Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Με αυτό το άρθρο θέλουμε να καταγγείλουμε στους απανταχού Δολιανίτες την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ:

1.Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
2.Δήμου Καλπακίου(Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης)
3.Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Δολιανών
4.Πολιτιστικού Συλλόγου
5.Αδελφότητας Δολιανιτών "Ο Γεννάδιος"
για ένα οξύ πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μισούς σχεδόν συγχωριανούς μεγάλης ηλικίας.
Για να γίνουμε πιο σαφείς:
Έχουν περάσει πάνω από τέσερα χρόνια που το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δεν ανεβαίνει στην Κεντρική πλατεία με αποτέλεσμα να βλέπει κανείς το πρωί γεροντάκια φορτωμένα με τσάντες καμιά φορά και βαλίτσες να κατεβαίνουν στο Δημοτικό για να πάρουν το λεωφορείο. Χειμώνα καιρό με κρύο και βροχή να λαχανιάζουν στον κατήφορο για να προλάβουν.
Το μεσημέρι δεν έχουν το άγχος της ώρας αλλά για ανέβα φορτωμένος τον ανήφορο...
Υπήρξαν αντιδράσεις; Πολλές.
Τι αντιδράσεις όμως. Πολλοί πήγαν και ζήτησαν εξηγήσεις από το ΚΤΕΛ. Επώνυμοι και ανώνυμοι. Το ΚΤΕΛ είπε τα δικά του. Ότι δηλαδή τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στην πλατεία τους εμποδίζουν. Έγιναν συζητήσεις και ξανά συζητήσεις και ξανά .... και βγήκε το συμπέρασμα ότι φταίμε εμείς που αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας στην πλατεία και ... το θέμα έκλεισε. Αυτοί όμως που ταλαιπωρούνται δεν έλυσαν το πρόβλημά τους.
Γιατί καταγγέλουμε για αδιαφορία:
Γιατί κανένας από τους παραπάνω δεν προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημα κάνοντας επίσημα παρεμβάσεις και καταγγελίες.
Γιατί μόνο μια μικρή ομάδα συγχωριανών έκανε παράσταση στο Νομάρχη χωρίς να παρευρεθεί κανένας φορέας, αν και το γνώριζαν.
Γιατί όλοι ξέρουν τι δυσκολία αντιμετωπίζουν τα λεωφορεία να βγουν και να μπουν στα Γιάννενα, αλλά παρ' όλα αυτά δεν αφήνουν ούτε παίρνουν τους επιβάτες από την είσοδο της πόλης, αλλάζοντας την αφετηρία.
Γιατί όλοι ξέρουν και ομολογούν ότι το ΚΤΕΛ έκοψε την πλατεία γιατί δεν είναι πολλοί οι επιβάτες και όχι εξαιτίας των δυσκολιών. (Ο χωριανός μας ο Λευτέρης ο Ζήκας ανέβηκε στην πλατεία και πήγε υλικά για το κτίριο της Αδελφότητας με την νταλίκα του,ο άλλος χωριανός μας ο Σταύρος ο Μανώλης με το καινούργιο του λεωφορείο αφήνει τους εκδρομείς στην πλατεία).
Γιατί ακόμα κι αν είναι έτσι που λέει το ΚΤΕΛ έπρεπε να φροντίσουν να πάει λεωφορείο στην πλατεία.
Γιατί οι οδηγοί του ΚΤΕΛ άρχισαν εδώ και καιρό να διαμαρτύρονται ότι ούτε στο Σχολείο μπορούν να στρίψουν άνετα, οπότε μπορεί να κατεβάσουν την στάση στον Αη Γιάννη.
Γιατί όλοι οι παραπάνω που θέλουν να λέγονται φορείς δεν μπορούν να λένε ότι ενδιαφέρονται για το καλό του χωριού όταν δεν ενδιαφέρονται να λύσουν προβλήματα των κατοίκων του χωριού. (Το χωριό δεν είναι τα σπίτια, τα κτίρια οι δρόμοι. Είναι οι άνθρωποι που ζουν εκεί).
Μετά την παράσταση της μικρής αυτής ομάδας ο Νομάρχης τους έστειλε την απάντηση του ΚΤΕΛ, και φανταζόμαστε θα αισθάνεται και ήσυχος με την συνείδησή του γιατί έκανε το καθήκον του( αφού τους ενημέρωσε), δεν υπήρξε καμμιά άλλη αντίδραση. Μετά από καταγγελία που έγινε στο Συνήγορο του Πολίτη ήρθε μια απάντηση (σας την ανακοινώνουμε) που ζητάει από την Νομαρχία να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.
Αν κι εσείς δεν αισθάνεστε ήσυχοι με τη συνείδησή σας βοηθήστε να λυθεί το πρόβλημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη

Αθήνα 06 Δεκεμβρίου 2004

Αρ.Πρωτ.: 18726 .2.2

Ειδικός Επιστήμονας

Π.Πετροπανάγου

τηλ. 210 7289757

ΠΡΟΣ: 1) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Iωαννίνων Διεύθυνση Μεταφορών και ΕπικοινωνιώνΠλατεία Πύρρου 1 - Ιωάννινα(υπόψη κου. Διευθυντή)ΘΕΜΑ : Υπόθεση Κ. Δημήτριου Φασούλα

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή

Ο κ. Δημήτριος Φασούλας κατέθεσε στο Συνήγορο του Πολίτη την με Α.Π. 18726/21-10-04 αναφορά του με την οποία ζητά τη διαμεσολάβηση της Αρχής, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της μεταφοράς της στάσης του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από την κεντρική πλατεία του χωριού Δολιανών στην είσοδο του χωριούΠιο συγκεκριμένα, ο κ. Φασούλας αναφέρει ότι το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μετέφερε τη στάση των Δολιανών στην είσοδο του χωριού, πράγμα που προκαλεί προβλήματα στη μεταφορά των υπερήλικων κατοίκων του χωριού, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν τον ανήφορο με τα πόδια.Ο κ. Φασούλας έθεσε σε γνώση μας επίσης το με Α.Π. Φ 35/14801603 έγγραφο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Ι του οποίου είναι αποδέκτης η Υπηρεσία σας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 8191/3-9­2004. Με το εν λόγω έγγραφο, το ΚΤΕΛ επικαλείται ως λόγο της μεταφοράς της στάσης στην είσοδο των Δολιανών τη δυσκολία διέλευσης του λεωφορείου λόγω των σταθμευμένων ΙΧ των κατοίκων του χωριού. Πιο συγκεκριμένα, τα σταθμευμένα στην κεντρική πλατεία ΙΧ προκαλούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του λεωφορείου και ανατροπή του προγράμματος εκτέλεσης άλλων δρομολογίων. Εντούτοις, το ΚΤΕΛ στο έγγραφό του δηλώνει πρόθυμο να επανεξετάσει το πρόβλημα αν λυθούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα.Κατόπιν αυτών και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εξυπηρέτησης των ιδιαίτερων αναγκών των υπερήλικων κατοίκων του χωριού, παρακαλούμε, όπως σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση αναζητηθεί από πλευράς των οργάνων της Υπηρεσίας σας μια κοινά αποδεκτή λύση τόσο στο θέμα της στάθμευσης των I.X. οχημάτων στην κεντρική πλατεία του χωριού όσο και στη διέλευση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ.Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με τιμή

Καλλιόπη Σπανού

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη