Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Το ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ συνήλθε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2005 (ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ) και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε : Να εκδώσει τον παρακάτω 1ο Καλοκαιριάτικο ΧΡΗΣΜΟ

Το ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ συνήλθε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2005 (ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ) και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε : Να εκδώσει τον παρακάτω 1ο Καλοκαιριάτικο ΧΡΗΣΜΟ. Τα μέλη του Μαντείου : α). Εύχονται στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλπακίου να χαρούν τα «έργα και τις ημέρες της», όσο αφορά την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του σημερινού Δ.Σ. να ξεπουλήσουν την περιουσία του Δήμου στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους όποιους επιχειρηματίες.Το Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στις Νεγράδες στήνεται και ευκαιρία να αρχίσουν «οι διορισμοί» και τα ρουσφέτια για τις όποιες θέσεις εργασίας.Το παιχνίδι του «παιξίματος με τον πόνο» του κάθε άνεργου του Δήμου μας θα αρχίσει και η αλλοίωση των συνειδήσεων, που τόσο έντεχνα καλλιέργησαν οι πολιτικές και οι εκφραστές τους στην περιοχή μας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της Ν.Δ., δεν πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει οι άνεργοι, οι νέοι να καταλάβουν ότι η εργασία με αξιοπρεπή μισθό είναι δικαίωμά τους και δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να νοιώθουν υποχρέωση σε κανέναν που προσπαθεί να τους κοροϊδέψει και να τους εκμεταλλευτεί.Για να δούμε ποιο άλλο κομμάτι του Δήμου μας έχει σειρά να ξεπουληθεί! Για να δούμε ποιο άλλο αγαθό του λαού μας θα εμπορευματοποιηθεί! β). Εύχονται στους συγχωριανούς μας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δολιανών, να δείξουν το ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για να παίρνουν «θέσεις» σ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μας, όπως έδειξαν και με την περίπτωση της ανέγερσης του Αναψυκτηρίου από το ΣΜΕΚ στο υπόγειο της Κεντρικής Πλατείας. Αρκεί η ζωή να μη τους…διαψεύσει! γ). Λυπούνται που τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. του ΣΜΕΚ δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξαν με την απόφασή τους για το θέμα CLUB SOTOS ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την τακτική που τους κληρονόμησαν οι πρόγονοί τους.Ως γνωστό το Δ.Σ. του ΣΜΕΚ, ανεξάρτητα αν διατυμπάνιζε και κακώς που διαδίδει ακόμη και σήμερα ότι θα πάρει απόφαση, όπου θα δέχεται ότι η Κεντρική Πλατεία του χωριού μας ανήκει στο Δήμο και σ’ όλους τους Δολιανίτες, με έγγραφό του παραχωρεί (!!) ΜΟΝΟ (!) την επέκταση της Πλατείας.Το μέρος, δηλαδή, που έκανε η Κοινότητα με χρήματα του λαού.Ποια είναι η γνώμη των μελών του Δ.Σ. του ΣΜΕΚ για το πού ανήκει η υπόλοιπη Πλατεία (αυτή που μέχρι τώρα νοικιάζει ο ΣΜΕΚ μαζί με το Καφενείο); Παλιότερα ο ΣΜΕΚ, λένε, ότι ήταν η «μάκω» του χωριού μας, γιατί χάριζε αγαθά ανεξάρτητα αν προέρχονταν από μια περιουσία που όλοι ξέρουμε (ξέρετε;) πώς την κατέχει. Σήμερα μας ξαναχαρίζουν τα δικά μας πράγματα και ίσως περιμένουν το ευχαριστώ μας. Δε θα το πούμε κι ας μας ξαναπούν αχάριστους. Η τακτική τους όμως αυτή, μόνο ζημιά έχει φέρει και θα φέρει στο χωριό μας. Η ταύτιση των όρων «Παλιοί Δολιανίτες» και «αλαζονεία» δεν είναι τυχαία.
δ). Εύχονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ» καλή επιτυχία στις προγραμματισμένες φετινές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Καλεί όλους τους Δολιανίτες και τους φίλους των να βοηθήσουν για το σκοπό αυτό για να μην είναι ο Σύλλογος υπόθεση μόνο του Δ.Σ. και 2-3 «παρατρεχάμενων». Ας σταματήσουν κάποτε τα μεγάλα λόγια, οι ανούσιες κριτικές και στην πράξη ΟΛΟΙ μας να δείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε το Σύλλογο.
ε). Εύχονται στα μέλη του «διορισμένου» ή «εγκάθετου» Δ.Σ. της Αδελφότητας να βρουν τη δύναμη και τον τρόπο να λύσουν τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες (κατά την ομολογία τους στη Γενική Συνέλευση!) που ήταν η αιτία(!) να μεθοδεύσουν για να μη γίνουν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό εκλογές τον περασμένο Απρίλη και να μην παραδώσουν τη διοίκηση της Αδελφότητας.Δυστυχώς δεν μπορούν (!) να καταλάβουν ότι όλα αυτά που έκαναν και κάνουν τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταδικάσει στη συνείδηση των Δολιανιτών, που έχουν βαρεθεί πια να ασχολούνται με τις υπερφίαλες και εγωιστικές αποφάσεις τους, που έχουν οδηγήσει στα γνωστά σ’ όλους αρνητικά αποτελέσματα. Το θέμα είναι να καταλάβουν από μόνοι τους, ότι όσο συνεχίζουν να παραμένουν στο Δ.Σ. τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στο θεσμό της Αδελφότητας. Κρίμα, πάντως, που αυτό δεν το κατάλαβαν τα απλά μέλη της Αδελφότητας και οι ψηφοφόροι και επέτρεψαν να παραμείνει μέχρι τον Οκτώβρη το σημερινό Δ.Σ. της Αδελφότητας. Τι στα αλήθεια περιμένουν; Nα αλλάξουν τώρα στάση και συμπεριφορά τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. ή μήπως να σταματήσουν να βρίζουν, να λασπολογούν και να συκοφαντούν μέσα από τη φυλλάδα τους που εκδίδουν σήμερα; στ). Ενημερώνουν ότι ιδρύθηκε νέος Λαογραφικός Σύλλογος στο χωριό μας και εύχονται στα μέλη του δύναμη για την επίτευξη των στόχων του. ζ). Παρακαλούν τους Δολιανίτες στο εξής να μην προσφωνούν μερικούς συγχωριανούς μας με τα «παρατσούκλια» τους, αλλά μπροστά από τα ονόματά τους να βάζουν τη λέξη «κύριε». Έτσι, ίσως, τους ανεβάσουν «κοινωνικά» και τους κατατάξουν στο όποιο ύψος των προγόνων τους που έμειναν σε αρχοντικά όταν οι άλλοι Δολιανίτες (σύμφωνα με επιστολή τους) έμειναν σε καλύβες! Πού φθάσαμε! η). Καταγγέλλουν τη Νομαρχία Ιωαννίνων για το απαράδεκτο έγγραφό της, με το οποίο μας κάνει γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι του χωριού μας κακώς διαμαρτύρονται που το ΚΤΕΛ δε στέλνει λεωφορείο στο Κέντρο των Δολιανών, γιατί όπως ισχυρίζεται το λεωφορείο καθημερινά ανεβαίνει μέχρι την Κεντρική Πλατεία!!! Ξαναψηφίστε τους! θ). Εύχονται σ’ όλα τα Δολιανιτόπουλα, που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις, να έχουν καλά αποτελέσματα και σ’ όλους τους μαθητές ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ι). Εύχονται, τέλος, σ’ όλους τους Δολιανίτες ΚΑΛΟ και ΗΡΕΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ χωρίς… συχνές διακοπές νερού.
Το κείμενο ΔΕΝ είναι χωρίς ονόματα και υπογραφές. Είμαστε αυτοί που αναφέρει η εφημερίδα της Αδελφότητας στο φύλλο της με αριθμ. 123 και στη σελίδα 3.
Δολιανά : ΙΟΥΝΗΣ 2005 «Οι μάντεις του Μαντείου Δολιανών»