Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ                  Αυτές τις μέρες θυμήθηκα την «χαμένη αξιοπρέπεια».
Η αξιοπρέπεια του απόμαχου κοστίζει 380Ευρώ. Ο μήνας του κοστίζει 380ευρώ. Το νοίκι,το φαί, τα φάρμακα,η βοήθεια στα άνεργα ή απλήρωτα παιδιά του κοστιζουν 380Ευρώ αξιοπρέπεια. Το αίμα του που έχυσε στα εργοστάσια, τις αποθήκες , στα μαγαζιά για δεκαετίες κοστίζει 380ευρώ.Για την ώρα…

Πάει ο συνταξιούχος να κάνει αξονική στο ιδιωτικό νοσοκομείο, με την κάρτα της ιδιωτικής ασφαλιστικής που έβγαλε για να συμπληρώνει αξιοπρεπώς την ανύπαρκτη περίθαλψη, του ζητάνε παραπάνω.Βγάζει με αξιοπρέπεια το υστέρημα του και πληρώνει τα κερατιάτικα-τη μεσιτεία της ασφαλιστικής.Μετράει τα δίφραγγα της ΕΕ και τα βγάζει 3.Υπολογίζει πόση αξιοπρέπεια του μένει ως το τέλος του μήνα.85 Ευρώ αξιοπρέπεια κι είναι ακόμα 13.Παρασκευή.

Μετράει ο κ.Υπεύθυνος του «πήραμε στα χέρια μας» επαγγελματικού ταμείου-ΝΠΙΔ ΤΕΑΥΦΕ και βγάζει αναλογιστικές μελέτες αξιοπρέπειας. Δεν περισσεύουνε τα φαγωμένα στο χρηματιστήριο, λείπουνε από την ανασφάλιστη εργασία, λιγόστεψαν από την ανεργία. Αξιοπρεπώς ,το εφάπαξ που υπολόγιζες ξέχνα το.Το επικουρικό, αξιοπρεπώς στα 100Ευρώ και βλέπουμε(βγάλε μπλοκάκι πόσο κοστίζει ο ιδρώτας σου, στα 25, στα 30, στα 35 χρόνια διαίρεσε με την αξιοπρέπεια για να δεις τι σου μένει από την αξιοπρέπεια)

Έχουμε λύση αξιοπρεπή για την ανεργία λένε τα μεγάλα κεφάλια που κυβερνούν, κυβέρνησαν ή θέλουν να κυβερνήσουν στην αξιοπρέπεια, να μειωθούν οι εισφορές των εργοδοτών και να μοιράσουμε την ανεργία: Έξη μήνες δουλεία εσύ, έξη μήνες αυτός.Έξη μήνες αξιοπρέπεια εσύ, έξη μήνες ξεφτίλα.
Κάθομαι και σκέφτομαι.Καλύτερα να το βουλώσω αξιοπρεπώς. Και τα 500 «σαν μισθός» καλά είναι για την ώρα.Αύριο βλέπω.

                                                                                                              απο Στρυχνίνη