Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Το «φάγαμε» κι αυτόν το χειμώνα! Ήρθε η Άνοιξη.
Σε πείσμα των καιρών, των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, των επιλογών του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης … η φύση συνεχίζει το έργο της!!! Μπορεί για τους περισσότερους Έλληνες η ζωή να κυλά με αμφιβολίες, ανησυχίες κι αγανάκτηση η φύση, όμως, σκορπίζει απλόχερα την αισιοδοξία, το μέλλον, την ομορφιά,…
Αυτή η ομορφιά πρόβαλε και στο χωριό μας, τα Δολιανά, και δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη του. Μπορεί η κυβέρνηση με τα μέτρα της να φέρνει σήμερα την ερήμωση των Δολιανών με το κλείσιμο του Δημοτικό Σχολείου και του Νηπιαγωγείου κι αύριο με το κλείσιμο των άλλων υπηρεσιών, όμως, τα Δολιανά κι φέτος…άνθισαν!! Μάρτυρας η φωτογραφία από την είσοδο του χωριού μας.
Καμαρώνουν κι απολαμβάνουν οι επισκέπτες του χωριού μας τις ομορφιές του. Ακούμε στα Γιάννινα εμείς οι Δολιανίτες, που η ζωή το έφερε να ζούμε και να εργαζόμαστε εκεί, τα κολακευτικά σχόλια ενθουσιαζόμαστε και…καμαρώνουμε!!
Πλησιάζει το Πάσχα. Σήμερα είναι Μ.Δευτέρα. Άρχισαν να φθάνουν οι πρώτοι απόδημοι Δολιανίτες. Η κορύφωση θα γίνει τη Μ.Παρασκευή ή το πρωί του Μ.Σαββάτου. Έρχονται για Πάσχα στο χωριό. Ανηφορίζουν στις στροφές. Σε λίγο θα συναντήσουν τους δικούς τους, θα δουν το πατρικό τους σπίτι, θα δουν τη πανοραμική θέα των Δολιανών, θα…!!
Τι κρίμα, όμως, όταν φθάνουν στο εξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη, σχεδόν στην είσοδο του χωριού, και αντικρίζουν αυτή την εικόνα;


Σε πείσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης η πινακίδα ακούραστη μας … προστάζει!!

Συμφωνώ ότι η εναποθήκευση μπαζών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τους συγχωριανούς μας. Είμαι σίγουρος ότι τα άτομα, που είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα, κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν κάποια λύση. Δεν ξέρω αν πρέπει να προτείνω ότι οι μεγάλοι ενοικιαζόμενοι κάδοι οικοδομικών υλικών (χρησιμοποιούνται ευρέως στα αστικά κέντρα) θα μπορούσαν να είναι μια προσωρινή λύση. Πάντως, η εικόνα της εισόδου του χωριού μας είναι απαράδεκτη.

Σίγουρα με μια μελετημένη διαδικασία ο χώρος απέναντι από τον Αϊ-Γιώργη, μπορεί να γίνει ένας υπέροχος εξώστης, μια πλατεία. Φοβάμαι, όμως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα γίνει …ένας μόνιμος σκουπιδότοπος.

Μπορεί στο νου τους οι υπεύθυνοι να έχουν στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής. Ας βιαστούν. Ήρθε η Άνοιξη. Ήρθε η Μεγάλη Εβδομάδα. Έρχονται οι απόδημοι Δολιανίτες, οι φίλοι κι οι επισκέπτες των Δολιανών. Αυτή η κατάσταση πρέπει το συντομότερο να αλλάξει. Δεν τιμά κανένα μας και κυρίως τους …μόνιμους Δολιανίτες.

ΔΟΛΙΑΝΑ - Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 2011.