Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΕΙΚΟΝΕς ΤΑΜΠΛΕΤ

Την πρόθεση της να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των εικόνων στους ναούς με τάμπλετ νέας γενιάς στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της ανακοίνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος.
Την απόφαση-έκπληξη ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Ιερών Τεχνολογιών της Αρχιεπισκοπής, πάτερ Πλαιΐσιος, σε ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

«Είναι γνωστή η αγάπη της Εκκλησίας μας δια την τεχνολογίαν, την οποίαν ασπάζεται εγκαρδίως με κάθε ευκαιρίαν. Δια τούτο, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμον πλήθος ότι η Εκκλησία θα προχωρήσει εις την τοποθέτησιν ψηφιακών ταμπλετών εις όλους τους ναούς και τα εξωκλήσια της επικρατείας» είπε. 

«Η απόφασις μας αυτή ελήφθη δια την διευκόλυνσιν των πιστών, οι οποίοι θα ημπορούν μετά του δακτύλου τους να κάμουν κύλιση, ή σουάϊπ κατά το κοινώς λεγόμενον, εις την οθόνη και να επιλέξουν τον Άγιον που επιθυμούν να προσκυνήσουν.

Οι πιστοί θα μπορούν να επιλέγουν στην οθόνη τον Άγιο που θέλουν να προσκυνήσουν.Επιπροσθέτως, οι πιστοί θα ημπορούν να τον μοιρασθούν εις τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα όπως το Ινσταγράμμιον, χάρη εις το δωρεάν γουάϊ φάϊ που θα διαθέτει ο κάθε ναός» πρόσθεσε ο π. Πλαιΐσιος.

Έκπληξη η συνεργασία με την Apple
Έκπληξη, πάντως, προκαλεί η απόφαση της Εκκλησίας να συνεργαστεί με την Apple, την οποία ορθόδοξοι ιερείς έχουν χαρακτηρίσει «σατανική» εξαιτίας του δαγκωμένου μήλου που απεικονίζεται στο λογότυπο της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Apple κατασκεύασε ένα νέο τάμπλετ, το iPad Έαρ, καθώς και τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος iOS ειδικά για την Εκκλησία.«Πρόκειται για ένα iOS ισχυρό, ένα iOS αθάνατο» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία μελετά και άλλες κινήσεις στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, όπως την κυκλοφορία θηκών με αγιογραφίες για όλα τα μοντέλα κινητών, εικονίτσες του Άγιου Χριστόφορου με ενσωματωμένο GPS και ένα ειδικό ηλεκτρονικό παγκάρι, το PrayPal.

Τέλος, σε όλες τις εκκλησίες θα τοποθετηθούν θύρες USB για την δωρεάν φόρτιση κινητών, τη λεγόμενη και θεία φόρτιση.

                                                                                                                                                 το Βατράχι‏