Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΝΙΣΤΕΒΙΑ

      Νηστίσιμο γλυκαντικό με την έγκριση της Εκκλησίας

Την «ευλογία» της για την κυκλοφορία ενός νηστίσιμου προϊόντος για πρώτη φορά στην ιστορία της φέρεται να έδωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία τροφίμων.
Πρόκειται για ένα γλυκαντικό που βασίζεται στη γνωστή φυτική ουσία στέβια, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλη γκάμα προϊόντων αλλά και από πολλούς Έλληνες στη μαγειρική και τον καφέ.

Το νέο προϊόν, που θα ονομάζεται Nistevia, θα κυκλοφορήσει με τη συνεργασία γνωστής εταιρείας τροφίμων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ενώ στη συσκευασία θα αναγράφεται επίσημα η έγκριση της Εκκλησίας.

Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια προϊόντα, το γλυκαντικό είναι 100% νηστίσιμο οπότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής ή σε άλλες περιόδους νηστείας.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ πηγές της Αρχιεπισκοπής επισημαίνουν πώς ήδη υπάρχουν σχέδια και για άλλα σχετικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι εκκλησίες της χώρας άρχισαν να προσφέρουν άρτο χωρίς γλουτένη για όσους πιστούς εμφανίζουν αλλεργία.

                                                                                                                               το Βατράχι‏