤ, πολλά από τα οποία έχουν απαντηθεί από την εφημερίδα μας (Κατίν, Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ κ.ά.), υπήρχαν και τα παρακάτω: Οτι η Σοβιετική Ενωση παρέδωσε την Πολωνία στους Γερμανούς, ότι η Σοβιετική Ενωση αρνήθηκε τη σύναψη αντιχιτλερικού συμφώνου, ότι η Σοβιετική Ενωση επιτέθηκε κατά της ...δημοκρατικής και φιλειρηνικής Φινλανδίας, καθώς και ότι το φασισμό νίκησαν οι Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ!

Η Ιστορία είναι τελείως διαφορετική, αλλά δε χωράει στα αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα.

Στις 12 του Μάρτη 1938 η Γερμανία ολοκλήρωσε την προσάρτηση της Αυστρίας. ΗΠΑ - Μ. Βρετανία - Γαλλία θεώρησαν το γεγονός φυσικό, ζωτική ανάγκη της Γερμανίας!

Στις 29 και 30 του Σεπτέμβρη 1938 οι ΗΠΑ - Μ. Βρετανία - Γαλλία παρέδωσαν στον Χίτλερ το βόρειο τμήμα της Τσεχοσλοβακίας (Σύμφωνο Μονάχου). Και στις 14 του Σεπτέμβρη 1939 η Γερμανία την κατέλαβε ολόκληρη, ενώ στις 7 του Απρίλη 1939 η Ιταλία εισέβαλε στην Αλβανία και στις 8 την κατέλαβε ανενόχλητη!

Στις 31 του Μάρτη 1939 οι Βρετανία - Γαλλία δήλωσαν πως παρέχουν στην Πολωνία εγγυήσεις σε περίπτωση που θα δεχτεί απρόκλητη επίθεση. Μάλιστα, στις 19 του Μάη 1939 υπογράφτηκε γαλλοπολωνική στρατιωτική συμμαχία. Ενώ στις 25 του Αυγούστου 1939 η Βρετανία υπέγραψε με την Πολωνία «Σύμφωνο αμοιβαίας βοήθειας».

Τι απέγιναν αυτές οι Συμφωνίες και οι υποσχέσεις; Αποδείχθηκαν φούμαρα. Την 1η του Σεπτέμβρη 1939 η Γερμανία δημιούργησε μια προβοκάτσια και εισέβαλε στην Πολωνία! Και οι ΗΠΑ; Κήρυξαν στάση «ουδετερότητας»!! Και οι Αγγλογάλλοι; «Κήρυξαν» τον πόλεμο κατά της Γερμανίας, αλλά δεν τον έκαναν και στην πράξη!!! («παράξενος πόλεμος»)... Επί περίπου ένα χρόνο τον είχαν κηρυγμένο, δίχως να τον διεξάγουν...

Και η κυβέρνηση της Πολωνίας; Αυτή διαπραγματευόταν με τον Χίτλερ, έτοιμη και πρόθυμη να χτυπήσει μαζί του τη Σοβιετική Ενωση! Η συμφωνία χάλασε στο θέμα του Γκντανσκ, που ο Χίτλερ ζητούσε να προσαρτήσει, και στο «διάδρομο» στην Πομερανία. Τότε η αστική τάξη της Πολωνίας, για να προστατευθεί από τη Γερμανία άρχισε να κάνει «Σύμφωνα» με τους Αγγλογάλλους, ενώ αρνήθηκε να κάνει «Σύμφωνο» με τη Σοβιετική Ενωση, όπως της ζητούσε, για κοινή πάλη κατά της χιτλερικής επιδρομής. Και, τελικά, την έπαθε τόσο από τους Γερμανούς, όσο και από τους Αγγλογάλλους...

Στο μεταξύ, πολύ πριν από τα παραπάνω γεγονότα, η Σοβιετική Ενωση πίεζε στην κατεύθυνση της δημιουργίας αντιχιτλερικού συμφώνου, αλλά μιλούσε σε ώτα μη ακουόντων. Ηταν επόμενο, αφού οι Αγγλία - ΗΠΑ - Γαλλία προσδοκούσαν να επιτεθεί η Γερμανία κατά της Σοβιετικής Ενωσης και από την μεταξύ τους αιματηρή σύγκρουση να επωφεληθούν εκείνες. Αλλά τα σχέδιά τους χάλασε η Σοβιετική Ενωση με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ. Εγραψε για το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ ο φανατικός αντικομμουνιστής WilliamL. Shirerστο βιβλίο του «Η άνοδος και η πτώσις του Γ΄ Ράιχ» (εκδόσεις Αρσενίδη, τ. Β΄, σελ. 199 - 200):

«...Και το σημαντικότερον όλων, όπως η επίσημος σοβιετική Ιστορία της Διπλωματίας ετόνισε βραδύτερον, εξησφάλισε εις το Κρεμλίνον ότι, εάν η Ρωσία εδέχετο βραδύτερον επίθεσιν από την Γερμανίαν, αι Δυτικαί Δυνάμεις θα είχον ήδη ανεκκλήτως εμπλακή εναντίον του Τρίτου Ράιχ και η Σοβιετική Ενωσις δε θ' ανθίστατο μόνη κατά της γερμανικής ισχύος, όπως είχε φοβηθεί ο Στάλιν καθ' όλον το θέρος του 1939. Ολ' αυτά είναι αναντιρρήτως αληθή».

Να προστεθεί και τούτο: Ενώ αργότερα η βρετανική κυβέρνηση έκανε διαπραγματεύσεις με τη Σοβιετική Ενωση, υποτίθεται για αντιχιτλερική συμμαχία, ταυτόχρονα έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ, προτείνοντας τη σύναψη «Συμφώνου μη επίθεσης» και συμφωνίας για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής, δηλαδή συμφωνίας πολύ πιο σημαντικής από την αγγλογερμανική ναυτική συμφωνία του 1935. Στις χώρες που θα μοίραζαν συμπεριλαμβανόταν και η Σοβιετική Ενωση, ενώ η Βρετανία συμφωνούσε να παραιτηθεί και από τις εγγυήσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην Πολωνία, τις οποίες δεν τήρησε, όπως προαναφέρθηκε.

Τα «πανιά», επομένως, του Χίτλερ, να «καταβροχθίσει» και την Πολωνία, του τα φούσκωσαν οι «δημοκρατίες» των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας και όχι η Σοβιετική Ενωση, όπως ψευδέστατα γράφεται.

Από τη στιγμή που η Γερμανία επιτέθηκε κατά της Πολωνίας, από τη στιγμή που η Δυτική Ουκρανία και η Δυτική Λευκορωσία ήταν τμήμα της Ρωσίας κατακτημένο από την Πολωνία από το 1920, και από τη στιγμή που αυτές οι περιοχές (με τα 9 εκατομμύρια Ουκρανούς και Λευκορώσους στα 12) μπορούσαν να πέσουν στα νύχια της Γερμανίας, ο Κόκκινος Στρατός πέρασε τα σοβιετοπολωνικά σύνορα στις 17 του Σεπτέμβρη 1939 και τις ελευθέρωσε από τους Πολωνούς. Πήρε πίσω η Σοβιετική Ενωση τα δικά της κατακτημένα εδάφη.

Χρειάζεται εδώ να θυμηθούμε ότι στις 22 του Μάρτη 1939, δηλαδή 5 μήνες προτού να γίνει το «Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ», η Γερμανία κατέλαβε τη λιθουανική πόλη Κλαϊπέντα, για το καθεστώς της οποίας ήταν εγγυήτριες δυνάμεις οι Βρετανία - Γαλλία!! Εννοείται πως και πάλι οι «εγγυήτριες» έκαναν τα στραβά μάτια...

Ακόμη: Στα τέλη του 1939 οι Αγγλογάλλοι (με την καλυμμένη βοήθεια της Γερμανίας) «έσπρωξαν» την κυβέρνηση της Φινλανδίας σε πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ενωσης. Εδιναν μάλιστα στη Φινλανδία άφθονο εξοπλισμό, ενώ ετοιμάζονταν να στείλουν και στρατό. Στο μεταξύ, η Φινλανδία νικήθηκε και τον Μάρτη του 1940 υπέγραψε στη Μόσχα συνθήκη ειρήνης. Ετσι, τα σχέδια ματαιώθηκαν. Υποθέτουμε προς μεγάλη θλίψη και των κατασκευαστών του ντοκιμαντέρ, στο οποίο τονιζόταν ότι η Φινλανδία δεν είχε δίπλα της μια δημοκρατική χώρα, αλλά δυστυχώς είχε τη Σοβιετική Ενωση!

Λάθος. Είχε τη δημοκρατική και φιλειρηνική Σουηδία, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της οποίας συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, παραχωρώντας εδάφη της για γερμανικές βάσεις... Αυτό το «ξέχασαν» οι του ντοκιμαντέρ.