Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Όπου προσπαθούμε να βρούμε μία λύση στα πλαίσια πάντα του πολιτικού ρεαλισμού, για να αντιμετωπιστούν κάποιες μικροελλείψεις που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, σε γιατρούς, νοσοκόμους, φάρμακα, χημειοθεραπείες, ΜΕΘ, ασθενοφόρα, χειρουργεία, αναλώσιμα και χρήματα.

Ο ελληνικός λαός, πάντα είχε δυνατό το αίσθημα της πίστης στο Θεό και είχε μια άρρηκτη σχέση εξάρτησης με την ιεραρχία της Εκκλησίας. Ακόμα και κάτω από δύσκολες περιστάσεις, η Ελλάδα δεν παραμέρισε τη θρησκευτική της παράδοση. Πίστεψε πως ήταν θέλημα θεού να τουρκέψει η Πόλη, έδειξε κατανόηση στον αφορισμό της επανάστασης του 1821, δέχτηκε να πληρώνει από την τσέπη του λαού της τους ιερείς της Εκκλησίας και αθώωσε πανηγυρικά τη μονή Βατοπεδίου.

Και ο Θεός δε στάθηκε αχάριστος. Μας αντάμειψε με το αποκλειστικό προνόμιο του να κατεβαίνει μόνο σε ελληνορθόδοξο ιερέα το Άγιο Φως το Πάσχα το οποίο είναι μια τίμια και δίκαιη ανταπόδοση.

Στις μέρες μας όμως, η δύναμη του Θεού είναι αναγκαία, ίσως πιο πολύ από ποτέ. Στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια που περνάμε, το βιωτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα. Άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, τρώνε από τα σκουπίδια, απελπίζονται και αυτοκτονούν. Και ναι, όποιος περνάει δύσκολα σε αυτή τη ζωή, θα μπορεί να απολαύσει όλα τα οφέλη της μεταθανάτιας ζωής (βέβαια και καλά να περνάς σε αυτή τη ζωή, πάλι έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τα οφέλη της μεταθανάτιας, αν στήσεις ένα μη φορολογούμενο φιλανθρωπικό ίδρυμα), αλλά θα μπορούσαμε να εξετάσουμε έστω και για λίγο το ενδεχόμενο να περάσουμε καλά και σε αυτή τη ζωή; (Απορία καθαρά θρησκειολογικού χαρακτήρα και με κάθε σεβασμό προς όλες τις αόρατες θεϊκές οντότητες εκεί έξω.)

Από αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός λοιπόν, εξαίρεση δεν αποτελεί ο τομέας της υγείας. Απαξιώνοντας συστηματικά τη δημόσια υγεία και εντελώς συμπτωματικά ενισχύοντας την ιδιωτική, γινόμαστε με γοργούς ρυθμούς το επιχείρημα στο στόμα του κάθε πικραμένου Κουβανού που μονολογεί: “Ελλάδα θα καταντήσουμε”. Περικόπτοντας συστηματικά τον προϋπολογισμό για την υγεία και παγώνοντας τις όποιες προσλήψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, η δημόσια υγεία δεν είναι πλέον και πολύ υγιής. Αλλά εντάξει, είχαμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και μερικές χιλιάδες γιατροί περίσσευαν είναι η αλήθεια.

Ωσάν μνημονιακό αντίμετρο όμως σε αυτή τη δυσκολία, προβάλλει από το πουθενά μία πτυχή της ορθόδοξης παράδοσής μας, που πάντα είχε μεγάλη απήχηση και ευρεία αποδοχή. Τα θαύματα! Γεγονότα δηλαδή που αντιβαίνουν τους νόμους της φύσης, δεν έχουν καμία εξήγηση, καμία απόδειξη και που μας συντροφεύουν από τη δημιουργία της χριστιανικής θρησκείας, αφού οι προηγούμενες θρησκείες δεν είχαν πρόβλημα με τους πιστούς τους να μαθαίνουν γράμματα. Τα θαύματα, συμβαίνουν είτε για να βοηθήσουν κάποιο πιστό σε μία δυσκολία, είτε για να τιμωρήσουν κάποιον άπιστο, είτε για να βοηθήσουν κάποιον άπιστο σε κάποια δυσκολία ώστε να πιστέψει, είτε για να τιμωρήσουν κάποιον πιστό ώστε να τον δοκιμάσουν, είτε απλά για να αποδείξει κάποιος σε μια συζήτηση πως υπάρχει Θεός.

