Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα σ΄ολον τον κόσμο ανησυχεί για την εξάρτηση ενηλίκων και κυρίως ανηλίκων από το Ιντερνετ. Στην Ελλάδα γιατροί και επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και στους νέους επισημαίνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας Στον αγώνα για την καταπολέμηση του φαινομένου έχουν αφιερωθεί και δυο δραστήριες γυναίκες η Άρτεμις Τσίτσικα ,λέκτορας Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , και η Βερόνικα Σαμαρά διδάκτωρ μηχανικός Πληροφορικής και εκπρόσωπος του <<του ασφαλούς διαδικτύου>> στην Ελλάδα.

<<Από τότε που δουλεύω στο Νοσοκομείο Παίδων , έχω συναντήσει παιδιά που παράτησαν το σχολείο για να παίζουν 24 ώρες την ημέρα παιχνίδια στο διαδύκτιο. Ένα παιδί έλεγε ότι έπαιζε μιαμιση μέρα συνεχώς και δεν μπορούσα να το πιστέψω >> μας λέει η κ. Άρτεμις Τσίτσικα .

<< Τα περισσότερα παιχνίδια ‘’ αναγκάζουν΄΄ τα παιδιά να μένουν πολλές ώρες στο Ιντερνετ γιατί ,καθώς παίζουν μεταξύ τους και βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου, ξενυχτούν για να συνεχίσουν το παιχνίδι. Είναι κοινωνικό το θέμα >>, προσθέτει η κ. Βερόνικα Σαμαρά.

Τα παιδιά παθαίνουν μονομανία . Αλλάζουν τις συνήθειες ύπνου τους , παραμελούν την προσωπική τους υγιεινή, τρώνε ανθυγιεινά ή περισσότερο, σταματούν τα αγαπημένα τους χόμπι, αφήνουν τους φίλους τους ,εγκαταλείπουν ακόμη και το σχολείο. Συνήθως συγκρούονται έντονα στο σπίτι με τους γονείς τους –υπάρχει μεγάλη ένταση και θυμός ακόμα και βία και από τις δύο πλευρές.

Η κ. Τσιτσικα επισημαίνει ότι η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία έχει θέσει το όριο των δύο ωρών την ημέρα για την χρήση του Ιντερνετ, θεωρώντας ότι από εκεί και πέρα υπάρχει πρόβλημα.

Όπως οι σημερινοί μεγάλοι μεγάλωσαν με το τηλέφωνο ως αυτονόητη συσκευή , έτσι και οι νέοι μεγάλωσαν με το Ιντερνετ ως αυτονόητη λειτουργία . Το Διαδύκτιο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Είναι σαν να έχουμε ανοίξει στο σπίτι μας ένα παράθυρο και μπαίνει όλος ο κόσμος. Όπως μαθαίνουμε στο παιδί μας να μην δίνει ποτέ το όνομα του και τη διεύθυνση του σε αγνώστους στο δρόμο, το ίδιο πρέπει να τους μαθαίνουμε και για το Ιντερνετ, όπου εκεί επικοινωνείς μέσα από τα καλώδια και δεν βλέπεις καν τους άλλους.

Ότι ΄΄ ανεβαίνει΄΄ στο Ιντερνετ δεν ΄΄κατεβαίνει΄΄ποτέ και γι΄αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί προτού δημοσιεύσουμε προσωπικά μας στοιχεία ή φωτογραφίες

                                                                                      Βιβλιογραφία από Καθημερινή