Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Μία ώρα πίσω έμεινε το σαλόνι οικογένειας που ξέχασε να αλλάξει όλα τα ρολόγια
Χωροχρονικό χάσμα έχει δημιουργηθεί στο σπίτι μιας οικογένειας που ξέχασε να αλλάξει όλα τα ρολόγια, με αποτέλεσμα το σαλόνι τους να έχει μείνει μία ώρα πίσω.
pappous giagiaΤο απίστευτο αυτό περιστατικό έχει αφήσει άφωνη την επιστημονική κοινότητα και έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο σπίτι αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που άλλαξε η ώρα στο σαλόνι βρίσκονταν ο παππούς και η γιαγιά, οι οποίοι δεν μπορούν να ενωθούν με την υπόλοιπη οικογένεια καθώς είναι παγιδευμένοι στο παρελθόν.

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει η μητέρα της οικογένειας, η οποία είναι αναγκασμένη να στέκεται στην είσοδο του σαλονιού και να φωνάζει στους γονείς της τι πρόκειται να συμβεί στην επόμενη ώρα.

Επιστήμονες του CERN έχουν μεταβεί στην κατοικία, προκειμένου να μελετήσουν το φαινόμενο και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους στο παρόν, αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουν εκεί μέχρι την επόμενη αλλαγή της ώρας στις 28 Οκτωβρίου.

«Τουλάχιστον το ρολόι στο φούρνο της κουζίνας ξαναδείχνει τη σωστή ώρα, κάτι είναι κι αυτό.»

ΡΟΛΟΙ
Ελάχιστοι έχουν τις ειδικευμένες τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την αλλαγή του ρολογιού του φούρνου
Τη σωστή ώρα δείχνουν και πάλι τα ρολόγια στις κουζίνες της χώρας μετά από έξι μήνες που παρέμεναν αρρύθμιστα, μετά τη σημερινή μετάβαση στη νέα ώρα.
Η αλλαγή βρήκε τα περισσότερα ρολόγια στους φούρνους των νοικοκυριών της επικράτειας να δείχνουν και πάλι τη σωστή ώρα, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που διαθέτουν τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις μηχανικών της NASA που απαιτούνται για να τα ρυθμίσουν.
«Ούτε ξέρω πώς ρυθμίζεται αυτό το μαραφέτι» παραδέχεται η κυρία Σούλα, νοικοκυρά από το Αιγάλεω. «Συνήθως λέω στο γιο μου που ξέρει από κομπιούτερ, αλλά τώρα έχει πάει φαντάρος κι έτσι έμεινε με την παλιά ώρα.»
«Τουλάχιστον τώρα για τους επόμενους έξι μήνες θα λέει τη σωστή» συμπληρώνει.

ΡΟΛΟΙ 2
Πολλοί κάτοικοι της χώρας παραδέχονται ότι η αλλαγή της ώρας παραμένει ένας άλυτος γρίφος, αφού ποτέ δεν ξέρουν αν η ώρα πάει μπροστά ή πίσω, αν κερδίζουν ή χάνουν μία ώρα ύπνου, ενώ τους εκνευρίζει το γεγονός ότι γίνεται Κυριακή γιατί χάνουν μια πολύ καλή δικαιολογία για να αργήσουν στη δουλειά.
                                                                                                                                                                                                  το Βατράχι