Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Δήμοι ... πλασιέ της COCA - COLA  

Η COCA - COLA εισβάλλει στα σχολεία, αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης. Ως χορηγός, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η πολυεθνική, οργάνωσε ένα πρόγραμμα που το βάφτισε «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ» και σε συνεργασία με Δήμους της Θεσσαλονίκης έστησε ένα διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί ένα από τα υποψήφια σχολεία που θα αναλάβει να επισκευάσει.  

Στόχος του προγράμματος όπως ισχυρίζεται, είναι να συμβάλει στη «βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται» και «να προσφέρει ασφαλές και φιλικό περιβάλλον μάθησης στους μαθητές των σχολείων». 

 

Οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Ευόσμου-Κορδελιού, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου

 Μελά υπέδειξαν 14 σχολεία τα οποία είναι υποψήφια και «διεκδικούν» την «ευεργεσία» της         «Coca - Cola» - 3E.

Το ένα και μοναδικό σχολείο που θα είναι το «τυχερό» θα αναδειχθεί μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξάγεται μέσω του facebook, αλλά και έντυπης που διεξάγεται σε κεντρικά σημεία των εμπλεκόμενων Δήμων. Στο σχολείο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα γίνουν επισκευαστικές-βελτιωτικές εργασίες από τεχνική εταιρεία που θα επιλέξει η «Coca - Cola».

Μέσα από την σελίδα του facebook, παρακινούνται οι πολίτες, να ψηφίσουν και να διαδώσουν το νέο: «Αρκεί μόνο να ψηφίσετε το σχολείο που επιθυμείτε να επισκευαστεί και φυσικά να διαδώσετε το νέο σε όσους περισσότερους φίλους και γνωστούς σας, ώστε να κάνουν και αυτοί το ίδιο». «Ο καθένας από μας, είτε είναι μαθητής, καθηγητής, γονιός είτε απλός πολίτης μπορεί και πρέπει να έχει συμμετοχή! Γιατί εμείς επιλέγουμε το σχολείο που θα ανακαινιστεί! Είναι στο χέρι μας!».

 Εξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την πρωτοβουλία και τους Δήμους που αποφάσισαν να γίνουν «σερβιτόροι της "Coca - Cola"» και ζητά να φύγουν από τα σχολεία οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί. Οι Δήμοι, τώρα να διεκδικήσουν άμεση λύση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό στο οξυμένο και πιεστικό πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να παραμένει οξυμένο και άλυτο.

Αξιοποιώντας αυτό το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία «Coca - Cola» - 3Ε βρίσκει έδαφος να εισβάλει στα σχολεία.

Πάει πολύ όμως πολυεθνικοί όμιλοι που κλείνουν και ανοίγουν τα εργοστάσιά τους ανάλογα με τα κέρδη τους, εταιρείες που τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργατών να εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητοι για τα παιδιά του λαού μας!

Τώρα οι Δήμαρχοι που άνοιξαν την πόρτα των σχολείων στην «Coca - Cola» - 3E να ακυρώσουν τη συμφωνία με την εταιρεία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων τους». 

Σχολιο: Σε ένα κράτος που βρίσκεται υπό διάλυση και η παιδεία είναι στην σημερινή κατάσταση, πρωτοβουλίες σαν και αυτή, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές μας πεποιθήσεις και ιδεολογίες περί της δωρεάν παιδείας, υγείας κλπ, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες από όλους μας. Δείτε το απλά. Το κράτος παρακρατεί τόσους φόρους για να μας προσφέρει όλα τα παραπάνω και τελικά μας επιστρέφει ψίχουλα... Θυμάστε όλοι τις φωτοτυπίες πέρυσι και το πρόβλημα με τα βιβλία, το ολοήμερο σχολείο κ.α. Οι επισκευές σχολικών κτηρίων είναι - βάσει του νόμου Καποδίστρια - πλήρης ευθύνη των Δημοτικών Αρχών. Και ερωτώ Είδατε μέχρι σήμερα, κανένα σχολείο να υφίσταται σοβαρές επισκευές; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Όπου υπήρξαν επισκευές, έβαλαν το χέρι στην τσέπη οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Οπότε τι κάνουμε στην περίπτωση που μια μεγάλη εταιρία εκδηλώνει την πρόθεσή της να συνδράμει στις τοπικές κοινωνίες? Κατανοώ τις επιφυλάξεις σας περί δημόσιας δωρεάν παιδείας. Αλλά στη φάση που βρισκόμαστε δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε έστω και από ένα σχολείο, την ευκαιρία να γίνει πιο ανθρώπινο. Για τα παιδιά μας, για τα παιδιά σας.

Απαντηση:   Φίλε μου το τυρί το είδες... τη φάκα όμως;
Θα βλέπουν τα παιδιά για δεκαετίες τη φίρμα (σε τιμητική πλάκα, σε γκράφιτι, ίσως και σε φωτεινή επιγραφή) μες το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ κάθε φορά που θα μπαίνουν ή θα βγαίνουν για διάλειμμα, θεωρώντας πως της έχουν υποχρέωση.
Θα θεωρούν πιο οικείο και απαραίτητο αυτό το ηλίθιο κατασκεύασμα καμένης ζάχαρης, φωσφορικού οξέος και εμφιαλωμένου αμερικάνικου ‘ονείρου’.
Κι άντε μετά να τολμήσει ο αιθεροβάμων μπατιροδάσκαλος να πει στα παιδιά
-Πόσο ανθυγιεινό είναι να πίνεις 8 κουταλιές ζάχαρης σ' ένα κουτάκι
-ή την επικινδυνότητα της ασπαρτάμης κι άλλων τεχνικών γλυκαντικών
-πόσους πολέμους και πραξικοπήματα χρηματοδότησε αυτή η εταιρία για να έχει μόνο στην Ελλάδα 1 εκατομ. € κέρδη κάθε μέρα..
Αξίζουν μερικά χιλιάρικα για σοβάδες και πλακάκια με αντίτιμο την ψυχή των παιδιών μας;

Σχολιο:   Ναι ας προτιμήσουμε να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών μας για να φωνάζουμε μετά "ανάλγητο κράτος"

Απαντηση:   έχεις δίκιο τελικά..
Και τις εκδιδόμενες όταν τις ρωτάνε, λένε πως το καναν για τα παιδιά τους..

(με τα άλλα 5000 σχολεία όμως τι γίνεται;)                                                   αναδημοσιευση από Ταξικη αντεπιθεση