Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ

Θα γίνουν ή όχι εκλογές; Τα αστικά ΜΜΕ αναλώνονται το τελευταίο διάστημα σε μια ακατάσχετη εκλογολογία με διάφορες αφορμές, αποδίδοντας το γεγονός στην κυβέρνηση λόγω εκλογικού νόμου και στη ΝΔ ως αιχμή της στρατηγικής της. Βεβαίως, μέσα στην εκλογολογία όλες οι αστικές δυνάμεις κάνουν λόγο για την ανάγκη σταθερών κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται εντατικά, ενώ προετοιμάζονται νέα τέτοια μέτρα για την επόμενη «αξιολόγηση».

 

Η κυβέρνηση προτάσσει ως επιτυχία της το «ματοβαμμένο» πρωτογενές πλεόνασμα από το τσάκισμα του λαού και ως δείγμα ότι έρχεται ανάκαμψη, άρα ως απόδειξη αποτελεσματικότατης διαχείρισης για την ενίσχυση του κεφαλαίου.

Με τη ΝΔ να διαγκωνίζεται στο ίδιο ζήτημα της διαχείρισης ως ικανή για καλύτερα αποτελέσματα. Αποπροσανατολιστική προπαγάνδα, αφού με την εκλογολογία βάζουν πλαστό δίλημμα στο λαό, όταν η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίζει με όποιο αστικό κόμμα ή κόμματα στην κυβέρνηση, ενώ πασχίζουν να τον πείσουν να αναδείχνει ισχυρές αστικές κυβερνήσεις (σταθερές), που καταστρέφουν τη ζωή του και να συναινεί στην εχθρική για τον ίδιο πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Μονόδρομος η αντεπίθεση.

«Η αντιπαράθεση για τις εκλογές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντηρείται από κυβέρνηση, ΝΔ και άλλα κόμματα, έχει στόχο να κρύψει την κοινή υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική και κυρίως ότι απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, η μόνη ελπίδα για το λαό είναι ένα μαζικό, οργανωμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ τις λογικές του “μικρότερου κακού” και της επιλογής “διαχειριστή” της σημερινής βαρβαρότητας. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει πραγματικά ο σημερινός αρνητικός για το λαό συσχετισμός δύναμης, να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές».