Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : «Τα ψέματα τέλειωσαν»

«Τα ψέματα τέλειωσαν. Εμείς προχωράμε στην εκλογική εκστρατεία και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, βρωμιές, τα πάντα. Όχι μόνο εμείς, αλλά και ειδικά το ΚΚΕ. Η θεωρία που αρχίζει και την έχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δύο άκρα.

Κοιτάξτε να δείτε: Συνεργάζονται με το ΛΑΟΣ αγκαλιά. Γνωστά στελέχη ακροδεξιά και φασίζοντα σήμερα είναι και στην κυβέρνηση, ένας από αυτούς. Μιλάνε σκόπιμα για τα δύο άκρα. «Ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα», κύριοι δεν είναι το ίδιο. Εμείς είμαστε κομμουνιστές. Γεωγραφικά ας πάνε να βρουν που είμαστε, μέσο, άκρο, πάνω, κάτω. Είμαστε κομμουνιστές, τι θα πει άκρα; Είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα που ποτέ δεν κρύβουμε από το 1918 που ιδρυθήκαμε, ότι παλεύουμε κατά του καπιταλισμού και υπέρ του σοσιαλισμού. Πάντα όμως είμαστε παρόντες στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού, δεν υπάρχει πρόβλημα που το ΚΚΕ να μην πάρει θέση. Αυτά εμείς τα λέμε. Δεν κάνουν καμιά αποκάλυψη. Τώρα θέλουν να μας λένε άκρα, θέλουν να μας λένε μέσα, ας μας πουν όπως θέλουνε. Αυτά είναι γεωγραφικά. Είμαστε κομμουνιστές, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Δεν τους ενοχλεί το ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο, τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο έχει αντιστοιχία και στο πρόγραμμά του. Γιατί ξέρετε είναι της μόδας σήμερα να χρησιμοποιείς μεγάλα λόγια, αλλά να μην αντιστοιχούν στην ουσία. Ε, αυτό λίγο τους ενοχλεί. Αν είμαστε ένα ΚΚΕ λίγο του γλυκού νερού θα είμαστε το θετικό παράδειγμα στο λαό.

Λοιπόν, εμείς θα δώσουμε την εκλογική μάχη ως εξής: Βεβαίως κάνοντας διάλογο με το λαό και συζητώντας, με τα εργατικά λαϊκά στρώματα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που να μην είμαστε κοντά στους εργάτες που κινδυνεύουν με απόλυση, που εκβιάζονται από τους εργοδότες, στις λαϊκές γειτονιές που κλείνουν τα κέντρα υγείας, εκεί που τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο γιατί δεν έχουνε να τα τροφοδοτήσουν, δηλαδή θα είμαστε μέσα στα προβλήματα και θα πάμε στις εκλογές με αγώνες. Και αν θέλετε ως κόμμα η κατεύθυνση που δίνουμε στις οργανώσεις μας, στα μέλη μας είναι: Δεν θα κάνουμε μια μάχη εκλογική απλά για ψήφους, που είναι απαραίτητη η ψήφος στο ΚΚΕ, δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό το δίμηνο όπου στο όνομα μιας γενικής εκλογικής εκστρατείας ξεφύγουμε λίγο και δεν έχουμε στο νου μας ποιος υποφέρει, που κόβεται το ρεύμα που πρέπει να το παρεμποδίσουμε, που μπαίνει το νέο χαράτσι στην εφορία, γιατί δεν θέλουμε αυτό το δίμηνο, κάτω από το κλίμα της προεκλογικής προπαγάνδας, να υπάρχει μια νέα επίθεση στο λαό.

Η καλύτερη προεκλογική δουλειά για το Κόμμα είναι να μην σταματήσει την προσπάθειά του, την αλληλεγγύη του και τη δράση του για αυτούς που υποφέρουν και είναι πάρα πολλοί. Δεν ξέρεις που να πρωτοπρολάβεις να βρεθείς, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά.

Ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί γιατί αυτή η εκλογική μάχη πρέπει να δείξει το εξής: Ότι ο λαός και δεν φοβάται και δεν αυταπατάται. Εκεί θα κριθεί τι θέλει ο λαός. Θα κριθεί πόσο άφοβος είναι και πόσο ανοιχτομάτης είναι ύστερα από μια μακρόχρονη εμπειρία. Όχι στο φόβο όχι στις αυταπάτες. Τότε το δρόμο του θα τον βρει ο λαός. Δεν πρέπει να επιτρέψει οι εκλογές να νομιμοποιήσουν ότι έχει γίνει μέχρι τώρα ή να γίνει το μικρό πλήγμα. Το μεγάλο πλήγμα για το σύστημα είναι η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ».