Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Όπως κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου Γέννηση της Παναγίας η κεντρική εκκλησία του χωριού μας γιορτάζει και στην κεντρική πλατεία του χωριού μας γίνεται το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι. Φέτος την διοργάνωση του πανηγυριού την ανέλαβε το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δολιανών <<Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ>>.

Η προετοιμασίες άρχισαν από το απόγευμα μιας και ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η πλατεία γέμισε με αρκετό κόσμο. Ο σύλλογος είχε μεριμνήσει ώστε να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος από φαγητό.

Η παραδοσιακή ορχήστρα με τον Τάκη Χαρισιάδη (Λούκα) διασκέδασε τον κόσμο μέχρι αργά το πρωί .Το χορευτικό του χωριού μας με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου χωριανού μας Χρήστο Μάνθο παρουσίασε ένα ευχάριστο πρόγραμμα και μετά ακολούθησαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες .

Φέτος στο πανηγύρι ήταν αρκετά νέα παιδιά που βοήθησαν στην διοργάνωση άλλα και χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Πρέπει του χρόνου όλοι μαζί οι φορείς του χωριού μας με μπροστάρη την Εκκλησιαστική Επιτροπή της εκκλησίας να καθιερώσουμε και ημερήσιο γλέντι με την προσφορά στον κόσμο του πατροπαράδοτου για το Πωγώνι <<ΚΟΦΤΟΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ>> όπως γίνεται σε όλα σχεδόν τα χωριά του Πωγωνίου.