Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 "Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά κατά 19,9% έναντι του 2011, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ ενώ, αντίθετα, τα έσοδα από τη φορολογία νομικών προσώπων εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν μείωση κατά 40,4% λόγω της μειωμένης κερδοφορίας των επιχειρήσεων"  

Ρε παιδιά, τί είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω;

Άντε, ας δεχτούμε ότι καλώς πληρώνουν λιγώτερο φόρο τα νομικά πρόσωπα (δηλαδή, οι εταιρείες), αφού έχουν μειωμένα κέρδη λόγω της κρίσης. Ποιό νομικό πρόσωπο πάει καλά για να πληρώσει φόρο; Η Χαλυβουργία, που την κατεστρέψανε οι απεργοί ή οι τράπεζες που υποφέρουν τόσο ώστε ανέλαβε να τις στηρίξει ο κρατικός κορβανάς; Μη τρελλαθούμε κιόλας. Εκείνος ο δόλιος ο Σάλλας κυκλοφορεί τόσα χρόνια με το ίδιο ελικόπτερο, γιατί η Τράπεζα Πειραιώς έχει πέσει έξω και δεν υπάρχουν λεφτά για να πάρει καινούργιο. Το σκατό του παξιμάδι έκανε ο άνθρωπος για να μαζέψει πέντε δεκάρες να αγοράσει την Αγροτική. Πού να του μείνουνε λεφτά για φόρους;

 

Αλλά, γαμώ την πουτάνα μου μέσα, εγώ ο απλός εργαζόμενος γιατί πληρώνω αυξημένους φόρους; Μήπως παρουσιάζω αυξημένη κερδοφορία και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Οι απολύσεις όλο και αβγαταίνουν, η ανεργία όλο και φουσκώνει, τα μεροκάματα όλο και πέφτουν, οι ψιλοκαταθέσεις που είχα κάποτε έχουν περάσει εδώ και καιρό στην σφαίρα τής νοσταλγίας...με δυο λόγια, με έχει πάρει ο διάολος και μ' έχει σηκώσει. Πώς σκατά γίνεται να αυξάνεται η φοροδοτική μου ικανότητα….

 

                                                                                                           Cogito ergosum