Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Η μεταφορά των κλινικών στο Δ’ κτήριο ολοκληρώθηκε, παρά τις διαφωνίες γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Έτσι αποφάσισε η Διοίκηση. Με γνώμονα το καλύτερο για την υγεία του λαού. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανακοίνωση, στις 5 Δεκεμβρίου 2018, ενημέρωσαν τον κόσμο για το τι έγινε και τι θα συμβεί παραπέρα.

...Αυτή η διοίκηση υπηρετεί με πάθος τους βασικούς άξονες της ΕΕ της κυβέρνησης για λειτουργία των νοσοκομείων με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, με μόνιμο προσωπικό λάστιχο δια πάσα χρήση, αθρόες προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων και τελικά την σταδιακή μετατροπή του ΠΓΝΙ σε αυτοτελή οικονομική μονάδα η οποία για να επιβιώσει θα πρέπει να προσελκύει αγοραστές υπηρεσιών υγείας. Αγοραστές με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να αποτελούν τον κύριο συμπράττοντα στο ΣΔΙΤ που αναπόφευκτα έρχεται μετά την εκκωφαντική απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 40% την τριετία 2015 -2018 Αυτόν τον στρατηγικό στόχο υπηρετεί πρωτοπόρα η Διοίκηση του ΠΓΝΙ και με την ενθουσιώδη αποδοχή της ένταξης του ΠΓΝΙ στο ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ με στόχο την χρηματοδότηση του με κύριο κριτήριο την μέγιστη οικονομική απόδοσή όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση...

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ. Τα επίσημα έγγραφα στα οποία στηρίζουν την άποψη εδώ.
Στη συνέχεια, στις 6 Δεκεμβρίου 2018, δόθηκαν δύο συνεντεύξεις για τη λειτουργία του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Το μεσημέρι στο ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Β. Τσίκαρη (εδώ)και το βράδυ στο ίδιο κανάλι, από τον Γ. Πρέντζα (εδώ).
Παρακάτω βλέπετε μια προσπάθεια κωδικοποίησης των απόψεων. Αξίζει όμως να δείτε αυτούσιες και τις δύο συνεντεύξεις, για να έχετε μια σφαιρική εικόνα.