Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 
Με την σκέψη αυτή κολλημένη στο μυαλό τους και με σιγουριά (που κανείς δε μπορεί να καταλάβει από που πηγάζει), μια χούφτα χωριανοί μας, απευθύνονται από αρμόδιο σε αρμόδιο, μπας και καταφέρουν να φτάσει ξανά το λεωφορείο της γραμμής στην πλατεία και γλιτώσουν έτσι το μισό ανήφορο. Το λεωφορείο της γραμμής. Γιατί τα τουριστικά, οι νταλίκες, οι μπετονιέρες,το σκουπιδιάρικο ανεβαίνουν.
Τα τοπικά συμβούλια τους αγνόησαν. Είχαν δίκιο βέβαια. Στόχος είναι να μην ενοχληθούν οι επιχειρήσεις (π.χ. του Σ.Μ.Ε.Κ. βλέπε ξενώνες και καφενεία). Ο Δήμαρχος τους κορόιδεψε.( Γιατί να τσακωθεί αυτός με τις επιχειρήσεις Σ.Μ.Ε.Κ., ΚΤΕΛ;) Ο Νομάρχης τους υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση. Τίποτε.( Γιατί να τσακωθεί αυτός με τις επιχειρήσεις π.χ. ΚΤΕΛ;)
Δυο χρόνια η ανεξάρτητη αρχή " Ο Συνήγορος του Πολίτη" προσπάθησε να δώσει λύση. Τίποτε. "Κράτος εν κράτει" το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Ο Δήμαρχος έστειλε χαρτί στην Νομαρχία ότι οι δρόμοι είναι στενοί και δεν χωράνε τα λεωφορεία. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, γιατί όλα τα υπόλοιπα χωράνε μια χαρά. Το ΚΤΕΛ όμως δεν το εμποδίζει η στενότητα. Λέει ότι το εμποδίζουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Έφτασαν λοιπόν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προς τιμήν του ενδιαφέρθηκε. Έστειλε χαρτί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος.

proDimokrati

Θα ξαναρχίσει ο κύκλος των υπηρεσιών και θα αποφανθούν ότι δεν γίνεται. Περιμένει ο Πρόεδρος ότι η Νομαρχία θα προσπαθήσει. Ποιός; Η Νομαρχία. Η Νομαρχία που παραπληροφορούσε "Το Συνήγορο του Πολίτη" ότι το ΚΤΕΛ εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του. Τι άλλο όμως μπορούσε να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Ενδιαφέρθηκε ο Πρόεδρος. Αν και Ανώτατος Άρχων βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Γιατί είναι άρχων όλων των Ελλήνων. Οι δικοί μας "άρχοντες" κι "αρχόντοι" ενδιαφέρονται επιλεκτικά για τα προβλήματα των πολιτών. Επιλεκτικά, αλλά περιέργως πώς, κι ομόφωνα. Τους συσπειρώνει μήπως ο "Μαμμωνάς" ; Προσεκτικά, μην δυσαρεστήσουμε το ΚΤΕΛ. Προσεκτικά, μην δυσαρεστήσουμε την «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ» για την λυματολάσπη. Προσεκτικά, μην δυσαρεστήσουμε την «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» στην οποία ξεπούλησαν την Δημοτική γη. Προσεκτικά, μην δυσαρεστήσουμε τον Σ.Μ.Ε.Κ.. Προσεκτικά. Και για τα προβλήματα των πολιτών ενδιαφέρονται. Προσεκτικά. Αρκεί να μην θίγουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Προσεκτικά ναι, αλλά πόσο στοιχίζει επιτέλους η συνείδηση;
Αυτά έχουν ξαναγραφτεί. Όμως, από αυτό το βήμα, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε τις προσπάθειες αυτής της χούφτας ανθρώπων για το δίκιο. Μιας χούφτας ανθρώπων υπερήλικων που έχουν και πρόταση πως να λυθεί το πρόβλημα. Μιας και οι "άρχοντες" κι "αρχόντοι" ασχολούνται με σπουδαιότερα θέματα. Σας την καταθέτουμε .
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ τους διαβεβαίωσε ότι αν ανοίξει ο δρόμος από τα αυτοκίνητα (γιατί αυτός ποτέ δεν είπε ότι είναι στενός) την επόμενη μέρα το δρομολόγιο θα γίνεται κανονικά. Λοιπόν.
-Το Τοπικό Συμβούλιο καλεί τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ και του ζητάει να υποδείξει σε ποια σημεία της διαδρομής εμποδίζουν τα αυτοκίνητα όταν σταθμεύσουν.
-Παίρνει χρώμα και διαγραμμίζει τα συγκεκριμένα σημεία.
-Παραγγέλλει πινακίδες που θα απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά το προγραμματισμένο δρομολόγιο.
-Τυπώνει ανακοινώσεις οι οποίες θα μπαίνουν στο παρπριζ των αυτοκινήτων ώστε να υπάρχει και δεύτερη ενημέρωση στους οδηγούς που τυχόν δεν έχουν καταλάβει το πρόβλημα.
-Κάνει λαϊκή συνέλευση για περισσότερη ενημέρωση.
-Καλεί το ΚΤΕΛ να υλοποιήσει τη δέσμευσή του.
-Καλεί εγγράφως τον Δήμο να διασφαλίσει την διέλευση του λεωφορείου.

Απλά είναι τα πράγματα, πολύ απλά. Όταν θέλεις να τα λύσεις. Εμείς θα επεκτείνουμε την πρόταση. Αν υπάρξει πρόβλημα για τα έξοδα αυτά το Τοπικό Συμβούλιο να κάνει έρανο. Εξ άλλου οι χωριανοί πάντα έβαζαν το χέρι στη τσέπη για το κοινό καλό. Με έρανο έπεσαν και τα μπετά στο κτίριο της Αδελφότητας το οποίο μαθαίνουμε ότι πάει για ξεπούλημα στο Δήμο. Ελπίζουμε να είναι λάθος η πληροφορία αλλά θεωρούμε ότι αφού την ακούσαμε πρέπει να την ανακοινώσουμε, έστω κι αν υποχρεωθούμε να ζητήσουμε συγνώμη.
Απρίλιος 2007