Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Αναδημοσίευση

«Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι»

 Βαθύ Κόκκινο 

Ντόπια και ξένα αρπακτικά σε αρμονική συνεργασία με την συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας έχουν ορμήσει σαν κατακτητές να λεηλατήσουν την όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει, να εξαθλιώσουν τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα στην ανεργία και δημιουργώντας τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.



Μόνο ένα ξεφύλλισμα των αστικών εφημερίδων σου δίνει μια γεύση τι σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς και ενάντια σε μας. Η νέα φορολεηλασία, των λαϊκών στρωμάτων που προγραμματίζουν μέχρι το τέλος του χρόνου την εκτιμούν ότι θα τους αποφέρει 6 δισ. ευρώ, ενώ για τι διετία 2013-2014 άλλα 7 δισ.
Παράλληλα μ’ αυτή αποσκοπούν στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την θεσμοθέτηση κατάργησης των κατωτέρων μισθών και των συλλογικών συμβάσεων (κάτι που ήδη συμβαίνει σε ένα βαθμό στην εργασιακή ζούγκλα που ζούμε). Οι στρατιές των ανέργων θα διογκωθούν με τις  απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν αποκλείεται να δούμε και στην χώρα μας παρόμοιες σκηνές όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στο Μαρόκο.
Το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που έχει απομείνει θα αποτελέσει παρελθόν με πρώτο θύμα τον τομέα δημόσιας υγείας απ’ όπου ήδη εξαγγέλθηκαν περικοπές ύψους 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας.

Εκτός αυτού ήδη δημιουργούνται οι πρώτοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξένων και ντόπιων καπιταλιστών που από το ξεπούλημα –«αποκρατικοποιήσεις» το λένε- της δημόσιας περιουσίας θα δούν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους να παραγεμίζουν. Απ’ ότι διαβάζουμε έχει βγει στο σφυρί η πώληση της εταιρείας των κρατικών λαχείων, η ΛΑΡΚΟ η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το ποσοστό που κατέχει το δημόσιο στο Καζίνο της Πάρνηθας. Στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου προγραμματίζεται το ξεπούλημα της ΕΛΠΕ, του ΔΕΣΦΑ, του ΟΔΙΕ και η πώληση του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παπακαταθηκών και Δανείων. Μετά απ’ αυτά τα ξεπουλήματα ακολουθούν η πώληση τουλάχιστον 38,8% της Αγροτικής Τράπεζας , τα περιφερειακά αεροδρόμια, η πώληση του 40% από τα ΕΛΤΑ, η πώληση 17% από την ΔΕΗ, το 61% της ΕΥΠΑΠ, το 34% του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου όπως και περιφερειακά λιμάνια. Στα σκαριά έχει μπει και η πώληση δικαιωμάτων εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.

Και μπορεί να δικαιώνεται το σύνθημα που έλεγε: «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι», το δράμα όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων κάθεται στον καναπέ και απλώς παρακολουθεί να βιάζουν την ζωή της και να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία που με αίμα δεκαετιών δημιούργησε ο ελληνικός λαός.