Δυνατό σημείο των θαυμάτων, ήταν πάντα η ίαση κάποιας ανίατης ή πολύ δύσκολα ιάσιμης ασθένειας, ενάντια στις πιθανότητες. Αφού καταστρέψαμε τη δημόσια υγεία, φτωχοποιήσαμε αρκετά το λαό ώστε να μη μπορεί να πάει στην ιδιωτική και καταλήξαμε να παράγουμε περισσότερους παπάδες απ’ ότι γιατρούς, εδώ στο μπλογκ αποφασίσαμε να στραφούμε στην μόνη εναπομείνασα ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή που έχει κάποιος άρρωστος.  Τον κομμουνισμό.

Τους θαυματουργούς αγίους.

Παρακάτω ακολουθεί ένα συγκριτικό με τους πιο θαυματουργούς από αυτούς, όπως παρουσιάζονται στο έγκριτο δημοσιογραφικό site, newsbomb.gr:

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

agiosloukas03

Τυχαίνει να χρειάζεστε κάποια χημειοθεραπεία και βασίζεστε στην ικανότητα του νοσοκομείου “Λαϊκό” για να σας καλύψει αυτή την ανάγκη; Μήπως είστε από αυτούς που δεν κάναν την προγραμματισμένη δόση τους λόγω έλλειψης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων; Μήπως είστε από αυτούς που δεν κάναν τη την προγραμματισμένη δόση τους γιαΔΕΥΤΕΡΗ φορά, λόγω έλλειψης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων;

Έχετε σκεφτεί να πασαλειφτείτε με λάδι από το καντήλι του Αγίου Λουκά του Ιατρού; Αν όχι, διαβάστε την ιστορία του κυρίου Γεώργιου Α. Όπως αυτήδημοσιεύεταιστο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου, «Διηγού όσα εποίησέ σοι ο Άγιος…» Ο κύριος Γεώργιος Α. μπάτσος πάνω απ’ το αυλάκι αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη είχε εγκέφαλο, με όγκο. Οι γιατροί δεν του έδιναν πολλές ελπίδες, αλλά αυτός πήγε στον χαριτωμένο Άγιο (η περιγραφή χαριτωμένος δεν είναι δικιά μας), έψαλλε και έβαλε στο κεφάλι του λίγο από το λάδι της κανδήλας τους Αγίου. Στις επόμενες εξετάσεις, ο όγκος του κυρίου Γιώργου είχε εξαφανιστεί τελείως.

Άγιοι Ανάργυροι

agioi anargyroi kosmas damianos

Είστε γονιός που δεν έχει 210 ευρώ για το εμβόλιο του  μηνιγγιτιδόκοκκου Βπου χρειάζεται το παιδί σας, τώρα που αυτό δεν καλύπτεται από την ασφάλισή σας; Ζείτε έστω απλά στην Κοζάνη και η παιδιατρική κλινική δε λειτουργεί μόνιμα, επειδή έχει μόνο μία γιατρό; Κανένα πρόβλημα. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι εδώ.

Όπωςαναφέρεισυνταξιούχος από τη Θεσσαλονίκη με παραπληγικό παιδί εξαιτίας προσβολής από μηνιγγίτιδα στην ηλικία των 2 ετών, είδε στον ύπνο του δύο αγίους να του λένε ένα βράδυ να τρώει λάδι, σαν απάντηση για τον έντονο πόνο στο στομάχι που ένιωθε για καιρό. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ακολούθησε τη συμβουλή τους και από τότε νιώθει πιο καλά από ποτέ. Οι άγιοι ταυτοποιήθηκαν και είναι ο Άγιος Κοσμάς από τους Αγίους Αναργύρους και ο γνωστός Άγιος Παΐσιος.

Παναγία

panagia4444444

Έχετε κάποιο δικό σας άνθρωπο ή πρέπει να μπείτε ο ίδιος, σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά αντίθετα περιμένετε υπομονετικά σε κωματώδη κατάσταση σε κάποιο ράντσο; Μήπως κάποιος από τους 30.000 γιατρούς πουχρειάζεταινα προσληφθούν αλλά δεν προσλαμβάνονται ποτέ, ήταν πολύ τεμπέλης, αργόσχολος και μετανάστης για να σας εξετάσει; Περιμένετε να μπείτε σε κάποιο χειρουργείο σε νοσοκομείο της Ζακύνθου για 40 ημέρες, αλλά διαπιστώνετε πως υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση; Αναρωτιέστε αν για όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να φταίει η νομοθετική τροπολογία που ορίζει ότι οι εφημερίες των γιατρών των νοσοκομείων θα πρέπει να  πληρώνονται από τα έσοδα των ίδιων των νοσοκομείων και όχι από το κράτος;

