Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

«Δύναμη Ενότητας

και 

Ευθύνης  για το Πωγώνι»    

Δολιανά,   15/12/2014 

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                 

ΘΕΜΑ:  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ  ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις δηλώσεις από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη για αλλαγή έδρας του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών στο Καλπάκι, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι εμείς και η Παράταξή μας από την αρχή της ίδρυσής του, είχαμε και έχουμε σταθερή θέση και άποψη, πάντοτε στηρίζοντας τόσο την Δομή, όσο και τους  εργαζόμενους  στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την παροχή υπηρεσιών  προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η προσφορά του Τομέα ΕΚΑΒ στο Πωγώνι και στην ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική, ουσιαστική και  άμεση, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους, αρκεί κανείς να ρωτήσει τους κατοίκους και τους δημότες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απόφαση για την ίδρυσή του ήταν σωστή και δικαιώνουν καθημερινά όλους όσους είχαν την πρωτοβουλία της απόφασης.

Το να προσπαθεί κανείς να πείσει ότι η αλλαγή έδρας και η εγκατάστασή του στο Καλπάκι θα δώσει άλλες δυνατότητες στον Τομέα του ΕΚΑΒ,  δείχνει ξεκάθαρα ότι  υπάρχει  σκοπιμότητα και  παρασκήνιο  που όμως δεν έχουν  καμία σχέση με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά υποκρύπτουν άλλους στόχους. 

Η έδρα του Τομέα στα Δολιανά δεν δημιουργεί κανένα απολύτως ζήτημα λειτουργικότητας ή μείωση της αποτελεσματικότητάς του. Αντιθέτως η αποκέντρωση των υπηρεσιών, η στελέχωση  και η συνεχής διεύρυνση των δυνατοτήτων τους είναι η αναγκαιότητα της σύγχρονης διοίκησης.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση ότι στηρίζουμε τις δίκαιες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και  φορέων της Τ.Κ.  Δολιανών

Στηρίζουμε τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών και τον ρόλο που επιτελεί, και δεν πρέπει να υπάρχουν θολές θέσεις από κανέναν που υπονομεύουν την αξιοπιστία του,

Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προς την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του Δήμου,

 Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του προσωπικού και μείωσης της αποτελεσματικότητας  του Τομέα,

Αντιστεκόμαστε σε όλα τα φαινόμενα αποδόμησης του κοινωνικού κράτους από την Πολιτεία στα χωριά μας και την αύξηση του αισθήματος της ανασφάλειας που γεννούν τέτοιες πολιτικές,

Στο πλαίσιο αυτό,  επειδή η Παράταξή μας θεωρεί ότι το ζήτημα του ΕΚΑΒ είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή, είναι θέμα που αγγίζει όλους μας άρα θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους,   θα ζητήσει άμεσα, με έγγραφό της,  την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε η Δημοτική Αρχή να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε  πολιτικές που υπονομεύουν την καθημερινότητά μας, σε αντιλήψεις  που αποδυναμώνουν το Πωγώνι.

                                                                      Ο Επικεφαλής της Παράταξης  &

                                                               Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

                                                                                   Γιάννης Ντόντης