Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Τρεις υποψήφιοι τριών ψηφοδελτίων «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για να αποδείξουν ότι οι συνδυασμοί τους είναι ανεξάρτητοι.

Ο πρώτος παρασυρμένος από την κομπορρημοσύνη και την αλαζονεία που του δίνει η θήτευση σε κυβερνητικούς θώκους, δεν κρύβει την πολιτική του ταυτότητα αλλά ούτε την αναφέρει. Ειρωνεύεται το «ανεξάρτητο» των άλλων και αλίμονο, ο ατυχής «Ιησούς», βρίσκεται και πάλι μεταξύ «των ληστών». Οποίος κομπασμός. Και με τον στόμφο και των υπεροψία των στελεχών του κόμματός του, κατακεραυνώνει τους κακούς δασκάλους που δεν μαθαίνουν τα παιδιά του λαού γράμματα.

Ο δεύτερος δηλώνει πέρα από τα κόμματα. Έχει απλά και αόριστα ιδεολογία. Λες και δεν γνωριζόμαστε στην περιοχή. Λες και δεν ξέρουμε την πολιτική πορεία του καθενός. Πόσο πολύ μπορεί να ντρέπεται κανείς για την πορεία του, την ιδεολογία του και την κρύβει;

Ο τρίτος δηλώνει την κομματική του ταυτότητα αλλά την αποποιείται, για το καλό του τόπου, και πηγαίνει στο ανεξάρτητο εμείς.

Τυχαίο; Δε νομίζω;

Είναι βεβαίως σε όλους κατανοητό το γιατί. Γιατί έχουν την άποψη ότι απευθύνονται σε ανθρώπους χωρίς κρίση. Σε πολίτες άβουλους, απολίτικους , μη σκεπτόμενους. Ίσως έτσι να θέλουν τους δημότες τους. Να μασάνε κουτόχορτο. Για να τους προσφέρουν μετά σαν εκδούλεψη όσα δικαιούνται και τους ανήκουν. Την υγεία, την παιδεία, τη σύνταξη, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής. Θα καταφέρουν;

{youtube} Y_0pyGYONto{/youtube}

Βέβαια κανείς από τους τρεις δεν μας λέει την αλήθεια, παρ΄ όλο που έχουν θητεύσει στους Καποδιστριακούς δήμους . Ότι δεν υπάρχει περίπτωση όσο και καλές προθέσεις να έχει κανείς να μπορεί να κάνει τίποτε που να μην είναι σύμφωνο με τη γνώμη του δημάρχου. Ότι δεν ισχύει η «αρχή της δεδηλωμένης». Για να το πούμε πιο απλά. Ακόμα κι αν ομοφωνήσει το δημοτικό συμβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) δεν εκπίπτει ο δήμαρχος από το αξίωμα, και το χειρότερο: Ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να μην υπογράψει την ομόφωνη απόφαση, οπότε και δεν υλοποιείται.

Αυτό για εκείνους που μας λένε ότι συστρατεύονται με το ένα ή το άλλο ψηφοδέλτιο με στόχο να παρέμβουν για το καλό των χωριών τους ή των δήμων τους.

Και για να προλάβουμε απαντήσεις, νομίζουμε ότι οι υποψήφιοι που επικαλούνται τους παραπάνω λόγους για τη συμμετοχή τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) αυτούς που ξέρουν και το κρύβουν και β) αυτούς που δεν το ξέρουν και είναι πιο επικίνδυνοι.

Θα κληθούν να αποφασίσουν μέτρα κατά των δημοτών που και το πιο προχωρημένο σενάριο θα φαίνεται παραμύθι.

Ας αποφασίσουν.