Μην απασχολείτε άλλο το μυαλουδάκι σας με τέτοια ζητήματα. Αντίθετα αφιερώστε μερικά λεπτά για ναδιαβάσετετη συγκλονιστική ιστορία της κυρίας Παππά, η οποία σύμφωνα με την ίδια, έβαλε με σύριγγα μέσω της γαστροστομίας, μύρο της Παναγίας που αναβλύζει κάθε χρόνο, στο στομάχι του παιδιού της που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και ήταν προδιαγεγραμμένο να “μείνει φυτό”. Το περιστατικό ήταν μια συνεργατική προσπάθεια ανάμεσα στον πατέρα Ευμένιο, τον Άγιο Παΐσιο και την Παναγία, η οποία αν και δε συγκαταλέγεται στους αγίους, είναι παν-αγία και εμείς πολύ απελπισμένοι.

Άγιος Παΐσιος

cf80ceb1ce90cf83ceb9cebfcf821

Έχετε πάει σε νοσοκομείο που δεν έχειφάρμακα, γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός δεν τα θεώρησε ιδιαίτερα απαραίτητα; Σας τελείωσαν τα χρήματα και δε μπορείτε νααγοράσετε τα δικά σας φάρμακα και περιμένετε καρτερικά κάποιο μικρόβιο να σας βγάλει από τη μιζέρια σας;

Ίσως να μην έχει τόση σημασία, αν ξέρατε τηνιστορίατου Παντελή από τις Σέρρες. Ο Παντελής, νοσηλεύτηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο και οι γιατροί τον είχαν ξεγραμμένο. Η μητέρα του όμως πήγε και πήρε χώμα από τον τάφο του Αγίου και το έβαλε κρυφά κάτω από το μαξιλάρι του γιου της στην αίθουσα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν. Το επόμενο πρωινό, ο Παντελής ήταν υγιέστατος, παρακάμπτοντας ακόμα και τη φάση της επούλωσης.

Άγιος Εφραίμ

EFRAIM

Είστε καρκινοπαθής κάτοικος Βόλου καιπληροφορηθήκατε πως το νοσοκομείο της πόλης σας δε θα δέχεται πια νέους ασθενείς με καρκίνο; Διαβάσατε την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου που λέει ότι αν συνέχιζαν έτσι, τον Ιούνιο δε θα είχε λεφτά ούτε για ασπιρίνες και πανικοβληθήκατε;

Μάλλον πανικοβληθήκατε γιατί δεν έχετε ακούσει για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του Αγίου Εφραίμ και συγκεκριμένα τηνιστορία της κυρίας Σ. Κ. από την Καλαμάτα. Η κυρία Σ.Κ. είχε καρκίνο στον πνεύμονα και οι γιατροί της έδιναν μόνο 20 μέρες ζωής. Έτσι, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, παρακάλεσαν την Παναγία και τον Άγιο να την κάνει καλά και την επόμενη μέρα, η άτυχη γυναίκα ξέρασε τον καρκίνο και ήταν υγιέστατη.

Μπορεί όλα αυτά να σας κάναν να πιστεύετε πως η υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη. Μπορεί να νομίζετε πως αυξάνονται τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα. Βασικά, αυτό πιστεύει και οGuardian.

Όμως η κυβέρνηση λέει πως η βρετανική εφημερίδα απλά κινδυνολογεί.

Εμείς δεν πιστεύουμε κανέναν, γιατί ξέρουμε πως ακόμα και αν κάποιος πεθάνει πριν την ώρα του ενώ θα μπορούσε να σωθεί, αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί τόσα χρόνια ήμασταν σοβιετία και τρώγαμε τα λεφτά μας σε αλκοόλ και γυναίκες. Δεύτερον, ο Θεός παίρνει κοντά του νωρίτερα όσους αγαπάει περισσότερο! Οπότε αντί να κλαιγόμαστε, ίσως θα πρεπε να χαιρόμαστε τώρα που απ’ ότι φαίνεται αρχίζουμε και γινόμαστε ο αγαπημένος του λαός!

+ Μετανοείτε +

Υ.Γ.: Σε αυτό το άρθρο ενδέχεται άθελά μας να θίξαμε μια κατηγορία ανθρώπων για την οποία τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση και συμπάθεια. Ίσως να μην το αναλύσαμε και πιο διεξοδικά σαν θέμα, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να παρεξηγηθούν μαζί μας οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που την κρατάνε όρθια….

                                                                                        Από SPASMENOPARATHYRO

Blog, ποικίλης ύλης, γέρνοντας αριστερά και αστειευόμενο με τα σοβαρά