Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Και ξαφνικά φέτος η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε ότι το τζάκι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία και μάλιστα πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε πόσο επικίνδυνοι είναι οι ρύποι από την καύση των ξύλων και ζητάει να απαγορευτούν τα τζάκια τουλάχιστον στις πόλεις!

 

Σε μια εποχή που έχει εξαπολυθεί άγριο κυνηγητό εναντίον του λιγνίτη από τις εισαγωγικές εταιρείες του αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήρθε και η Αντικαρκινική Εταιρεία να επιτεθεί στην καύση του ξύλου, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες.
Ακούστε λοιπόν σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: Άνθρωποι που έζησαν είτε με ξυλόσομπες, είτε με τζάκια, είτε και με τα δύο, δεν τα γουστάρουν καθόλου.

Δεν γουστάρουν την κάπνα τους από την οποία βρομοκοπάει όλο το σπίτι, ακόμα και τα ρούχα μέσα στις ντουλάπες.
Δεν γουστάρουν τη σκόνη τους, δεν γουστάρουν τη στάχτη τους, δεν γουστάρουν το καθάρισμά τους.
Αλήθεια σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχετε καθαρίσει ποτέ μπουριά για να δείτε πόσο ευχάριστο χόμπι είναι;

Σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο και καθόλου διασκεδαστικό.
Άνθρωποι, επίσης, που έζησαν με ξυλόσομπες, τζάκια και μετέπειτα με καλοριφέρ, ξέρουν ότι τα καλοριφέρ είναι πολιτισμός γιατί ζεσταίνουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά το σπίτι και δεν το βρωμίζουν.

Όσο λοιπόν ο κόσμος είχε την οικονομική άνεση άναβε τα καλοριφέρ.
Τα τζάκια τα άναβε μόνο για ντεκόρ τα Χριστούγεννα και μερικές ακόμα φορές το χρόνο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίζει τη βρώμα από τα τζάκια.
Είναι πιο εύκολο, πιο υγιεινό και πιο αποτελεσματικό να ανοίγουμε τον διακόπτη των καλοριφέρ και αυτό το ξέρουμε καλά.
Αγαπητοί επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας λίγο απέχετε από το να μας πείτε ότι και όσοι ανάβουν μαγκάλια μέσα στα σπίτια τους για να ζεσταθούν και πεθαίνουν από αυτά, δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα αυτού που κάνουν και χρειάζεται απαγόρευση για να κάνουν το σωστό.
Τα τζάκια δεν ξανάναψαν κύριοι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας από καλό. Εξαιτίας της φτώχειας άναψαν.

Αυτό που χρειάζεται το έτος 2020 είναι οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι να μην κάνουν την «πάπια».
Να βροντοφωνάζουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κόσμος δεν μπορεί σ’ αυτήν την εποχή να ζει σαν ζώο, να βροντοφωνάζουν ότι είναι εγκληματίας και απάνθρωπος ο υπουργός

αδονισ

που με εντολή πρωθυπουργού λέει ότι 200 ευρώ αρκούν για να επιβιώσει ένας άνθρωπος, να βροντοφωνάζουν ότι με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν είναι δυνατόν να ζούνε άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση.

KYRIAKOS
Αυτά πρέπει να φωνάζουν οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι, μεταξύ αυτών και οι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αντί να ζητούν απαγορεύσεις, χωρίς να αναφέρονται στο πρόβλημα, λες και είναι οι χειρότεροι συνδικαλιστές της αστυνομίας που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα από τους σεβαστούς επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα περιμέναμε να πούνε πολλές κουβέντες και να βγάλουνε πολλές ανακοινώσεις για τον καρκίνο που τρώει τον κοσμάκη εξαιτίας του άγχους της φτώχειας, στην οποία τον έχουν ρίξει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές.

Αυτό θα περιμέναμε από τους επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Και αφού θα λύναμε τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση του κοσμάκη, θα είμασταν όλο αυτιά για να ακούσουμε την άποψη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τα τζάκια.
                                                                                                                                                                                  Ραφαήλ Βασιλειάδης