Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

(ΑΥΤΟ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Ο υπότιτλος δεν είναι τυχαίος. Πρώτα-πρώτα δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι κάποιοι αυτές τις εκλογές τις βλέπουν πολιτικές. Τις προηγούμενες μας τις χαρακτήριζαν αυτοδιοικητικές. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να τις ονομάζουν με τον ίδιο τρόπο.  Αυτοί που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να εμφανίζουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια επειδή έχουν υποψήφιους από διάφορους πολιτικούς χώρους. Ποιους διάφορους δηλ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τους πέρα δώθε και πάει λέγοντας. Λες και τα μέτρα που περνάνε δεν έχουν πολιτικό χρώμα. Δεν υπάρχουν δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια που υλοποιούν  τα μέτρα, υλοποιούνται μόνα τους. Στο δημοτικό συμβούλιο χτες ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Φίλιππος Φίλιος απαντώντας στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τίποτε αν δεν το εγκρίνει ο επίτροπος. Αφού είναι έτσι τότε, γιατί μιλάνε για αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι θέλουν να εκλεγούν για να υλοποιήσουν τις εντολές της κεντρικής διοίκησης; 

Βέβαια η πείρα και η γνώση ίσως μερικές φορές βοηθάει τους ανθρώπους να καταλάβουν κάποια πράγματα και ζυγίζοντας αλλιώς τα πράγματα να πάρουν διαφορετικές αποφάσεις. Είναι μια τέτοια περίπτωση ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Γιάννης Ντάλλας ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές του Καλλικράτη δήλωνε ότι δεν έχει καμιά σχέση με κανένα απ’ τα κόμματα; Που θεωρούσε ότι μπορούσε να προσφέρει μέσα από μια πανσπερμία;

 Ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη. Αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ την βλέπει πολιτική. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση των υποψηφίων οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέονται με τον κεντρικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Βλέπει ότι πλέον η λύση για την αυτοδιοίκηση περνάει μέσα από τα κόμματα; Έχει δίκιο; Ίσως.

Ίσως τον ενέπνευσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσίκαρης, ο οποίος έχει σταθερή άποψη ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι πολιτικές, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ιωαννιτών και στην Περιφέρεια Ηπείρου θα κάνουν την ανατροπή. « Κι αν ακόμα δεν καταφέρουμε ανατροπή, θα έχουμε καταφέρει να κινητοποιήσουμε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας σε έναν αγώνα που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του κόσμου και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων και των μεγάλων συμφερόντων». Άποψη που φαίνεται καθαρά και από το

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Με έντονα γράμματα σε παρένθεση οι επισημάνσεις που ενισχύουν την παραπάνω άποψη)

… Το 1977 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1978 στο ΚΚΕ στο οποίο δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες στελεχικές θέσεις της οργάνωσης της Ηπείρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της πρώτης Γραμματείας του Ενιαίου ΣΥΝ στα Γιάννενα. Το 1992 με τη διάσπαση βρέθηκε εκτός ΚΚΕ.

(στέλεχος στο ΚΚΕ: έτη 15)

 Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ αλλά η τότε κατάσταση (1994) τον οδήγησαν στην επιλογή της μη κομματικής ένταξης.

(στέλεχος στο ΣΥΝ: έτη 2)

Από τότε μέχρι σήμερα δεν εντάχθηκε ξανά σε κάποιο κόμμα. Αρκετά αργότερα και μέχρι το 2012, αν και διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες, στήριξε (ή στηρίχτηκε) πολιτικά και συνδικαλιστικά το ΚΚΕ.

Έθεσε υποψηφιότητα με το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές το 2007 στο νομό Τρικάλων και σε Νομαρχιακές εκλογές στο νομό Ιωαννίνων.

(ανένταχτος με τη στήριξη του ΚΚΕ: έτη 18)

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο χώρο του ΔΕΠ και έχει διατελέσει επανειλημμένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ. Υπηρέτησε επίσης το Σύλλογο ΔΕΠ από τις θέσεις του Πρόεδρου και του Γραμματέα, θέση την οποία κατέχει και σήμερα.

( με τη στήριξη ποιας παράταξης δεν αναφέρεται)

Άρα 33 τουλάχιστον χρόνια μέσα ή γύρω από ένα κόμμα (το ΚΚΕ) που υποστήριζε πάντα ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι πολιτικές. Το ότι άλλαξε κόμμα δεν αδυνατίζει την άποψή του για το χαρακτήρα των εκλογών. Έχει βέβαια στο ψηφοδέλτιο διάφορους.

Υπάρχει όμως ζήτημα με την δήλωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη:

Η υποψήφια περιφερειάρχης κ. Γεροβασίλη, στην τοποθέτησή της, έδωσε έμφαση στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο. «Η αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τον χώρο που έγινε το πρώτο ουσιαστικό πείραμα των μνημονιακών πολιτικών» τόνισε και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που έχουν αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση (περικοπή πόρων, απολύσεις κ.λπ.), αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις. «Απέναντι σε όλα αυτά οι αντιστάσεις της αυτοδιοίκησης και των αιρετών δεν υπήρχαν. Ναι μεν διαμαρτύρονταν, αλλά τελικά αποδέχονταν τα μέτρα».

Αυτό ισχύει και για τον δήμο Πωγωνίου;

Γιατί αν ισχύει, ο αντιδήμαρχος πριν ανέβει σε ανώτερο κλιμάκιο οφείλει μια συγνώμη που επέλεξε να βοηθήσει μέσα από πανσπερμία και άθελά του πέρασε τα μνημονιακά μέτρα σε βάρος των δημοτών.

Ή βλέπει ότι είχε σωστή επιλογή και επιλέγει ξανά την πανσπερμία και στο δεύτερο βαθμό. 

Γιάννενα 10/4/2014