Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

LaikiSispirosi

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η Εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ. Ο Εθνικισμός, τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμός των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή αποτελούν μεγάλο και κοινό κίνδυνο για όλους τους λαούς, που πρέπει ο κάθε λαός στη χώρα του και όλοι μαζί να τους αντιπαλέψουμε αποφασιστικά.  

Ανάλογες απαιτήσεις προβάλλονται στη Ρουμανία σε βάρος της Μολδαβίας και της Ουκρανίας. Κι αν η όξυνση του εθνικισμού αυτή τη στιγμή στη χώρα μας συνδέεται με την ενίσχυση του ρατσιστικού ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα το πρόβλημα της μετανάστευσης σε άλλες χώρες όπως στη Αλβανία, αλλά και στη Ρουμανία, συνδέεται με την επιδίωξη προσάρτησης εδαφών.  

Με αφορμή τις εθνικιστικές δηλώσεις Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωση τους δήλωσαν ότι «Όσο ανεχόμαστε τους Αλβανούς εγκληματίες και τα παράσιτα εντός της επικράτειας μας, τόσο παράλογες απαιτήσεις θα εγείρει το θλιβερό κρατίδιό τους». Και δείχνουν σαν υπεύθυνους γενικά τους Αλβανούς μετανάστες, που τους χαρακτηρίζουν παράσιτα. Φέρνουν ξανά στην επιφάνεια και αναπαράγουν το δόγμα της λεγόμενης «μηδενικής ανοχής» προς τους μετανάστες, που εδώ και μήνες καλλιεργεί η συγκυβέρνηση και αποτελεί την επίσημη πολιτική της. Δόγμα πάνω στο οποίο έχει βασίσει το κυνηγητό των μεταναστών και ταυτόχρονα πυροδοτεί τη δράση των χρυσαυγιτών.  

Ο μεγάλος κίνδυνος για τους λαούς δεν είναι οι μετανάστες, αλλά ο εθνικισμός, τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.  

Πολύ περισσότερο η εργατική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, στους πολέμους, για προσαρτήσεις εδαφών, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ετοιμάζονται και μπορούν να προκαλέσουν ένα «ντόμινο» αλλαγών στα σύνορα στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα νέες μεγάλες αιματοχυσίες και γενικότερα τραγικές συνέπειες για τους λαούς.  

Καταγγέλλουμε κάθε εθνικιστική προσπάθεια που επιδιώκει να χωρίσει τους λαούς μεταξύ τους. 

Καλούμε το λαό της Περιοχής μας να ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ κάθε τέτοια δράση και φωνή, που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα.

 Η αντιμετώπιση του εθνικισμού είναι υπόθεση της οργανωμένης, ταξικά προσανατολισμένης πάλης του λαού μας ενάντια στις αιτίες που γεννούν και τρέφουν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια δηλαδή στους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους.